avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate utilizatoare

Activitate utilizatoare

Multumesc pentru raspuns.
La executor judecatoresc acolo nu pot apela caci el are propria afacere acolo si in astfel de cazuri executorul nu se ocupa.
Si dintre multitudinea de acte,se cere si certificatul de nastere al copilului tradus in limba respectivei tari,de ce se cere traducerea acestui act ?....Stiu ca in statul respectiv nu se cere traducerea certificatului de nastere din romania,plus ca este scris in mai multe limbi,dintre care si limba acelui stat.....
Da sigur,doar ca am facut apel pentru autoritatea parentala,dar am inteles ca hotaririle devin definitive pentru pensie.
Am gasit,ministerul justitiei,care cere o gramada de acte,legalizate si traduse.... scrie ca,cheltuielile cu traducerile ar putea fi suportate de catre stat,deci legalizarile nu.....
Citi bani trebuie sa cheltuiesc,am cheltuit si inca trebuie,si tatal ,dupa ce ca a primit hotarirea in care scrie ca este obligat sa plateasca,nu plateste.El este obligat,nu-i pasa,si tot eu trebuie sa cheltuiesc,din banii mei si ai copilului.Mi se pare o asa bataie de joc.....

Si inca ceva,in procura care trebuie sa o fac pentru institutia intermediara din tara in care domiciliaza debitorul,scrie si: "Autoritatea competentă poate primi în acest scop trimiteri de bani",sa ma astept eventual si la alti bani care sa-i dau din buzunar tot eu?....
Buna seara tuturor,
ce modalitate exista pentru a recupera pensia de intretinere daca tatal nu doreste sa plateasca si locuieste intr-un alt stat european?Mentionez ca are propria afacere acolo.
Buna seara tuturor,
daca judecatorul a hotarat plata pensiei alimentare de la data introducerii actiunii iar pe hotarare nu este trecuta aceasta data,cum ii comunic executorului judecatoresc dintr-o alta tara din UE aceasta data,pentru executarea obligatiei la palat pensiei intretinere minor?
va multumesc si va doresc o seara frumoasa.
Răspuns la discuția Autoritate parinteasca unica
Buna dimineata tuturor,
Doamna Avlil,acele concluzii gen "nu-l poate lua ca e bolnav","numai eu ii pot administra medicamentele" sunt concluziile judecatorului,pe care l-am citat.Eu am depus la dosar acte medicale de unde judecatorul a tras concluziile.Eu am spus intr-o postare anterioara totul despre boala fiicei noastre,si nu sunt exagerari deloc,sunt purul adevar.Fiica mea sufera de o boala rara si are certificat de boala cu handicap grad accentuat.Dar eu si cu Martonze(imi permit sa vorbesc si in numele ei),ne referim nu la ce inseamna in limbajul avocatesc despre controlul asupra drepturilor copilului,ci la viata de zi cu zi care o traim noi si copiii nostri,mame singure care impart custodia copilului cu un tata care este de fapt numai genitorul copilului.Nu mi-o luati in nume de rau,mi-ar fi placut sa am si un umar pe care sa ma sprijin si sa plang din cand in cand,de cate ori din cauza unei simple febre,a trebuit sa-i administrez injectia de urgenta si apoi sa petrecem cel putin o noapte in spital sau mi0ar fi placut si mie ca macar o noapte altcineva sa se trezeasca la miezul noptii si la 6 dimineata sa-i administreze medicamentele si eu sa dorm macar acea noapte fara sa ma trezesc(si nu spun asta uitand prin ce trece fetita mea...,iar despre administrarea medicamentelor in timpul noptii,ea doarme nestingherita,de o viata intreaga le inghite noaptea administrate cu seringa in gurita,are reflexul suptului).Bine,teoretic vorbind,caci nu as mai avea incredere in acest om si nici curajul sa petrec o noapte sub acelasi acoperis.
Eu si cu fetita vorbim frecvent despre tatal ei,am mai spus asta,mi se pare firesc sa stie ca are un tata si ca acest tata o iubeste,chiar daca nu-l vede,si stie ca intr-o zi va veni sa o vada.
Răspuns la discuția Autoritate parinteasca unica
AVLIL a scris:

Si care este el azi? Din ce act normativ rezulta? Si unde faceti dovada lui, la executor?



Imi cer scuze,la ce va referiti aici?


