avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate cata_scheau

Activitate cata_scheau

Buna ziua,
Sunt un chirias intr-un bloc ANL, si am urmaoarea problema:
In blocul in care locuiesc, la care nu-i cunosc situatia juridica (proprietar este primaria sau anl), dar este administrat de serviciul pentru administrarea fondului locativ de unde sunt. Acest bloc are ca spatii comune (zic eu, pentru ca nu scrie in contractul de inchiriere spatii comune, acestea sunt trecute cu 0 metri patrati), uscatorii la fiecare etaj si 3 terase. Din aceste 3 terase, 2 sunt cu accest din scara casa scarii, iar 1 cu acces din apartamente. Serviciul pentru administrarea fondului locativ, a pus un afis in care scrie ca accesul pe terasa este interzis si au lipit cu scotch un biletel pe care scrie sigilat (poate e valabil ca sigiliu).
Intrebarea mea este daca acest serviciu poate bloca accesul pe aceste spatii doar cu hotararea lor sau este nevoie de o hotarare de consiliu local? Exista o lege care sa reglementeze aceste spatii din blocurile ANL?
La subsolul blocului sunt spatii inchiriate sau donate, prin hotarari de consiliu local si nu prin hotarari ale acestui serviciu.
Inca o data mentionez faptul ca in contractele de inchiriere la rubrica spatii comune este 0 (zero).
Discuție Evacuare ANL
Buna ziua,
Locuiesc intr-o locuinta ANL, primita in 2012, iar in momentul de fata am fost trimis in judecata de catre Fondul Locativ pentru evacuare, din cauza intarzierii platilor la taxele de bloc. Pentru a intelege si a primi un raspuns cat mai corect, va prezint situatia pe larg:
Blocul in care locuiesc are centrala de bloc, lift pe fiecare scara (sunt 2 scari), astfel partile comune sunt curent pe scara, intretinere lift, apa rece, gazul centralei de bloc. Separat este cu contract individual curentul si gazul din apartament.
Datorita faptului ca nu s-a constituit o asociatie (nu mai conteaza motivele acum), toate utilitatile pe pertile comune au fost contractate de un locatar pe numele dansului (pers. fizica), iar acesta afiseaza lunar lista de taxe.
La un moment dat, in aprilie 2013, am observat nereguli la calculul acestora si am discutat cu asa numitul "administrator", rugandu-l sa-mi arate facturile la utilitati, eu neavand acces la ele fiind pe numele si adresa dansului. Acesta a refuzat in mod repetat, astfel eu am aflat telefonic de la gaz, curent si gunoi ca facturile erau mult mai mici fata de ce spunea "administratorul". In consecinta am depus plangere penala la parchet in data de 18 aprilie 2013, care inca este in cercetare la politie, si am facut sesizare scrisa la Fondul Locativ de aceste "furturi sau inselaciuni", iar acestea mi-au raspuns ca nu este de competenta serviciului lor (eu cerand o expertiza financiar contabila).
Astfel de atunci eu am platit foarte putin la taxe din acel moment, ajungand in ziua de astazi sa am restante de 3300 lei.
Trebuie sa va mai spun ca acest domn, elibera chitante cu o stampila falsa, adica cu ui CUI al altei asociatii (nefiind afiliati, este verificat si de politie), iar din mai 2013, a renuntat la stampila si elibera chitante numai cu semnatura lui.
In final, acesta a facut mai multe sesizari la Fondul Locativ cum ca nu am platit taxele cu mai mult de 3 luni, si acestia m-au actionat in instanta pentru evacuare (este in contractul de inchiriere prevazut). Aceste sesizari sunt facute in persoana fizica a domnului "administrator" si nu a depus documente (facturi sau asa ceva) care sa sustina faptul ca am restante intradevar.
Acum am 25 de zile sa fac intampinare la judecatorie, fata de aceasta evacuare.
Intrebarea mea este: Ce ar trebui sa fac? sa prezint situatia pe lar la tribunal? cum pot fi evacuat pentru ca o persoana din acest bloc spune in scris ca nu am platit taxele?
Este clar ca-mi voi lua un avocat, dar poate ma ajutati cu niste texte de lege cu care sa ma apar, trebuie sa platesc prima data si apoi ma apar, sau pot sa ma apar si apoi sa platesc daca asa decide instanta. Pot transforma procesul in unul penal (fiind vorba de inselaciune, eu detin ceva acte care demonstraza acest lucru, chiar si fals si uz de fals cu stampila). Eventual sa cer o expertiza financia-contabila in instanta, contra cost?

