avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate andronicus

Activitate andronicus

Unde pot gasi toate deciziile ICCJ ! Pe site-ul lor la sectiunea jurisprudenta gasesc doar cateva decizii!Nu exista un site cu o jurisprudenta completa din ultimii 5,6 ani?
Doresc sa intentez o actiune in instanta cu petit contestarea recalcularii pensiei militare! Ce etape ar trebui sa parcurg ? Procedura prealabila este obligatorie? Daca da in ce consta! Va multumesc anticipat!
Care este salariul minim in mediu privat la studii superioare ! Va Multumesc anticipat
Atribuirea locuintei domiciliului conjugal reprezinta o cerere accesorie obligatorie in procesul de divort?
Daca avem acordul sotilor desfacerea casatoriei se poate face in conditiile in care exista copii minori? (Termenul de un an de la data casatoriei a trecut)
Practic conditia existantei copiilor minori din casatorie impiedica posibilitatea desfacerii de comun acord a acesteia?
Răspuns la discuția lege penala temporara !
Va multumesc !
Răspuns la discuția lege penala temporara !
Deci sa inteleg ca in stare de razboi sau calamitate se va aplica legea temporara ! Dar intr-o situatie in care nu avem lege exceptionala pot beneficia de legea penala favorabila ? ( art 13 CP)
In situatia in care o infractiune este comisa in perioada in care legea penala temporara este in vigoare , dar trimiterea in judecata se face dupa iesirea din vigoare ( perioada in care in vigoare este o lege penala favorabila inculpatului) care lege va fi incidenta? Se aplica legea mai favorabila sau infractiunea se va judeca in baza legii temporare?
Intr-un litigiu de contencios administrativ in timpul procedurii prealabile se poate cere suspendarea actului administrativ ( in baza art 14 LCA) .In faza in care de discuta Fondulu litigiului se poate cere suspendarea in baza art 15 LCA . Intrebarea mea este daca ar fi posibila suspendarea actului in faza de recurs? Si daca se poate cere suspendarea actului in faza de recurs ! Va MULTUMESC ANTICIPAT !
Răspuns la discuția Nedumerire!
Dar in legea 102001 exista o dispozitie conform careia orice refuz de a raspunde la o cerere de restituire a imobilului poate fi atacata la Tribunal , sectia civila ( practic o exceptie de la controlul contenciosului) . Prin urmare in situatia in care administratia nu raspunde deloc putem ataca in instanta de contencios? sau procedura va fi afectata de prevederea din legea speciala? Va multumesc anticipat !