avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate Ionutz_2010

Activitate Ionutz_2010

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
M.U. nu a avut timp sa scoata si partea speciala la NCPP, tocmai a sustinut concurs pt grad de curte de apel. Sunt curios...in toamna trecuta a picat:)))
[ link extern ]

Niste postari interesante si care dau de gandit!!!
Eu o sa incep prin a-mi face propriile schite, cat mai succint! Plus codurile stiute ca la carte!!! Am luat inainte de concurs cartea cu fise de procedura civila - autor Andreea Ciurea, dar nu e mai nimic de capul ei. Plus ca am observat multe greseli (in special la termene) care denota ca autoarea nici nu s-a sinchisit sa le puna in acord cu NCPC!
Pentru mine e a doua incercare pe vechime si rezultatul e la fel : 66 puncte! Nu stiu ce stil de invatat sa mai adopt, mai ales ca la ultimul concurs ma simteam mult mai bine pregatit. Cred ca am intrat prea mult in amanunte (mai ales la procedura civila), neglijand esentialul. Am gresit la intrebarile cele simple, in schimb la cele grele nu am avut carente mari! O sa reiau cu invatatul de la procedura civila si voua, tuturor, va doresc "SPOR" !!!
S-a inscris cineva? Locurile sunt tot la gramada ca in august sau trebuie sa optezi din start pentru procuror/judecator?
In eventualitatea schimbarii codurilor la data stabilita ar fi decent sa fim lasati cu noile instrumente de lucru in cadrul concursului...din cate am inteles era o practica la concursurile anterioare, daca nu ma insel prin anii 2003-2006! Oricum...daca nu esti bine pregatit acest lucru nu te poate ajuta foarte mult!
Eu unul sunt 99% sigur ca o sa fie amanata intrarea lor in vigoare la data de 01.10.2011! Pana in prezent nu au miscat nici un deget pt. implementarea lor la nivel local (parchete, judecatorii) si ar trebui destul de mult timp pana ar fi asimilate....dar totusi exista si acel 1% si cum traim in Romania, totul e posibil!X-(
Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Locuri sunt si vor fi berechet pt. ca trebuie sa fie indeplinite conditiile din MCV, plus intrarea in vigoare a noilor coduri, ceea ce presupune infiintarea unor tribunale si complete specializate (ex. minori, judecator de instructie, etc)
aditanase a scris:

stimate domnule davegahan,vad ca doriti sa candidati la inteligentul anului pe acest forum,e doar al dvs.si al celor cativa amici cu care nu am nimic si le doresc mult succes,dar la inm,nu la ploconul direct pe post,doar prin toceala,fara stiinta....ca sa lamurim definitiv si irevocabil,am absolvit la zi o facultate avandu-i printre profesori pe Gheorghe Beleiu, Corneliu Barsan sau Francisc Deak,asa ca nu e cazul sa va dati cu parerea ce facultati au absolvit altii....cert e un lucru:nu se compara experienta de avocat cu ceea ce presupune cu adevarat sa fii magistrat,ca avocat aperi pozitia partii pe care o reprezinti,ca magistrat/judecator,trebuie sa fii echilibrat,niciodata un avocat nu vede echilibrul ci doar interesul partii aparate,a judeca e cu totul altceva!de ce ti se pare aberant ca ridic problema prezumtiei absolute de stiinta a celor cu 5 ani vechime,indiferent unde e facuta?daca cei mai buni trebuie sa intre,atunci singura conditie de inscriere la examen trebuie sa fie exclusiv calitatea de licentiat si lipsa antecedentelop penale!pe de alta parte,e aberant ca prin doua cai,una mai usoara,ex.direct pe post si alta mai grea,INM ul,sa se dobandeasca aceleasi drepturi,ba mai nmult,te trezesti cu un examen judecator sau procuror definitiv,nu e cinstit si stii bine!iti urez succes si sper sa se anuleze examenul direct pe post,sa devina inm ul de un an si sa fie 3-4 examene pe an la inm!

Ha! Ha! Ha! Si sarmanul Francisc Deak a murit in 11 mai 2001....deci totul de la Adita Tanase a fost gargara pana in prezent! Asa ca il rugam sa-si exprime frustrarile pe alte forumuri ca aici e expirat (a fost prins cu minciunica)!
Va dati seama ca nu e nici de la cercetari penale, cei de acolo stiu sa minta mult mai bine si pe deasupra sunt si meseriasi:)))))
Nu stiu de ce va tot stresati...aici e forumul pt. admitere in magistratura pt. cei cu vechime juridica! Faptul ca intra unii "postaci" si isi afirma pe fata frustrarile nu ar trebui sa deranjeze! Pana una alta sunt altii pusi acolo sus sa gandeasca, iar faptul ca pana acum s-au axat si pe aceasta modalitate "exceptionala" de acces in magistratura n-ar mai trebui comentat...in fine, fiecare sa-si vada de lungul nasului si de scopul acestor examene (indiferent de care): accesul in justitie a celor mai BUNI!