avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate violeta fiscuci

Activitate violeta fiscuci

Parintii mei detin un apartament pe care il vor vinde. Banii obtinuti din vanzarea acestuia ni-ii vor da sa acoperim o parte din rata la banca pe care o avem pentru constructia unei case. Se poate face act de vanzare-cumparare cota parte din casa pe numele parintilor mei pe acesti bani. In ideea ca aceasta casa este sub ipoteca la banca.
Buna ziua.
Nu stiu daca am ales bine sectiunea in care sa pun intrebarea.

Va rog sa ma ajutati cu o solutie legala in urmatoarea problema.
La inceputul acestui am planificat constructia unei case pe un teren ce il avem in proprietate. Pentru siguranta noastra si a constructiei, am apelat la o firma de constructii si am incheiat in acest sens un contract de constructie in care ni se asigura si proiectarea casei printr-o firma de arhitectura din oras.
In contract se specifica ca la data semnarii trebuie achitat in avans de 3500 euro, lucru pe care l-am si facut. Ni s-a spus ca in acest avans intra proiectul tehnic de constructie complet cu arhitectura, structura, instalatii electrice si sanitare pana la faza de autorizare.
Am inceput discutiile cu arhitectul pentru elaborarea proiectului, insa Intre timp, datorita unor problem financiare am solicitat incetarea contractului, conf. art.8.2 din cotract Incetarea contractului, pct. C “incapacitatea de plată, reorganizarea juridică, declanşarea procedurii falimentului, dizolvarea voluntară sau juridică faţă de una dintre părtile contractante cu un preaviz de 30 de zile’’.
In acest sens, am discutat cu constructorul, l-am notificat verbal si in scris, asa cum prevede contractul, urmand ca sa finalizam poriectul de arhitectura cu toate fazele sale si constructorul sa achite cei 3500 euro arhitectului, asa cum ne intelesesem.
Problema este ca pana la aceasta data(au trecut mai bine de 2 luni de atunci) acesta nu si-a achitat obligatiile fata de arhitect, si tare imi este teama, in conditiile in care noi am continuat discutiile cu acesta pentru finalizarea proiectului, sa nu ne ceara noua banii ce i se cuvin.
Ce cai de atac am asupra constructorului (cel care trebuie sa achite suna de 3500 euro arhitectului) pentru a-l determina sa achite acesti bani, a.i. sa nu ajungem la judecata.
Nicaieri in contract nu se specifica ca acesti bani se pierd daca incetam contractul in conditiile stipulate.
Răspuns la discuția Radiere ipoteca - procedura
Apropos de acest subiect.
Daca creditul ipotecat a fost facut inainte de casatorie pe numele unuia din soti, dupa plata integrala a acestuia si radiere, imobilil poate fi trecut pe numele ambilor soti?
Răspuns la discuția donatie sau vanzare cumparare?
Date fiind cele de mai sus , revin cu completari si intrebari:

Intre timp lucrurile au evoluat, in sensul ce unchiul meu este imobilizat la pat, nu mai poate vorbi si are grija de el cumparatoarea apartamentului (vecina), care nu ne lasa pe noi, rudele, adica fratii si nepotii vanzatorului, sa il vedem.

Contractul este de vanzare cumparare, singura conditie care este stipulata in contract este ca pe perioada vietii, unchiului meu (vanzatorul) nu i se percpe chirie.

Date fiind cele de mai sus, rudele, adica fratii si nepotii vanzatorului, au dreptul sa isi viziteze fratele respectiv unchiul fara sa ceara voie actualei proprietare, cea care il ingrijeste? Mentionez ca unchiul meu este ingrijit in apartamentul care pana in luna august i-a apartinut.
Răspuns la discuția donatie sau vanzare cumparare?
Am sa postez intrebarea mea in acest topic....sper sa fie corect pusa in acest topic!

