avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata

sotul meu este sofer autocamion la o firma de transport. in luna martie a avut un accident ( a lovit un panou de reclama) in Germania. Urmare a acestui fapt dapa cateva luni i-a venit o instiintare din Germania cum ca i se suspenda dreptul de a circula de Germania pentru 8 luni pana in 2012...+ sa isi predea permisul pt a il capsa. Ceace nu s-a facut.
Sotul meu a instiintat firma angajatoare de cele intamplate si l-a trimis pe Italia....dar s-au razgandit si acum in trimit de ceva timp si pe Germania in 2 soferi....dar sotul nu conduce pe Germania. Sotul a fost instiintat de firma sa isi dea demisia....sau sa intre concediu fara plata din cauza ca nu poate conduce pe Germania. Este corect si legal ce face firma? Cum poate sotul sa nu isi piarda locul de munca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 22 Noiembrie 2011
Daca nu poate sa-si indeplineasca atributiile de serviciu normal ca firma nu il poate plati. Observ ca cei din firma sunt intelegatori propunandui CFP. Astfel isi va mentine locul de munca.
Nu il poate obliga sa-si dea demisia dar poate sa-i suspende contractul conform art. 52 lit.e sau chiar sa-l concedieze cu art. 56 lit.g.
Daca va demisiona, sotul dvs va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
firma doreste sa ii desfaca contractul de munca in baza art 61 lit d codul muncii. Ii cere sotului si o copie dupa adresa din Germania cu privire la suspendarea permisului. Sotul nu e de acord...mai mult ca nu a fost ajutat cand s-a intamplat accidentul si a semnat pe increderea sefilor procesul verbal...doar ca sa plece camionul la descarcare si ...consecintele le suporta doar soferul...firma se spala pe maini si te lasa si pe drumuri...nu e corect.
multumesc
Nu are cum sa-i inceteze in baza art.61 lit.d C.mun. ... cel mult sunt aplicabile prevederile art.56 lit.g C.mun. , si anume : c.i.m. inceteaza de drept la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca tampau gabriela tampau gabriela Cu ce articol suspend contractul de munca in cazul unui cond.auto taxi care este cercetat penal( in libertate ) in urma unui accident de masina ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : un salariat care este sofer tir, i-a fost retras permisul de conducere , ca societate cu ce ... (vezi toată discuția)
Incetare contract Bianca Mirea Bianca Mirea Buna seara, Daca un angajat conduce fara permis de conducere valabil, se poate desface contractul de munca?Care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)