Va multumesc anticipat !
Buna ziua,
Sunt dintr-un bloc ANL, in care s-a stabilit in momentul primirii cheilor 3 persoane care sa constituie o asociatie. Aceasta s-a fatut cu un nr. de 42 semnaturi din 94 apartamente (sub 50%). Urma ca in cateva luni sa se constituie aceasta asociatie, dar nu s-a gasit calea legala, astfel ca s-a stabilit ca toate utilitatile pe partile comune sa se faca pe persoana fizica, si anume unul din cei 3 propusi. Dupa mai bine de 8 luni de cand s-a inceput cu liste de plata si incasarea banilor, am descoperit nereguli grave. Am sa dau un exemplu sa nu ma lungesc, si anume, la gunoi, se incasa 9 lei / persoana, noi fiind ~230 de platitori, insa facturile de gunoi erau de 70 de persoane, asa incasand cu peste 1000 lei pe luna mai mult decat platea factura, si exemplele pot continua si la celelalte utilitati (gaz, curent apa). Am cerut "Administratorului" (in gilimele pentru ca nu exista asociatie, toate facturile se emit pe numele dansului) sa-mi arate facturile, insa a refuzat, a spus ca nu are aceasta obligatie, chiar daca i-am prezentat legea prin care este obligat.
Astfel, in aprilie am facut plangere penala la parchet, dar dureaza. Eu am inceput sa nu mai platesc taxele pana nu-mi arata toata situatia financiar-contabila, situatie care am cerut-o in scris acestuia, cu un nr. de 53 semnaturi din bloc, insa tot a refuzat sa o prezinte (desigur ca nu s-a putut cere nr. de inreg. nefiind constituit juridic nimic). In consecinta, "administratorul" a facut o sesizare catre fondul locativ (cel care administreaza imobilul) prin care a spus ca sunt rau platnic, iar acesta din urma mi-a trimis o somatie de plata ca altfel voi fi evacuat.
Doresc sa mai mentionez ca "administratorul" la plata taxelor emite chitante cu stampila falsa (nu detaliez, dar e sigur).

Intrebare: pot fi dat afara, neexistand o baza legala de emitere chitante, o asociatie.... mentionand ca ce am pe numele meu totul e la zi (chirie, curent, gaz)

Si pentru a putea obliga acest om sa prezinte situatia financiara ce se poate face? doar sa astept ancheta politiei? pot face ceva mai urgent?
Care ar fi solutia sa se termine cu furtul cat mai repede?

Va multumesc anticipat !
Buna ziua,
Am depus o plangere penala la Parchetul Sibiu, impotriva unor persoane care se ocupa de administratia unui bloc tip ANL, fara a fi o asociatie, totul se face pe persoana fizica (incasari taxe, facturile la utilitati sunt pe persoana fizica, ma refer la partile comune), am descoperit ca se incaseaza mai multi bani decat sunt facturile, e lipsa de transparenta, si astfel am depus aceasta plangere penala.

Intrebarea mea este: Am depus plangerea la parchet in 18 aprilie 2013, pana azi nu am primit nici nr. de inregistrare de la politie (asa mi s-a spus de la registratura parchetului ca ei imi dau nr. cand ajunge plangerea la ei). Exista un termen de raspuns? adica in cat timp ar trebui sa primesc acest nr. ? Ma tem ca cei pe care i-am denuntat sa aiba relatii pe acolo si sa ajunga cererea la gunoi.

Va multumesc
Buna ziua,
Intentionez sa introduc o actiune prin care sa obtin marirea programului de vizitare a copiiilor minori. Nu doresc un avocat, nu imi permit financiar, mi-a cerut 500 lei si nu am posibilitatea sa-i achit, asa ca am redactat singur o cerere si as dori sa-mi spuneti daca e in regula, si ce sanse de reusita am? Va asigur ca nu exista nici o sansa de intelegere si ca va ataca cum poate aceasta cerere.
Cererea scrisa de mine este asa:


Către Judecătoria Sibiu

Modificare program vizită minori

Subsemnatul S. C., domiciliat ........................................., vă rog prin sentinţa pe care o veţi pronunţa să admiteţi cererea de modificare a programului de vizitare a minorelor S. M.-M. născută la data de ............ şi S. ª. născută la data de ..............., minore încredinţate spre creştere şi educare mamei lor S. M., cu domiciliul în ..........................., prin sentinţa civilă nr. ........................, din dosarul ................., devenită definitivă şi irevocabilă la data de 05.07.2010, astfel:

- O dată la două săptămâni de vinerea de la ora 15 cu luarea copiilor de la grădiniţă până lunea dimineaţa cănd voi duce copiii la grădiniţă, exceptând cazurile când este vacanţă sau nu merg la grădiniţă şi le voi lua de la domiciliul mamei.

