avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters179979

Activitate ContSters179979

Bună ziua. Lucrez la o societate SA, cu peste 150 de angajați, de peste 9 ani. În 2007 , având în vedere criza economică, s-au redus toate salariile, pe o perioada de 6 luni(bineînțeles ca aceasta perioada nu s-a respectat ). Mai mult decât atât, în fiecare luna toți angajații primeau salariile intre 87% și 100%, motivul fiind lipsa vânzărilor. Procentul lunar se stabilea în funcție de cat realizam vanzari din cifra de afaceri, cifra pe care sa o stabileau în consiliul de administratie, ăsta deși în contractul individual de muncă nu se stipula acest lucru. Și ca sa fie totul frumos, trebuia sa stăm si în zile de fără plata, cel puțin 2 pe luna, cel mult 4, tot din cauza lipsei vânzărilor, bineinteles fără acordul nostru .Profitul firmei, era anual peste 100.000 lei și se vota reinvestirea acestuia. După ani de solidaritate, nervi, stres..etc, in 2017 se întrunește AGA, și se stabilește acordarea de dividende de 7 lei pe acțiune, suma totala de acordat fiind de peste 6.000.000 lei. Acesti bani, erau in cont de ani de zile pentru reinvestire, aceasta din urma nefiind niciodata realizata.Față de cele relatate, va rog sa-mi raspundeti la câteva intrebari:
1. Este corect ca angajații sa nu-și ia salariile 100% , ani de zile, din motive ca nu sunt bani de salarii, în timp ce în cont erau bani??(cei drept pentru investiții)
2. Banii reținuți, sunt legal reținuți?
3. Pot da firma în judecata pentru recuperarea banilor reținuți ?
4. Se pot cere daune?
5. Zilele de "fără plata" sunt legal acordate, fără acordul salariaților ?

Va mulțumesc celor ce au avut răbdare sa citească, precum și acelora ce mă vor îndruma!
Buna seara.
Am un coleg de munca caruia i se prelungeste tot timpul contractul de munca pe perioade de cate 3 luni.Este normal asa ceva, avand in vedere ca acest coleg lucreaza de 4 ani jumatate la aceeasi firma, pe acelasi post si in acceasi locatie?
Răspuns la discuția Excludere consilier local
Dar daca nu poate semna demisia?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Socrul meu este consilier local la o Primarie,dar nu mai poate participa la sedintele lunare din motive medicale,respectiv sufera de o boala incurabila si este imobilizat la pat(din luna Decembrie a anului trecut el se afla in spital). Primarul localitatii,avand un consilier mai putin, ne preseaza ca sa-i dam demisia, desi cred ca acest lucru nu este posibil. Va rog sa ma ajutati cu ceea ce trebuie facut,avand in vedere ca sansele de a se reintoarce sunt foarte mici.Multumesc.
Buna ziua.
Am vrut sa depun dosarul socrului meu pentru Casa Verde 2016, cu imputernicire facuta la notar, dar mi s-a refuzat dosarul.In ghid se precizeaza faptul ca dosarul se depune personal, insa socrul meu este internat in spital in Bucuresti, iar dosarul trebuie depus la Buzau. Au dreptul legal sa nu-mi primesca dosarul, desi am imputernicire?
Va multumesc si va rog sa-mi raspundeti cat se poate de repede, deoarece mai sunt doar cateva zile pan se termina depunerile.
Buna seara.
Dupa ce m-am adresat primariei, bineinteles ca nu am primit niciun raspuns.Ce ar trebui sa fac in continuare?
Va multumesc frumos pentru raspuns si indrumari.
Pana la aceasta data s-au mai inregistrat cateva plati.Pe scurt: casa este la tara si a fost a bunicii, care a decedat anul acesta. Nu s-a dezbatut mostenirea. Apa a fost trasa in curte de aproximativ 10 ani, iar plata se facea la primarie, dupa citirea apometrului, fara niciun contract sau orice altceva.Pe chitantele platite figureaza servicii, in niciun caz apa.Ideea este ca eu sunt nepotul, iar "biletelul" lasat de cei care au intrat in curte in lipsa mea, nu are antet, nu are nimic, si in plus este pe numele meu.
Va multumesc de raspuns.
Multumesc de raspuns. In cazul in care nu exista un contract intre noi, ma poate obliga Primaria la plata apei?