avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Szegedi

Activitate Szegedi

Răspuns la discuția Imobilul detinut pe PFA
Buna ziua, sunt si eu in aceasta situatie, oare ce documentel trebuie sa obtin de la ORC cu privire la trecerea imobilului in patrimoniul personal? Este suficient daca depun la cadastru Certificatul de radiere PFA?
Buna ziua,
Conform ART. 201 din Legea nr.31/1990 - la capitolul Societati cu raspundere limitata:
(1) Situaţiile financiare vor fi întocmite după normele prevăzute pentru societatea pe acţiuni. În urma aprobării lor de către adunarea generală a asociaţilor, administratorii vor depune la registrul comerţului, în termen de 15 zile de la data adunării generale, copii ale situaţiilor financiare anuale, în conformitate cu prevederile Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, spre a fi publicate în conformitate cu art. 185.
Răspuns la discuția nota de lichidare salariat
Totusi, la cererea fostului angajat sau a firmei care urmeaza sa-l angajeze pe postul de gestionar, societatea este obligata a elibera aceasta fisa de lichidare;
ART. 6 din Legea nr.22/1969 - legea gestionarilor:
  Cel ce urmeaza a fi angajat sau trecut în functia de gestionar va prezenta o dovadă eliberata de agentul economic, autoritatea sau institutia publică în care a fost anterior incadrat, din care să rezulte dacă a produs pagube avutului obstesc, natura acestora şi dacă ele au fost acoperite. Aceasta dovada poate fi ceruta de la ultimul loc de muncă şi de agentul economic, autoritatea sau institutia publică care ar urma sa faca angajarea sau trecerea în functia de gestionar.
  Agentii economici, autorităţile sau instituţiile publice sînt obligate sa elibereze sau, după caz, sa comunice dovada prevăzută în alineatul 1, în termen de cel mult 10 zile de la primirea cererii.
Am argumentat astfel:

În subsidiar, in situatia in care veti considera ca nu se impune anularea PVCC, va solicitam inlocuirea sanctiunii amenzii cu avertismentul, avand in vedere toate mentiunile noastre de mai sus.
Analizand conditiile concrete ale savarsirii faptei raportat la gradul de pericol social al acesteia, sanctiunea trebuie aplicata conform. art. 21 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, in mod gradual, astfel incat sa isi indeplineasca cele doua functii: punitiva si educativa, iar nu reparatorie.
Agentul constatator nu trebuie sa faca din aplicarea amenzii un scop în sine pentru ca sanctiunea nu este un raspuns al societatii care sa impuna întotdeauna ca forma a coercitiei amenda.

Onorata instanta, pentru toate aceste motive vă solicităm admiterea prezentei plângeri şi în consecinţă să dispuneţi în principal anularea procesului verbal de constatare a contravenţiei seria ANPC nr. 0623833 din 127.02.2014, ca nelegal şi neîntemeiat şi pe cale de consecinţă anularea obligaţiei de plată a amenzii în sumă de 5.000 lei aplicată subscrisei contestatoare; în subsidiar Vă solicitam reindividualizarea sancţiunii şi înlocuirea amenzii cu avertismentul.

Din pacate, nu am gasit nici practica judiciara pe aceasta tema.
Buna ziua,
Intr-o sentinta instanta a considerat ca, datorita faptului ca prin plangerea contraventionala am solicitata in subsidiar inlocuirea amenzii cu avertismentul, am fi recunoscut implicit savarsirea contraventiei.

Ce parare aveti, are temei afirmatia judecatorului?
Am si eu o intrebare. In acest caz, prezentat mai sus, societatea care vinde deseurile are nevoie de autorizatie emisa de Registrul Comertului - cod CAEN 4677 - Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor (sau alt cos CAEN mai potrivit)??
Multumesc!
Stie cineva ce salar are un consilier de probatiune debutant? Cum este concursul de admitere?
Răspuns la discuția radiere firma ANAF
nimeni?
Buna ziua,

Am inchis un SRL, am deja rezolutia de la ORC. Trebuie depus o declaratie in acest sens si la Finante? Care este procedura?
Multumesc
Buna seara,

Am cumparat un bilet de avion printr-o agentie de turism acum 2 luni. Intre timp m-am casatorit si mi-am schimbat CI si Pasaport. Acum agentia de turism si compania aeriana nu vor sa-mi schimbe biletul, zic ca nu este valabil si trebuie sa cumpar altul, fara sa-mi dea un motiv concret. Banii nu se dau inapoi. Mi se pare nedrept. Oare cum as putea proceda? Care ar fi baza legala?Multumesc!