Si daca judecatorii mai au obiceiul sa acorde custodia comuna si celuilalt parinte,chiar daca nu este potrivit,dar penru a contacara controlul exagerat exercittat de celalalt parinte,probabil e cazul la ni.eu sint singurul parinte implicat in viata acestui copil de mai bine de un si jumatate,eu iau singura deciziile care il privesc etc etc,tatal este ca si INEXISTENT.El exista numai cu numele de tata pe hartie.



Răspuns la discuția Autoritate parinteasca unica
Multumesc AVLIL.
Daca la pensie va referiti cumva si la suma,ea a fost stabilita la salariul minim pe economie in Franta,numai ca nu am mai citat eu restul.Iar la modul de plata,nu s-a specificat nimic,doar atit apare in hotarire,suma si faptul ca trebuie sa plateasca de la data introducerii actiunii si pina la majoratul fetitei.
El este condamnat pentru violenta asupra mea,am citit articolele in baza carora el a fost condamnat si toate sint despre violenta asupra sot/concubin,desi copilul a fost acolo in timpul violentelor,dar e adevarat ca asupra ei nu s-a abatut.Dar ce nu inteleg eu este de ce judecatorul spune ca " el ar fi fost condamnat" si nu spune clar ca "a fost condamnat",atita timp cit in dosar sunt copii dupa condamnarea si apelul lui.Adica,deja condamnat,chiar daca a facut apel,pina cind este considerat nevinovat?......
Răspuns la discuția Autoritate parinteasca unica
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de actiune pentru apel si unde se depune,la aceeasi judecatorie sau unde,va rog?
Si trebuie sa aduc alte inscrisuri,in cazul de fata,sau numai argumentez cu prevederile legii respective?
In legatura cu apelul lui pentru condamnarea pentru violenta in Franta,banuiesc ca tribunalul deja a hotarat ceva,oare cum pot afla?Un avocat roman ar putea cere instantei de acolo hotararea sau numai judecatorul roman?
Răspuns la discuția Autoritate parinteasca unica
Buna seara din nou,oameni buni.
Si am primit prin posta Comunicare Hotarare Civila,din care imi permit sa citez pasaje .
Primul,care imi ridica mari semne de mirare si ma tot intreb daca inseamna ce cred eu:

""Aparatorul paratului depune o cerere cu privire la ordinul de protectie.""
Deci aparatorul lui depune cererea cu privire la ordinul de protectie cerut de mine?.....Ca eu am facut cerere pt ordin de protectie,pentru mine si fiica noastra,si am depus si eu copie dupa acea cerere,cu mai mult timp in urma.....Banuiesc ca despre acea cerere este vorba,dar altceva nu mai scrie in aceasta hotarare,cu privire la cererea pentru ordinul de protectie.Ma rog....

Iar acum, la obiect:
""In ceea ce priveste solicitarea reclamantului de a dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata exclusiv de catre reclamanta,instanta o apreciaza ca fiind neantemeiata,deoarece "autoritatea parinteasca este ansamblul de drepturi si indatoriri care privesc atat persoana cat si bunurile copilului si apartin in mod egal ambilor parinti.
Parintii exercita autoritatea parinteasca numai in interesul superior al copilului,cu respectul datorat persoanei acestuia,ai il asociaza pe copil la toate deciziile care il privesc,tinand cont de varsta lui si de gradul de maturitate.
Ambii parinti raspund pentru cresterea si educarea copilului minor.
Autoritatea se exercita pana la varsta cand copilul dobandeste capacitatea deplina de exercitiu".
Legea prevede o exceptie de la acest principilu,astfel ca potrivit art. 507 cciv,se poate exercita autoritatea parinteasca de un singur parinte,"daca unul dintre parinti este decedat,declarat mort,pus sub interdictie ,decazut din exercitiul drepturilor parintesti,sau daca din orice alt motiv se afla in neputinta de a-si exprima vointa,celalalt parinte exercita singur autoritatea parinteasca".
Ori paratul nu se afla in niciuna din aceste situatii expres prevazute de lege.
Este adevarat ca reclamanta a depus la dosar inscrisuri din care reiese ca acesta AR FI FOST CONDAMNAT pentru violenta,dar asa cum chiar reclamanta precizeaza,condamnarea acestuia nu este inca definitiva,si nici nu se dovedeste ca violenta a fost exercitata impotriva copilului,""
Si asa instanta a hotarat custodia comuna.Eu atunci banuiesc ca probabil avocatul lui a argumentat citand acest articol de lege,iar avocatul meu a refuzat sa citeze legea care cred eu ca m-ar fi ajutat pe mine sa primesc autoritatea parinteasca singura.
(sublinierile cu majuscule imi apartin).