Unchiul meu, fratele tatalui meu, este in varsta de 80 de ani. Vaduv, fara copii. Acum 1 saptamana am aflat ca a vandut in luna august a.c. unei vecine (cu care se intelege f bine si care se ajuta reciproc) apartamentul pe care il detine in proprietat.
Problema este urmatoarea......au incheiat contract de vanzare cumparare fara nicio clauza stipulata. Suma achitata, spune vecina care a cumparat ap este de 34.000 euro.
Aceste contrat este incheiat, asa cum apare la Adm Financiara, pe numele sotului acesteia, care este bolnav la pat de 7 ani de dementza mixta.
Vecina spune ca i-a dat banii unchiului meu in fata notarului, insa ea nu stie mai departe ce a facut acesta cu banii!!!!
Problema este ca unchiul meu este diagnosticat cu dementza mixta (si el!!!) de cateva zile si nu se mai poate discuta cu el.
1.Fratii unchiului meu au dreptul sa ceara vecinei actul de vanzare cumparare si sa ii ceara socoteala asupra banilor pe care pretinde ca i-a dat unchiului meu si care nu stim daca exista???
2. Putem ca contestam acest contract?
In momentul vanzarii i s-a scos unchiului meu un act de la medicina legala cum ca este in deplinatatea facultatilor mintale, daca este relevant.



Răspuns la discuția cedare mostenire
Da, m-am lamurit, multumesc frumos!!!

Răspuns la discuția cedare mostenire
Situatia sta asa....

La moartea bunicului matern s-a facut un act in care s-a specificat ca sunt 2 mostenitori, nu 3 (al trei-lea fiind fiica fratelui decedat care la momentul acela, anul 1981, avea 3 ani).

Mama mea, a cedat atunci de BUNAVOIE partea ei din casa parinteasca, deci in concluzie pe actul de mostenire nu este decat un singur mostenitor.

De 30 de ani, nimeni nu a contestat acest act, insa acum si mama mea si fiica fratelui decedat doresc partea lor de pamant, pentru care acu ar dori sa se faca succesiunea ca sa se imparta la 3.

Sa inteleg ma mama mea daca a renuntat la partea ei de casa, nu mai are dreptul nici la pamant, cCHIAR DACA atunci nu se punea problema de terenuri in proprietate.
Răspuns la discuția cedare mostenire
@violeta, nu mai au dreptul sa participe.


1.Ce se intampla cu actul respectiv daca la data redactarii sale a fost omisa fiica fratelui decedat din rea vointa sau/ori neglijenta? In momentul redactarii sale a fost intrebat un martor cati copii sunt, iar acel martor a raspuns...2, ceee ce in parte era adevarat, netinand seama de faptul ca exista si la vremea respectiva mostenitoarea de drept a fratelui decedat.

2. Problema este ca mama doreste partea ei de pamant, poate fi atacat actul in cauza?


Răspuns la discuția cedare mostenire
Cam in aceeiasi situatie se afla si mama mea...Au fost 3 frati.
In momentul in care tatal ei a decedat, anul 1981, unul dintre frati nu mai traia.
Mama a renuntat atunci la partea ei de mostenire din casa parinteasca.
Problema este ca in actul de mostenire se specifica ca sunt 2 mostenitori adica mama si fratele ei in viata. In acel act nu se regaseste ca mostenitor urmasul celui de-al trei-lea frate, adica fiica acestuia.
Urmeaza sa se faca succesiunea asupra terenului care inainte de '89 nu faceau parte din masa succesorala si ma intreb daca mama si fiica fratelui decedat si care nu este trecuta in actul de mostenitor, mai au dreptul sa participe la succesiune.
Sunt proaspata mamica si inainte de nastere am incheiat un contract de recoltare si depozitare celule stem cu o banca de profil cumoscuta din Romania.
La cateva saptamani dupa nastere am primit acasa, asa este stipulat si in contract, un certificat in care sunt trecute intr-un tabel rezultatele analizelor sangelui la mama si copil.
Pentru mama se fac antigenii de hepatita B si C, HIV si sifilis.
Am mari dubii cu privire la corectitudinea acestor analize, deoarece eu sufar de de hepatita C si pe buletin mi se spune ca sint negativa la hepatita C.
Am sunat si le-am adus la cunostinta acest lucru, insa ma trimit sa mai repet analiza la alt laborator si apoi "mai vedem". Le-am solicitat buletinul de analize insa ezita sa mi-l dea.
Ce drepturi legale am in acest sens?