avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minori

Va rog, cine ma poate ajuta, sa nu mai apelez la avocati, sa ma indrume, eventual cu un model de cerere, de marire program vizitare minori. Va dau si ceva detalii, in cazul in care are importanta.

Am divortat definitiv in iunie 2010, hotarare in care am facut o "tranzactie" pentru programul de vizita astfel: 2 weekenduri pe luna de vineri ora 18:00 pana duminica ora 18:00, cu luare la domiciliu.

Am doua fete, una de 2 ani si una de 5 ani, iar cea de 5 ani imi tot cere sa le tin mai mult, binenteles ca si dorinta mea este acceasi, chiar daca as putea, as cere custodia.

In momentul de fata, ne intelegem foarte rau, i-am cerut macar sa ma lase vinerea sa le iau de la cresa respectiv gradinita (asta inseamna ora 16:00) si tine de program cu "dintii".
Eu doresc sa obtin cel putin 1 saptamana pe luna, adica sa le iau lunea de la gradi-cresa si sa le duc lunea urmatoare la gradi-cresa dimineata, astfel ea le va lua de acolo, evitand si momentele in care copiii isi dau seama ca s-au dus la unul sau celalalt.
Astfel, va intreb, cum ma sfatuiti, e prea scurt timpul intre sentinta data si cererea de marire? ar trebui sa cer mai mult ca sa obtin cat doresc? ce articole trebuie invocate? am neaparat nevoie de avocat? sau orice alt sfat, excluzand intelegerea intre noi, pentru ca nici macar la telefon nu mai vrea sa vorbeasca cu mine, imi da doar mesaje pe mobil.

Si inca o intrebare: daca totusi merg la gradi-cresa sa le iau la ora 16:00, pot pati ceva? pot educatoarele sa nu mi le dea, sau sa vina cu politia la mine; in ideea ca eu garantez ca copiii vor spune cu siguranta ca vor sa mearga cu mine !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:35, 13 Decembrie 2011
Puteti solicita prelungirea programului de vizitare insa trebuie sa argumentati si sa dovediti foarte bine. Poate ca n-ar fi rau sa va angajati un avocat.
Argumentati faptul ca intre tata si minore exista o relatie afectiva si este in interesul copiilor a dezvolta aceasta relatie; dreptul parintelui de a-si vizita copilul implica obligatia legala de crestere, educare si supraveghere, asa ca nu poate fi exercitat eficient in cazul in care este limitat prin restrangerea lui la cateva ore pe zi din anumite zile.
Poate ca ar fi utila si efectuarea unui raport de expertiza de catre un psiholog care sa argumenteze cererea dumneavoastra si impactul negativ asupra copiilor al unui program atat de fractionat.
Va fi destul de greu, practica instantelor este contradictorie insa merita incercat. Aveti ca temei legal Codul Familiei, Legea 272/2004 si art 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Succes
Mai puteti obtine timp in vacante marit, cate 4 zile in vacantele scurte, 1 saptamana alternativ, o luna vara... Dar programul acesta cu o saptamana pe luna e dificil de argumentat in instanta si pentru un avocat. E drept ca nu va cunosc situatia integral.
Dupa mine un avocat e esential; incercati intai sa negociati.
Puteti cere si informatii despre programul la gradinita, starea fetelior de sanatate... asa poate innodati si o comunicare, fie ea si deficitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie marire program vizitare minori cata_scheau cata_scheau Va rog, cine ma poate ajuta, sa nu mai apelez la avocati, sa ma indrume, eventual cu un model de cerere, de marire program vizitare minori. Va dau si ceva ... (vezi toată discuția)
Marire program vizitare minor cata_scheau cata_scheau Buna seara, Sunt divortat din iunie 2010 (data sentintei definitive), data la care am obtinut un program de vizita de comun accord astfel: 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog cata_scheau cata_scheau Buna ziua, Intentionez sa introduc o actiune prin care sa obtin marirea programului de vizitare a copiiilor minori. Nu doresc un avocat, nu imi permit ... (vezi toată discuția)