avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters185853

Activitate ContSters185853

Normal ca nu doresc sa o evacueze pe matusa, am trimis un mail sa vedem o posibila esalonare a datoriei. Am sa si sun in cursul zilei sa vad daca am cu cine vorbi. Incerc sa imi anticipez toate problemele, dar din pacate in Romania legile au atatea subterfugii si nu sunt spetele deloc identice ca sa vad la ce ma pot astepta. Complicata situatie.
Nu stiu daca voi reusi cu banca, intentionez sa o actionez in judecata, sa cerem asa revizuirea contractului, ipoteca ini nici un caz nu va acoperi sumele creditelor, mai precis 26000 eur credit nevoi 39500 credit ipotecar , iar la o evaluare actuala imobilul valoreaza maxim 18000 eur. Deci cu siguranta banca va ramane in pierdere, dar eu nu pot sa inteleg de ce au procedat asa, stiau ca vor avea de piaerdut si totusi, cineva de la colectare nu si-a facut targetul , probabil, deoarece si ei au presiuni... Ma gandesc ca la matusa ii va lua din cont toata pensia ....Nu e clara nici o lege...totul e un haos.Am trimis 400 eur in data de 3 .08 si deja in 6.08 au si trecut creditul in executare...inca nu l-aú externalizat poate totusi mai am o sansa.
Buna ziua,
Am doua credite, unul de nevoi si unul garantat cu ipoteca la aceeasi banca si din cauza faptului ca am acumulat intarzieri la plata, banca a intrecut punerea in executare a creditului de nevoi negaranta. Datorita faptului ca nu mai pot rambursa nici la creditul ipotecat, si cel ipotecar va intra in executare. Ce pot sa fac? Am trimis lunar sume de euro , dar nu acopereau ratele lunare, deoarece pentru rambursarea lor , tot banca mi-au facut un cont comun de colectare a ratelor, iar repartitia banilor au facut-o doar cei din Bucuresti. Am facut un e-mail pein care a cerut sa se revizuiasca situatia si sa se revina ca eu sa pot plati restanta si sa vin la zi cu platile.
In aplicatia INTERNET BANKING creditul de nevoi il vad pe contul de rambursare a creditelor integral ca suma, mi-a si disparut graficul de rambursare.
Ce mai pot sa fac? Nu vreau sa ma execute silit . Ipoteca este a unei matusi batrane bolnave- daca se ajunge la executare ce se va intampla? Poate matusa sa isi cumpere inapoi la licitatie apartamentul? Nu mai inteleg tara asta.
Multumesc
Voi contacta totusi un avocat care stie legile, ca doar nici eu nu fur banii ci ii muncesc. Ce se intampla in Romania e ciudat dar din pacate adevarat. Legile sunt asa cum sunt ....si de aceea bancile dicteaza ce si cum . Aici in Europa de Vest e altfel. PACAT ca Romania nu ia ca si model nimic de aici.
Oricum multumesc pentru informatii.....
Multumesc pt raspuns. Am semnat doar un contract si pe email am primit scadentarul la o saptamana mai tarziu. Nu mai locuiesc in Romania, dar nici nu ma asteptam sa fie atat de socant. Scadentarul trebuie sa il semnez si sa il trimit cu posta la banca. Acum banca face presiuni sa semnez scadentarul......unde scrie cele de mai sus. Cat despre acest " dar si de riscul valutar" nu suntem de acord atat timp cat eu am creditul in eur si rambursare in eur. Nu vad ce risc valutar este aici. Nu cred ca pot semna acest scadentar....atata timp cat nu au fost transparenti de la bun inceput si nu au fost in stare sa proceseze la timp toate documentele spre a fi semnate.
Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca:
1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de exemplu variatia indicilor de referinta din componenta
dobanzii, variatie datorata situatiei economice), dar si de riscul valutar; ca urmare, indicele de referinta cu ajutorul caruia se
calculeaza dobanda creditului sau cursul de schimb la care se calculeaza valorea ratei lunare, vor putea fluctua in sens crescator
cat si descrescator pe parcursul derularii contractului de credit, aceste fluctuatii influentand sumele datorate bancii.
2. Datele cuprinse in prezentul Grafic de rambursare sunt valabile pana la urmatoarea modificare a dobanzii aferente creditului.

Acestea sunt conditiile impuse de banca in graficul de rambursare. Nu vreau sa semnez acest lucru deoarece mi se pare o mare aberarie.
Intentionez in cel mai scurt timp sa actionez banca in judecata pentru aceste aberatii....
Recent am restructurat un credit cu ipoteca din franci elvetieni cu rambursare directa in euro. In scadentar constat ca rata este 50 eur aprox si VALOAREA DOBANZII 229 eur / luna . Deci valoarea dobanzii este de 4 ori mai mare ca si primpipalul. Am cerut bancii sa imi dea detaliat ce contine VALOARE DOBANZII. Nu am primit nici un raspuns.
Exista vreo sansa de castig in judecata? Sau sa platesc asa cum e?
Comision de risc valutar la un credit in euro cu rambursare directa in euro?
Mai este o speranta in tara asta?
multumesc
Răspuns la discuția demisie fortata
firma doreste sa ii desfaca contractul de munca in baza art 61 lit d codul muncii. Ii cere sotului si o copie dupa adresa din Germania cu privire la suspendarea permisului. Sotul nu e de acord...mai mult ca nu a fost ajutat cand s-a intamplat accidentul si a semnat pe increderea sefilor procesul verbal...doar ca sa plece camionul la descarcare si ...consecintele le suporta doar soferul...firma se spala pe maini si te lasa si pe drumuri...nu e corect.
multumesc
Discuție demisie fortata
sotul meu este sofer autocamion la o firma de transport. in luna martie a avut un accident ( a lovit un panou de reclama) in Germania. Urmare a acestui fapt dapa cateva luni i-a venit o instiintare din Germania cum ca i se suspenda dreptul de a circula de Germania pentru 8 luni pana in 2012...+ sa isi predea permisul pt a il capsa. Ceace nu s-a facut.
Sotul meu a instiintat firma angajatoare de cele intamplate si l-a trimis pe Italia....dar s-au razgandit si acum in trimit de ceva timp si pe Germania in 2 soferi....dar sotul nu conduce pe Germania. Sotul a fost instiintat de firma sa isi dea demisia....sau sa intre concediu fara plata din cauza ca nu poate conduce pe Germania. Este corect si legal ce face firma? Cum poate sotul sa nu isi piarda locul de munca? Multumesc
deocamdata adresa de buletin o avem valabila si in Romania. chiar daca locuiesc, muncesc, traiesc in alta parte nu mi-am anulat actele...si restul. Inca mai am niste socoteli cu Romania...doar ca nu mai traiesc acolo. In stainatate dureaza actele...etc nu e atat de simplu. Muncim legal, copii la scoala in strainatate doar ca inca actele sunt valabile si in Romania.
sunt de acord cu dvs. dar nu mi se pare corect ca recensorul sa ia date incorecte si inexacte din povestile vecinilor. Ar trebuie sa scrie : nu i-am gasit la adresa . Atat mi s-ar parea corect