- ªase zile în perioada sărbătorilor de Paşte astfel: în anii impari de lunea (săptămâna mare) ora 18:00 pana duminica (prima zi de Paşti) ora 18:00, în anii pari de lunea (a doua zi de Paşti) ora 18:00 pana duminica ora 18:00

- O lună în vacanţa de vară în perioada 1 iulie ora 18:00 – 31 iulie ora 18:00 în anii impari, şi în perioada 15 iulie ora 18:00 – 15 august ora 18:00 în anii pari (fiind ziua mea de naştere în 24 iulie).

- Zece zile în vacanta de iarna astfel: în anii impari din 17 decembrie ora 18:00 pana in 27 decembrie ora 18:00, iar în anii pari din 27 decembrie ora 18:00 pana in 6 ianuarie ora 18:00.
- În perioada în care mama copiilor, din diverse motive, este plecată mai multe zile de la domiciliu şi nu poate lua cu ea copiii.
- Cu o zi înainte sau după ziua lor de naştere, între orele 15:00 şi până a doua zi ora 18:00
Motive:
Odată cu creşterea copiilor, şi ei şi eu simţim nevoia de a avea legături personale o perioadă mai îndelungată. Copiii se simt foarte bine în perioadele când se află în vizită la mine, ne jucăm împreună, mergem în parc la leagăne, ne întâlnim cu alţi copii de vârsta lor. Menţionez că în aceste perioade sunt ajutat şi de părinţii mei cu care locuiesc. Totodată vă aduc la cunoştiinţă că am posibilităţi materiale şi financiare pentru a le oferi tot ceea ce au nevoie.
Toate aceste lucruri le pot dovedi cu martori, poze sau filmări din perioadele precedente în care au fost în vizită la domiciliul meu sau alte spaţii.

Vă anexez o copie a cerfificatului de naştere a copiilor precum şi o copie a sentinţei civile din dosarul 147/306/2010.

Astept parerile d-voastra. Si cat credeti de necesar sau nu un avocat?
Buna seara,
Sunt divortat din iunie 2010 (data sentintei definitive), data la care am obtinut un program de vizita de comun accord astfel: 2 weekenduri pe luna de vineri ora 18 pana duminica ora 18, 2 zile de pasti, 2 sapt. in vacanta de vara si o sapt. in vacanta de iarna.
Mentionez ca avem 2 fete, una de 2 ani si una de 5 ani.

Am incercat amiabil sa maresc programul, fiind si dorinta fetei cele mari, insa mama lor nu vrea, mi-a spus "si asa e prea mult". Intentionez sa depun o cerere de modificare a programului astfel:

1. O saptamana pe luna, incepand cu prima zi de luni a lunii, incepand cu ora 15:00 (cand le voi lua de la gradinita – cresa), pana lunea urmatoare ora 8:00 cand le voi duce la gradinita – cresa. In cazurile in care nu merg la gradinita – cresa, le voi lua de la domiciliu mamei.

2. 2 zile in perioada sarbatorilor de Paste astfel: un an de vinerea ora 18:00 pana duminica ora 18:00, iar anul urmator de duminica ora 18:00 pana martea ora 18:00

3. 3 saptamani in vacanta de vara in perioada 20 iulie ora 18:00 – 10 august ora 18:00 (fiind si ziua mea de nastere in 24 iulie).

4. O saptamana in vacanta de iarna astfel: un an din 20 decembrie ora 18:00 pana in 27 decembrie ora 18:00, iar in anul urmator din 27 decembrie ora 18:00 pana in 3 ianuarie ora 18:00.

5. In perioada in care mama din diverse motive este plecata mai multe zile de la domiciliu si nu poate lua cu ea copiii.

Intrebarea mea este: pot obtine acest program? trebuie sa cer mai mult ca sa-l obtin? credeti ca am nevoie de avocat, sau se poate obtine si fara avocat?
Tommy D, eu am o situatie cam asemanatoare, eu am copiii 2 saptamani in vacanta de vara si merg cu ele in fiecare zi la ocna sibiului, lucru care ma costa foarte mult, sunt 40 km zilnic.... Si daca ii cer macar pampers pentru cea mica, spune ca sunt in grija mea si sa cumpar.

Ai dreptate perfecta mamele sunt supreme in cazuri de divort cu minori (ma refer din punct de vedere al legii si mentalitatii romanesti). Eu personal as echivala cu perioada cand erau negri si albi (negrii=tatii; albii=mamele)
Dar asta este, si eu o sa ma zbat pentru custodie cand vor face 10 ani, ca sa spuna copiii cu cine vor sa stea, dar pana atunci...

