avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate soata

Activitate soata

Sper sa-mi fie aprobata cererea . Va multumesc foarte frumos pentru raspuns .
Va rog sa-mi spuneti daca eu fiind somera (deci beneficiez de ajutor de somaj) sunt obligata sa platesc taxa de timbru de 3% in cazul procesului de partaj a apartamentului sau as putea beneficia de o scutire de plata a acestei taxe ???
Banca va astepta pina se termina partajul ?
Va multumesc foarte frumos !
De ce nici un avocat nu raspunde la intrebarile mele ???
De ce nimeni nu se implica intr-un raspuns cat mai concret ?
De ce se discuta la modul general ?
Oare se stie prin ce stres trec unele parti ?
Chiar asa , nici o parere la mai concret , pentru linistea umei parti ?
Cat de cat !!!
Deci ce se intelege prin "parte care cade in pretentii" si "culpa procesuala" ???
De ce raspundeti prin exemple si nu concret ?
Va rog frumos sa-mi explicati putin mai concret , nu in termeni juridici (nefiind in domeniu) ce se intelege prin : "'partea care cade în pretenţii"" va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă ""culpa procesuală"" a părţii care a pierdut procesul . Daca in proces se cere de catre sot 50% - 50% si la final judecatorul decide 20% pentru sot si 80% pentru sotie ? Sau daca eu sotia cer 100% si judecatorul decide 90% pentru mine si 10% pentru sot ?
Deci ce se intelege prin "parte care cade in pretentii" si "culpa procesuala" ???
Referitor la masina , am intrebat daca sotul evita sa includa in partaj ca bun comun masina aflata pe numele lui , printr-o metoda de sustragere : vanzare la un pret derizoriu a masinii pentru a veni cu o suma infima la partaj reprezentand masina ? In stranatate nu se poate popri masina pentru partaj ! Sau se va tine cont la partaj de valoarea adevarata a masinii dupa acte si o evaluare aproximativa a pietei ??? Cum se procedeaza in aceasta situatie ???
Cheltuielile de judecata in cazul procesului de divort si de partaj pot fi cerute de catre o parte , in ce situatii ???
Pentru cumpararea apartamentului posed acte de mostenire , deci dovada unor valori proprii dupa vinderea mostenirii , valori cu care am cumparat apartamentul ! Iar pentru diferenta necesara cumpararii casei posed o hartie de mana cu martori neinregistrata in care specifica parintii mei darea acestor bani mie in scopul cumpararii casei ! Sotul nestiind de aceasta hartie , evitand o tensiune la momentul respectiv generata probabil de neincrederea mea fata de el !
Dar nu mi sa raspuns deloc la problema cu masina !
Astept mai multe pareri !!!