avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate stefanpantea1968

Activitate stefanpantea1968

în ce măsura este legala stipularea articolului de mai jos într-un contract de prestări servicii
"Executantul poate începe lucrările la cererea expresă a beneficiarului( ordin de începere) și fără îndeplinirea obligațiilor prevăzute la Art. 6, însă în acest caz sancțiunile aplicate de către organismele abilitate pentru nerespectarea acestor obligații, vor fi suportate de către beneficiar, chiar dacă aceste sancțiuni sunt aplicate executantului."
evident Art.6 face referire la
OBLIGAȚIILE BENEFICIARULUI
6.2 – să obțină toate aprobările legale necesare executării lucrărilor și sa predea o copie după aceste acte executantului inclusiv avizul de la Romgaz, Electrica, Romtelecom și Administrația Națională ,,Apele Române. Orice abatere de la lege în această privință cade în sarcina beneficiarului, în acest sens executantul fiind absolvit de orice vină;

mulțumesc mult
In urma decesului uneia dintre fice mama care a locuit cu cea decedata si sotul acesteia a facut un contract de intretinere cu fica mai mare .Este deja cunoscut faptul ca partile ficei decedate 3/16 din proprietate (dupa tatal decedatei )revin ficei acesteia (minora) respectiv in cota aferenta tatalui supravietuitor (acesta reprezentand si minora ca tutore).
Pana aici totul este clar complicatiile apar in momentul in care tatal supravietuitor doreste sa ramana in imobil si declansaza razboiul nervilor impotriva soacrei cu care a trait in aceas casa timp de 12 ani , pe care o santajeaza permanent folosindse de restrictionarea accesului in diferite camere (atunci cand nu este el acasa) si i-i limiteaza contactul cu nepoata minora.
Am incercat pe toate fetele sa gasesc metode legale sa-l constrang sa-si modifice atitudinea fara nici un rezultat .
Exsista cai legale prin care un locatar (nu cred ca a facut succesiunea ) sau un proprietar cu parti putine (in care a facut succesiunea ) sa fie constrans sa -si restranga suprafata folosita si sa plateasca intretinerea (curent,apa,etc).
anaf-ul mi-a poprit toate conturile (pentru neplata Intreprindere individuala) dar a instituit poprirea si pe salar la societatea la care lucrez angajat .
Am platit integral in trei rate doar din contul de la o banca, la firma unde sunt angajat am gasit intelegere si mi-au poprit doar 100lei(accestia fiind platiti in plus fata de suma poprita).
La inspectorul de zona surpriza nu poate elibera un document autentificat (stampila etc)pentru ca mai este de plata pe anul in curs .
Ce pot face si cui pot solicita un document valid pentu a nu ajunge in situatia de a plati de doua ori .(cei de la firma au si ei nevoie de un document oficial de oprire a popriri?)
In urma unei discutii mai aprinse cu unul dintre vecin care i-si tine tomberonul de gunoi in fata geamurilor mele (locuim intr-o curte comuna) am lovt cu o bucata de lemn in tomberon (nu vrea sa plateasca ridicarea legala a respectivului tomberon) si l-am asejat in fata usii respectivului.
Acesta fiind un avocat cu oarecare aplecare spre fentarea legii (se ocupa cu tot felu de cauze "tiganesti" dar din acelea minore suna la 112 si cheama politia.
Politisti sosesc iau declaratie de la el
Nu depune plangere dar sustine verbal ca se mai gandeste poate merge la medicul legist in functie de comportamentul meu (adica ma ameninta de fata cu acestia sutinand ca are anumite rani )
Politistu nu-si ascunde surprinderea cand i-i recomanda calea amiabila a imacarii cu atit mai mult cu cat la incident nu a fost martor decat fiul meu (major) .
intocmeste procesul verbal si ma amendeaza cu 200 lei si i-mi atrage atentia politicos ca el mai mult de atata nu poate sa faca si ca pot contesta acest pv in 30 de zile
intrebarea este cum intocmesc contestatia , unde o depun si daca termenul de 30 de zile este corect
Răspuns la discuția O situatie dificila?
sa inteleg ca la dezbatere dupa fiica 2 participa doar sotul supravietuitor si fiica minora ?
datele "situatiei dificile" sint urmatoarele

1) tatal decedeaza in 2010
2)se face succesiunea si se imparte legal la sotie si cele doua fiice
3)decedeaza una dintre fiice .Exista un sot(10ani de casnicie) si un copil minor(8ani) ai decedatei.

In legatura stricta cu partea de mostenire provenita din succesiunea dupa tata :
1) ce procent revine sotului supravietuitor si ce procent revine fiicei
2) ce calitate au in cazul acesta mama si cealalta fiica si daca participa la succesiune (nu s-a facut partajul succesiunii dupa tata)
3) bunul principal supus succesiunii fiind casa si terenul aferent constructiei in ce masura poate interfera (opune sau initia) vanzarea acestuia sotul mostenitor (respectiv fiica minora prin tutore).

Multumesc mult pentru raspuns cam asta banuiam si eu .Aveti idee cam care sunt sorti de izbanda in cazul in care cer reductiunea liberalitatilor excesive pentru cota de rezerva ce m-i se incalca , demonstrand ca aceasta este in fapt o donatie deghizata (asa cum bine sugerati).
Am citit mai multe postari referitoare la uzufruct viager si in mare banuiesc si raspunsul la intrebarea din titlu dar caut mai multe sfaturi.
Acum 10 an parinti mei,care sunt in viata si cu care sunt in relatii normale , au vandut apartamentul in care locuiau si la indicatiile surori mele au cumparat un alt apartament dar pe numele nepoatei (ficei sorei mele).La vremea respectiva nu ma fost informat mai mult cred ca s-a si ascuns de mine lucrul acesta ,eu descoperind-ul intamplator si indirect (ca sa vezi ce ti-e si cu legile si tehnica asta) in declaratia de avere a surorii.
Am inteles acum cand am provocat discutia ca de fapt parintii mei se simt inselati si ca la data respectiva au inteles ca este doar un act provizoriu pe care i-l pot modifica dupa bunul plac ulterior.De rusine nu au spus nimic crezand ca eu am aflat (totusi sunt 10ani) si am trecut sub tacere intamplarea.
Nu stiu daca se poate indrepta ceva ( sincer mai mult pentru ei) i-i simt stingheriti de cele intamplate si sincer nu stiu cum i-asi putea ajuta legal (psihologic fac tot ce pot avand in vedere situatia delicata in primul rand pentru mine).
In consecinta asta ar fi intrebarea ei mai pot face ceva sau pot eu sa-i ajut legal atacand in vre un fel in sprijinul lor
Răspuns la discuția diurna si cazare
dar este vorba de exceptia de la unitatile de cazare (cf.art.28)
Răspuns la discuția diurna si cazare
multumesc mult
cam pe unde ...in ce zona a legislatiei ar trebui cautat raspunsul
cred ca e legat mai muit de conditiile minime de ighiena care trebuiesc satisfacute grupurilor sociale