avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate elniculae

Activitate elniculae

Dacă am stagiu de cotizare de 35 de ani, fără a socoti și cei 5 ani de facultate, am vreun avantaj la calculul pensiei, dacă se adaugă și aceștia la vechime? Mulțumesc f. mult.
Care este răspunderea cenzorului și președintelui, din cadrul unei asociații de proprietari în care se constată nereguli financiare în activitatea administratorului?
Răspuns la discuția succesiune
Mulțumesc foarte mult
Răspuns la discuția succesiune
Notarul spune că, în cazul în care copii renunță, rudele soțului au drept de moștenire. În cazul de față, rudele nu au pretenții, dar este necesar să vină și să declare acest lucru? Problema este că sunt în vârstă și locuiesc în alt oraș, la distanță destul de mare pentru ei.
Discuție succesiune
După decesul soțului, a rămas un apartament și trei moștenitori, soția și doi copii. Copiii doresc sa lase mamei partea lor. Cum trebuie procedat? Soțul are patru frați care nu au nicio pretenție. Este necesar ca aceștia să vină să declare acest lucru, sau cum se procedează?
Răspuns la discuția La ce varsta ma pot pensiona?
Mulțumesc foarte mult pentru răspunsul clar.
Sunt născuta în ianuarie 1957. Am 30 de ani vechime din care 19 ani în grupa II, și am absolvit, cu diplomă, 5 ani facultate. Am și trei copii. La ce vârstă pot ieși la pensie? Cei 5 ani de facultate se adaugă la cei 30 stagiu de cotizare?
Multumesc f.mult pentru raspunsuri. Am depus declaratia 200 pentru anul 2010 cu intarziere, am platit 5 lei amenda, acum nu stiu, unde platesc ce datorez, astept vreo hartie acasa sau merg la fisc? De ce apar ca salariat la medicul de familie incepand cu data cand am semnat contractul de colaborare?
Daca sunt pensionar si am un contract de colaborare, firma plateste 10% impozit, eu ce obligatii mai am?
Sotul meu a iesit la pensie in anul 1998, la varsta de 50 ani. Are o vechime efectiva de 33 de ani, din care 16 ani in gr 1 si 10 ani in gr.2. Mai beneficiaza de recalculare?
Va multumesc.