avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate mariuka72

Activitate mariuka72

Buna ziua!
Legat de administrarea condominiului-speta:
-aprobarea majoritatii privind executare de lucrari de renovare;;
-s-a votat firma (pe criteriu pretul cel mai mic, cf. deviz, mai degraba a ofertei de pret practicata de firma-caci ni a venit sa faca masuratori) de catre proprrietari, alta firma decat cele din portofoliul administratorului;
-s-au executat lucrarile (pe baza de un contract), s-au emis 2 facturi (de avans 5000 lei si alta de 10000 lei, pana la finalizarea lucrarilor)-facturi pe format tipizat, scrise de mana -numele pe furnizorului/contractorului de pe oferta era altul decat cel de pe oferta), in 2 zile si, la finele ultimei zile, am aflat cu stupoare ca suma totala a reparatiilor acoperisului este de 29400 lei.
-Povestea pare foarte incalcita: Asociatia se pare ca avea maxim 13500 lei, la momentul demararii lucrarilor-fapt nespecificat de Admin. diferenta, la insistentele firmei executante, a fost platita prin "creditare" de catre administrator, fara sa aiba acordul propietarilor,
In prezent, administratorul vrea sa isi recupereze banii, pe o pretinsa valoare platita, a unor lucrari (cu facturi false, cu valori umflate pentru materiale care nu exista si pe o suprafata aproape dublata); nu se stie cine a facut receptia; am cerut administratorului, care, teoretic (si legal) trebuia sa supravegheze lucrarile, dar nu ne-a fost prezentat (evident, ca nu exista).
Practic s-a platiti de catre ADMINISTRATOR, in numele Asociatiei catre o firma fictiva, o suma fabuloasa si nerealist de mare iar Propietarii sunt somati sa plateasca.
Ce are de facut Asociatia de proprietarii in acest caz? Cum poti platii ceva ce nu ti-a fost "livrat", doar pentru ca un "intermediar" a platit, in numele beneficiarului ceva ce nu exista la valoarea pretinsa?
Astept cu interes solutii.
Multumesc!
Propietar-perdant
Buna ziua. Vreau sa-mi recuperez banii pt. renovarea acoperisului (bun comun) blocului unde locuiesc; renovarea a avut loc in sept. 2017.
De cand decurge perioada de la care datoria se prescrie?
Mai pot intenta proces si sa-l pot executa silit in baza sentintei?
Buna ziua,
Asa cum am spus din titlul, fiind la ultimul etaj (inundata de nenumarate ori de "cel de sus") m-am aventurat sa fac reparatiile acoperisului pe tronsonul ap. meu (instiintand vecinii). Nefiind inregistrati ca asociatie de propietari, am suportat costurile (suficient de mari) urmand sa-mi recuperez cheltuielile, cota -parte (esalonat) de la vecinii de pe tronson, Am fost suficient de flexibila (cum au putut/cat au putut, lunar, pana la suma stabilita de comun acord).Mi-am recuperat banii de la 2 ap (din 3); vecinul care nu mi-a dat banii se da disparut (nu raspunde la usa, la tel). Ce sfat imi dati, cum trebuie sa procedez in acest caz (pt. a-l determina sa participe in cota-parte la cheltuielile renovarii acoperisului )? Cum sa-l somez (doar prin instanta)? Repet, nu exista asociatie de propietari, iar pretentiile mele de recuperare a ch. sunt justificate cu documente (facturi, contract cu firma de constructii),
Cu multumiri anticipate pt. lamuriri,
Mariuka
Buna ziua, as dori sa aflu unde va trebui sa depun declaratia de apel la sentinta civila pronuntata de o judecatorie (in acel teremn de 15 zile de la comunicare), in conditiile in care, bine-nteles nu a sunt de acord cu Sentinta pronuntata? La Tribunal (instanta superioara) sau la Judecatoria (care a pronuntat sentinta)?Va multumesc anticipat, M