Continui cu alt citat:
""De asemenea urmeaza a OBLIGA paratul la plata pensiei de intretinere pentru copil""
,ma intreb cum il va obliga si cand,el are un fel de PFA in tara in care locuieste.Precizeaza ca plata trebuie facuta incepand cu data introducerii actiunii si pana la majoratul copilului,nu precizeaza pana la ce zi din luna trebuie facuta plata.

Iar despre dreptul de vizita,cu cele 12 week end uri pe an pur si simplu ,la domiciliul mamei argumenteaza:
""deoarece minora este la o varsta frageda,si mai mult decat atat,are nevoie de a i se administra zilnic de catre mama un tratament adecvat bolii sale,tratament ce nu ar putea fi administrat in cele mai optime conditi la domiciulul tatalui.""
Deci,prevad eu,ca pe viitor instanta si-ar putea schimba parerea,aunci cand minora nu va mai avea o varsta frageda si va putea sa-si administreze tratamentul singura.(Bine,tratamentul zilnic,dar tratamentul de urgenta,cel injectabil,care in situatii limita,administrarea sau neadministrarea lui face diferenta intre a ramane in viata sau nu,a ramane in viata ca si pana acum sau o leguma,tratament care de obicei trebuie administrat de altcineva si nu de catre cel bolnav.Caci cel bolnav ar putea fi inconstient,victima unui accident de circulatie,ar putea fi in colaps sau coma,sau pur si simplu ,sa zicem,un adolescent care ,condus de haosul din sistemul hormonal care se declanseaza la pubertate refuza sa-si ia medicatia care-l tine in viata...sau a iesit seara cu prietenii si a baut sa zicem o bere sau 2....sau pur si simplu s-a culcat seara obosit,peste noapte a inceput sa vomite,si dimineata a fost gasit mort in pat.
Da,fiica mea sufera de o boala genetica de genul celor "nu arati bolnav",dar care in anumite situatii viata ii depinde de o persoana care sa-i fie alaturi si care sa actioneze prompt si fara sa-si puna intrebari sau sa se piarda cu firea in aceste situatii.Chiar un strain pe strada,daca un astfel de bolnav este in criza,sa zicem cade inconstient,acel strain se apleaca asupra lui si vede ca are la mana o bratara medicala pe care scrie "insuficienta suprarenala/dependent de cortico steroizi",si apoi ii gaseste scrisoarea medicala in care scrie ca trebuie sa primeasca acea injectie,de care ii depinde viata..........................visez,nu-i asa?........

Deci,decat sa astept eventual sa faca el apel(cine stie ce-i poate trece prin cap),mai bine sa fac eu,nu,argumentez cu acea lege ,ca doar nu degeaba tribunalul l-a condamnat la 1 an si jumatate inchisoare pentru violenta conjugala,desi cu drept de apel(si poate s-a judecat si apelul pana acum)oare ,poate un avocat roman sa ceara unui tribunal francez sa-i divulge decizia finala?...,Si cum judecata initiala a fost facuta de tribunal fara ca eu sa ma constitui parte vatamata,paratul fiind procurorul(asa e legea acolo),nu as prea crede ca la apel a fost/sau va fi absolvit de vina,eventual sa primesca cu suspendare.


Va multumesc in avans pentru parerile cu care veti veni,sfaturi,discutii pe marginea postarii mele.
O seara buna tuturor!

PS.Nu ma pot abtine,asa ca voi scrie si urmatoarele.Daca hotararea va ramane difinitiva si irevocabila asa cum este redactata acum,tinand cont de argumentatiile judecatoruli,eu voi fi foarte indreptatita sa-i cer tatalui sa se conformeze acestor "drepturi si indatoriri" de parinte,si sa raspunda si el in egala masura cu mine privind cresterea si educarea copilului minor,sa-si exercite si el autoritatea parinteasca NUMAI in interesul superior al copilului,cu respectul datorat persoanei acestuia,si sa-l asocieze pe copil la toate deciziile care il privesc,bineanteles tinand cont de varsta si gradul de maturitate .Si aici as putea detalia la infinit.