avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatii catre stat - contract de colaborare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatii catre stat - contract de colaborare

Daca sunt pensionar si am un contract de colaborare, firma plateste 10% impozit, eu ce obligatii mai am?
Cel mai recent răspuns: elniculae , utilizator 18:49, 22 August 2011
Buna ziua

Dupa cum bine stiti fiecare venit realizat este supus impozitarii, modalitatea de impozitare fiind personala, cred ca cel mai bine este sa va adresati Administratiei financiare din orasul de resedinta, in scopul evitarii oricarei neplaceri ulterioare.

Cu stima,

Vasile BUTUCARU
elniculae a scris:

Daca sunt pensionar si am un contract de colaborare, firma plateste 10% impozit, eu ce obligatii mai am?

Venitul obtinut de dvs cprin contractul de colaborare este incadrat de codul fiscal ca venit din activitati independente.

Firma plateste 10% impozit.
Dvs trebuie sa mai platiti diferenta de impozit pe venit - 6% si contributia la sanatate 5.5%
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
grandanat, utilizator
Multumesc f.mult pentru raspunsuri. Am depus declaratia 200 pentru anul 2010 cu intarziere, am platit 5 lei amenda, acum nu stiu, unde platesc ce datorez, astept vreo hartie acasa sau merg la fisc? De ce apar ca salariat la medicul de familie incepand cu data cand am semnat contractul de colaborare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaborare elniculae elniculae Sunt pensionara, platesc CAS si impozit pe suma care depaseste 1000RON. Daca intru intr-un contract de colaborare in calitate de persoana fizica neautorizata, ... (vezi toată discuția)
Limita pe ora la contracte de prestari servicii lauricafl lauricafl Buna ziua. Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu? Se plateste si sanatate, sau doar ... (vezi toată discuția)
Declaratie de venit anoemidalma anoemidalma V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu opinii in legatura cu declaratia de venit la finante. Din martie 2009 colaborez cu o firma de vanzari ... (vezi toată discuția)