avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate Laura01

Activitate Laura01

Bună ziua! Ma aflu in următoarea situație : vreau sa divortez de soțul meu, suntem casatoriti de 1 an si avem un copil de cateva luni împreună.
Casa este pe numele meu, cumpărată înainte de căsătorie, iar alte bunuri nu avem împreună.
Întrebările mele sunt următoarele :
1. Ce sanse sunt sa rămână copilul la el? MA tot amenință cu treaba asta, ca raman fără copil.
2. Are vreun drept la casa? Menționez ca toate facturile, inclusiv rata casei este plătită exclusiv din contul meu bancar.
Mulțumesc!
Multumesc! Dar platesc impozit majorat, chiar daca este mostenire?
Buna seara! Am si eu o nelamurire privind situatia in care ma aflu... Am mostenit in urma decesului unchiului meu o casa impreuna cu fratele meu (prin certificat de mostenitor). De curand impreuna cu viitorul sot, am cumparat prin credit ipotecar un apartament pe care urmeaza sa il declaram la Administratia Financiara. Acum intrebarile mele sunt urmatarele:
1. Voi plati impozit majorat pt ca am si acea casa mostenita?
2. Deocamdata adresa de domiciliu este inca la mama.. citeam pe un site ca s-ar putea sa mi se calculeze impozit pt 3 locuinte...
3. Daca acum cand ma voi duce sa declar apartamentul, nu declar ca mai am si acea casa mostenita pt care deja platesc un impozit maricel, ce se poate intampla?....
Buna seara! Am si eu o intrebare: pot merge la banca cu un avocat pentru semnarea unui contract de credit ipotecar? Am acest drept sau banca poate refuza acest lucru? Sau pot cere contractul de credit acasa inainte sa-l semnez, pentru a ma consulta cu un avocat asupra continutului acestuia? Multumesc!
Si acest lucru unde se stabileste? La banca sau la notar cand vom face contractul de vanzare cumparare?
Eu si cu prietenul meu contractam un credit de achizitie imobil (credit ipotecar), el fiind titularul creditului iar eu codebitor. Inca nu am semnat contractul de vanzare cumparare pt ca mai sunt multi pasi de urmat insa intrebarea mea e: daca sunt codebitor inseamna ca voi fi si eu copropietar? adica voi avea si eu aceleasi drepturi ca si titularul credtului, adica ca si proprietarul?
Buna ziua,

Ma poate lamuri si pe mine cineva care sunt pasii de urmat in cadrul unui credit ipotecar. Eu si prietenul meu dorim sa achizitionam un apartament prin acest tip de credit. Ideea e ca nu stiu pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa stam si noi linisititi. Avem preaprobarea financiara de la banca, am trecut la urmatorul pas, opinia juridica, apoi din ce am inteles, daca totul este ok, urmeaza evaluarea apartamentului. Din ce am inteles, aceasta evaluare trebuie sa fie mai mare decat pretul stabilit cu proprietarul... asa este? De antecontract cand este nevoie sa-l facem?
Chiar nu inteleg. Citisem pe aici ca acest garant inseamna ca nu poate fi executat silit decat cu bunul cu care a garantat, in cazul meu apartamentul pentru care se face credit ipotecar. Asta pentru ca veniturile nu se iau in considerare. Cu ce garantez eu? cu acel apartament. Intrebarea mea e daca in calitate de garant voi putea fi si eu trecuta in contractul de vanzare cumparare.
As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatiile in cazul unui garant la un credit ipotecar. Mentionez ca acest credit ipotecar va fi facut de prietenul meu (in curand ne vom si casatori), dar eu nu pot participa cu veniturile, iar in contractul de credit voi fi trecuta ca si garant.
E vb de 10 mii de lei care intre timp s-a facut de 30 mii lei... Putem da de unchi pt imputernicire,dar s-ar putea vinde in acest caz?