avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Activitate ddianna

Activitate ddianna

Buna ziua
Drepturile salariale stabilite prin hotarari judecatoresti pt personal din institutiile publice, se actualizeaza cu indicele preurilor de consum indicat de INS. Daca salariatul prin cererea de chemare in judecata solicita si dobanda legala, cum se calculeaza ? si actualizare si dobanda? Multumesc !
Buna ziua
Hotararea judecatoreasca pronuntata de instanta din Italia privind stabilire domiciliu minor la tata in Italia poate fi pusa in executare de un executor din Romania? Copilul se afla la mama in Romania in prezent. Multumesc.
Buna ziua
Am nevoie va rog de un model hotarare AGA privind inchiderea unei societati comerciale. Va multumesc.
Temeiul juridic?
Buna ziua !
Se poate justifica absenta de la serviciu cu o adeverinta medicala emisa " spre a-i servi la motivarea absentelor " de catre medicul specialist sau medicul de familie care recomanda " repaos si tratament " . Va multumesc
Buna ziua!
Conform Codului administrativ, art. 494, alin. 9) Modul de constituire, organizare si functionare a comisiilor de disciplina, precum si componenta, atributiile, modul de sesizare si procedura de lucru ale acestora se stabilesc prin hotarare a Guvernului, la propunerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. In aceasta situatie, in conditiile in care nu a fost publicata nicio hotarare in acest sens, cum isi desfasoara activitatea comisia de cercetare disciplinara privind functionarii publici.?Multumesc!



Răspuns la discuția concediere disciplinara
Aici e problema. E finalizat raportul de cercetare si nu stiu cu ce data sa aplic sanctiunea avand in vedere cele doua zile de co si medicalul ce va urma. Sunt termenele de respectat.
Buna ziua,
Salariat sanctionat disciplinar cu desfacerea contractului de munca. Azi si maine ste in co. Daca emit dispozitia cu data pimei zile lucratoare dupa finalizarea celor doua zile de co si vom constata ca va intrerupe co cu un certificat medical, cu ce data isi va produce efectu desfacerea contractului de munca?, conform Codului Muncii nu poate fi dispusa concedierea pe durata co si cm.
Buna ziua,
Potrivit OG 27/2002 prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea...... .
Cum pot face diferenta privind petitiile ( termen de solutionare 30 zile +15 ) si o solicitare sau sesizare in care este imposibil de transmis raspuns in 30 de zile, fiind necesare anumite cercetari?
Pot realiza o procedura la nivelul institutiei, sau stabili un circuit al documentelor?
Multumesc.
Buna ziua,
Indemnizati de hrana acordata incepand cu 1 ianuarie 2019 bugetarilor, cum se impoziteaza?

Multumesc