avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna si cazare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna si cazare

am inteles ca diurna care deapseste 2.5x13lei se impoziteza.
dar nu i-mi este clar care sunt conditiile minime de cazare care trebuie sa l-e asigure angajatorul si daca valoarea cazarii are vre-o legatura cu diurna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 11 Martie 2013
In cazul societatilor private ,in regulamentul interm sau daca exista, in CCM, sunt specificate conditiile minime de cazare, valoarea diurnei. Valoarea diurnei nu are nicio legatura cu conditiile minime de cazare specificate in regulament.
exsista conditii minime de cazare specificate de legislatia romana
Va puteti ghida dupa aceste prevederi din HG nr.1860/2006:
ART. 26
(1) Persoana trimisă în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, în cazul cazării în structurile de primire turistice, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi, a căror clasificare este de maximum 3 stele sau flori.
B*
(2) în cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput.
ART. 27
în structurile de primire turistice se includ: hoteluri, moteluri, vile, bungalouri, cabane, campinguri, sate de vacanţe, pensiuni, popasuri turistice, spaţii de campare organizate în gospodăriile populaţiei destinate prin construcţie cazării.
ART. 28
în situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.
ART. 29
La stabilirea cheltuielilor de cazare care se decontează se iau în considerare taxa de parcare hotelieră, taxa de staţiune şi alte taxe prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.
ART. 30
(1) Persoanei detaşate în afara localităţii în care îşi are locul permanent de muncă i se asigură, prin grija unităţii la care este detaşată, cazarea gratuită în clădiri ori în spaţii închiriate de aceasta, în limita tarifelor legale. în aceste situaţii, cheltuielile de cazare în structurile de primire turistice nu se decontează.
(2) Funcţionarului public detaşat, în interesul autorităţii, instituţiei publice sau unităţii aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, în altă localitate decât cea de domiciliu i se poate deconta chiria plătită pe baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legii, până la asigurarea cazării în condiţiile alin. (1). Suma în limita căreia se compensează chiria nu va putea depăşi cheltuiala cu cazarea în condiţiile prevederilor art. 26 alin. (1) lit. a).
ART. 31
(1) Persoanei care ocupă o funcţie de demnitate publică, precum şi persoanei cu funcţie de conducere asimilată, în condiţiile legii, unei funcţii de demnitate publică din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, care se deplasează în interesul serviciului în alte localităţi din ţară, i se decontează cheltuielile pentru cazare, pe baza documentelor justificative, fără a li se aplica prevederile art. 26.
M1*
(2) De prevederile alin. (1) beneficiază şi personalul care asigură protecţia nemijlocită a persoanelor prevăzute la alin. (1).
B*
ART. 32
în situaţia în care în costul cazării este inclus şi micul dejun, se decontează şi contravaloarea acestuia.
ART. 33
Persoana care are locul permanent de muncă în altă localitate decât aceea în care îşi are domiciliul nu beneficiază, pe timpul cât este trimisă în delegare sau detaşare în localitatea de domiciliu, de indemnizaţie de delegare sau de detaşare şi de cheltuieli de cazare. Acestei persoane i se decontează numai cheltuielile de transport.
inteleg (conform ART. 28) ca, cheltuiala admisa ar fi de 30le/noapte
intrebarea ar fi daca exsista si obligativitatea asigurarii unor conditii minime de cazare in cazul situatiei art.28 .
Exemplu ar fi cazarea intr-un camin scolar a unor muncitori (in timpul anului scolar) .
Art.28 se refera la o exceptie ... adica in în cazul necazării în structurile de primire turistice, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi, a căror clasificare este de maximum 3 stele sau flori , suma decontata este de 30 lei/noapte.

Alte discuții în legătură

Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta frank09 frank09 Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cazare soferi cursa lunga alcibiade alcibiade Buna seara, Un sofer de tir solicita in instanta cheltuieli de cazare conform art. 26 din HOTÃRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi ... (vezi toată discuția)
Sume alocate cheltuielilor de transport,cazare,etc Sandybel Sandybel care sunt limitele pentru sumele acordate de s.r.l-uri pentru cheltuieli de transport, cazare, diurna pentru angajati si administrator? Multumesc! Dar tot nu ... (vezi toată discuția)