avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vizita intima la penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vizita intima la penitenciar

Daca esti minora pot avea acces la conjugal cu o persoana privata de libertate..?:">Am 17 ani jumate....
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
gainariumaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Iacsa , Avocat 19:55, 15 Ianuarie 2012
Nici Legea si nici Regulamentul de aplicare nu prevad varsta minima a vizitatorului, insa doctrina si jurisprudenta au apreciat ca "penitenciarul nu poate acorda vizita intima in cazul in care constata existenta unui impediment la incheierea casatoriei, dintre cele prevazute de noul cod civil (... varsta minima necesara: 18 ani).

In plus, Regulamentul de aplicare al Legii privind executarea pedepselor prevede:
"Pentru acordarea vizitei intime, partenerii trebuie sa fi avut o relatie similara relatiilor stabilite intre soti de minimum 6 luni, anterior momentului solicitarii vizitei intime. Solicitantii vor da declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte indeplinirea conditiei".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita la penitenciar myhaela39 myhaela39 buna ziua imi puteti spune daca legea interzice ca o persoana casatorita sa mearga in vizita intima la cineva la penitenciar,acea persoana nefiind sotul? (vezi toată discuția)
Vizita conjugala anonimdel anonimdel Buna ziua,iubitul meu este inchis preventiv de 6 luni,din ce am inteles are Dreptul la o vizita conjugala de 3 ore.nu suntem căsătoriţi,si as vrea aa stiu ... (vezi toată discuția)
Vizita conjugala la penitenciar ekaa_sil ekaa_sil Buna ziua, as vrea sa stiu daca iubitul meu poate beneficia de vizita conjugala la penitenciar,desi nu suntem casatoriti...si ce ar trebui sa facem pentru a ... (vezi toată discuția)