Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate adrianal

Activitate adrianal

1.Concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se iau in calcul la stabilirea vechimii in munca?
2.Fluturasii de salariu trebuie stampilati? Daca da, exista vreo lege in sensul acesta? Asta, avand in vedere faptul ca nu mai exista carti de munca.
Nu inteleg formularea 2 zile libere de Paste si de Rusale, sau mai bine zis nu inteleg modul de aplicare. De cele doua sarbatori se acorda 2 zile libere respectiv DUMINICA( prima zi) si lunea.Poate nu inteleg eu notiunea de ZI LIBERA LEGALA sau prima zi a celor doua sarbatori cade mai nou aleator ca si CRACIUNUL? Este chiar caraghios sa afirmi ca acorzi 2 zile libere cand duminica este oricum considerata o zi libere legala. Sau sa inteleg ca iar am cazut de fraieri in aceasta minunata legislatie care apara (nu stui pe cine) ????
Sunt nascut in 1954 angajat fara intreruperi din 1976 si 16 ani de grupa 2-a.Cand ma pot pensoina anticipat si cand normal? Multumesc!
Discuție succesiune
Mama s-a recasatorit si a stat impreuna cu sotul -tatal meu vitreg - 20 de ani. Ea a decedat. Au locuit in casa mamei. Casa apartinuse bunicului - tatal mamei - si fusese nationalizata. Mama a decedat. Cu 2 saptamani inainte de a muri, casa a fost retrocedata. De asemenea, in cadrul aceleiasi proprietati, mai era o casa - tot a bunicului - care nu fusese nationalizata si pe care o mostenise mama, in urma succesiunii.
Intrebare: La succesiune sotul mamei are dreptul si la casa retrocedata si la casa nenationalizata (pe care o mostenise mama, in urma succesiunii dupa bunica), sau numai la bunurile dobandite in timpul casatoriei?
Multumiri anticipate!