Ca raspuns pentru tine, nu incerca legal nimic ca nu-ti va merge.
Oricum am si eu un topic poate ma poate ajuta cineva cu sfaturi: www.avocatnet.ro/content/for...
Va rog, cine ma poate ajuta, sa nu mai apelez la avocati, sa ma indrume, eventual cu un model de cerere, de marire program vizitare minori. Va dau si ceva detalii, in cazul in care are importanta.

Am divortat definitiv in iunie 2010, hotarare in care am facut o "tranzactie" pentru programul de vizita astfel: 2 weekenduri pe luna de vineri ora 18:00 pana duminica ora 18:00, cu luare la domiciliu.

Am doua fete, una de 2 ani si una de 5 ani, iar cea de 5 ani imi tot cere sa le tin mai mult, binenteles ca si dorinta mea este acceasi, chiar daca as putea, as cere custodia.

In momentul de fata, ne intelegem foarte rau, i-am cerut macar sa ma lase vinerea sa le iau de la cresa respectiv gradinita (asta inseamna ora 16:00) si tine de program cu "dintii".
Eu doresc sa obtin cel putin 1 saptamana pe luna, adica sa le iau lunea de la gradi-cresa si sa le duc lunea urmatoare la gradi-cresa dimineata, astfel ea le va lua de acolo, evitand si momentele in care copiii isi dau seama ca s-au dus la unul sau celalalt.
Astfel, va intreb, cum ma sfatuiti, e prea scurt timpul intre sentinta data si cererea de marire? ar trebui sa cer mai mult ca sa obtin cat doresc? ce articole trebuie invocate? am neaparat nevoie de avocat? sau orice alt sfat, excluzand intelegerea intre noi, pentru ca nici macar la telefon nu mai vrea sa vorbeasca cu mine, imi da doar mesaje pe mobil.

Si inca o intrebare: daca totusi merg la gradi-cresa sa le iau la ora 16:00, pot pati ceva? pot educatoarele sa nu mi le dea, sau sa vina cu politia la mine; in ideea ca eu garantez ca copiii vor spune cu siguranta ca vor sa mearga cu mine !
Va rog, cine ma poate ajuta, sa nu mai apelez la avocati, sa ma indrume, eventual cu un model de cerere, de marire program vizitare minori. Va dau si ceva detalii, in cazul in care are importanta.

Am divortat definitiv in iunie 2010, hotarare in care am facut o "tranzactie" pentru programul de vizita astfel: 2 weekenduri pe luna de vineri ora 18:00 pana duminica ora 18:00, cu luare la domiciliu.

Am doua fete, una de 2 ani si una de 5 ani, iar cea de 5 ani imi tot cere sa le tin mai mult, binenteles ca si dorinta mea este acceasi, chiar daca as putea, as cere custodia.

In momentul de fata, ne intelegem foarte rau, i-am cerut macar sa ma lase vinerea sa le iau de la cresa respectiv gradinita (asta inseamna ora 16:00) si tine de program cu "dintii".
Eu doresc sa obtin cel putin 1 saptamana pe luna, adica sa le iau lunea de la gradi-cresa si sa le duc lunea urmatoare la gradi-cresa dimineata, astfel ea le va lua de acolo, evitand si momentele in care copiii isi dau seama ca s-au dus la unul sau celalalt.
Astfel, va intreb, cum ma sfatuiti, e prea scurt timpul intre sentinta data si cererea de marire? ar trebui sa cer mai mult ca sa obtin cat doresc? ce articole trebuie invocate? am neaparat nevoie de avocat? sau orice alt sfat, excluzand intelegerea intre noi, pentru ca nici macar la telefon nu mai vrea sa vorbeasca cu mine, imi da doar mesaje pe mobil.

Si inca o intrebare: daca totusi merg la gradi-cresa sa le iau la ora 16:00, pot pati ceva? pot educatoarele sa nu mi le dea, sau sa vina cu politia la mine; in ideea ca eu garantez ca copiii vor spune cu siguranta ca vor sa mearga cu mine !

Va multumesc anticipat
Mama mea are 55 ani, conform tabelului din noua lege (anexa 5) poate iesi normal la pensie in oct. 2016, la varsta de 60 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare 30 ani si 5 luni. Conform noii legi, poate iesi anticipat partial la 55 ani si 5 luni, data la care va avea stagiul de cotizare de 36 ani (adica cu 2 ani mai putin decat cei 8 cum scrie in lege la cea anticipata).

Intrebarea este: va fi penalizata cu 0,75% / luna timp de 2 ani (pana face cei 8 ani in plus de cei 30), sau pana la implinirea varstei standard de pensionare, adica timp de 5 ani?

Poate este cineva care stie cu siguranta. Va multumesc anticipat!