avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate Venetia

Activitate Venetia

Se infiinteaza la o primarie post de consilier achizitii publice care are in fisa postului atributii specifice postului, dar se incheie si un contract cu o firma privata privind achizitiile publice care are ca obligatiuni aceleasi atributii ca si consilierul pe achizitii. Cele doua formatiuni au acelasi obiect de activitate si consilierul si firma, Este corect din punct de vedere legal ca primarul sa mai incheie un contract de prestari servicii cu acelasi domeniu de activitate daca are infiintat postul?
Răspuns la discuția Exonerare de la plata
Multumesc din suflet, , asa ma hotarasem, dar am vrut si un raspuns de la un specialist!
Buna ziua,
Sunt personal contractual la UAT ,iar in 2017 februarie-mai am beneficiat de un spor de 15 % din salariu. In ianuarie 2018 am primit o dispozitie de imputare a sumei pe care am contestat-o intrucat sunt personal contractul si m-au actionat in instanta pentru recuperarea sumei.In septembrie 2018 s-a dat hotararea executorie in favoarea UAT. Pentru ca in aprilie 2018 s-a dat Legea 78 privind exonerarea de la plata a restituirii drepturilor salariale din 2017, mai trebuie sa fac apel sau ma adresez ordonatorului de credite sa emita o dispozitie de exonerare?
Discuție PUZ
Buna ziua,
Curand ministrul turismului a emis un ordin nr.798, publicat in MO in mai 08 prin care modifica suprafetele de infiintare si construire pensiune in Delta Dunarii de la 1000 mp la 200mp. Intrebarea mea este daca PUZ localitatii nu este extins si in zonele limitrofe localitatii, dar intravilan, tot trebuie ca proprietarul sa-si faca PUZ?
Buna ziua,
Se mai poate revoca o dispozite a primarului de imputare a unei sume de bani unui contractual, daca acesta a actionat in instanta ca fiind nelegala ?
Buna ziua,
va rog daca puteti sa ma lamuriti in privinta salariului minim garantat avand in vedere ca la personalul contractual din administratie sporurile detinute pana in 2010
s-au bagat in salariul de baza.
Dar salariul de incadrare conform OUG 10/2008 este mai mic decat salariul minim garantat pe tara.
exemplu: salar incadrare 877+sporuri30%(vechime si conditii periculoase)=salar de baza 1140
este corect sa raman cu salariu de incadrare 877?
Răspuns la discuția Contract de comodat
Bunicul din partea mamei a avut 2 copii,baiat(V) si fata(P).Baiatul s-a insurat si a plecat din localitate si nu a fost interesat de parinti.Mama(P) a fost cea care s-a ocupat de bunici si de administrarea bunurilor si dupa moartea acestora (plata impozitelor).Problema a plecat ca nu mai poate da declaratie pe propria raspundere ca lucreaza pamantul(0,49Ha), pentru depunerea de cerere subventie la APIA.Am incheiat contract de comodat intre mama(P) si mine eu fiind fica ei dar nu a fost acceptat de agentul agricol pe motiv ca nu este dezbatuta mostenirea si mama nu are nici o calitate, dar daca este autentificat de un notar este ok.
Cu dezbaterea de mostenire va fi greu pentru ca fratele mamei este plecat de ceva timp din tara si nu avem cum sa luam legatura cu el.Nu stiu cum o sa procedam pe viitor.
Răspuns la discuția Contract de comodat
Am intrebat la toate notariatele din oras si nu autentifica nimeni un contract de comodat fara dezbatere de mostenire.
Va multumesc de sfaturi.
Daca mostenirea nu este dezbatuta si mama foloseste terenul, plateste impozitul, poate face contract de comodat cu fiica sa?
(Deoarece comodatul este doar translativ de folosinţă, comodantul nu trebuie să fie neapărat proprietarul bunului. De exemplu, comodantul poate fi un uzufructuar sau un locatar, cu condiţia ca transmiterea folosinţei să nu-i fie interzisă.)(Art. 2147 NCC).
Daca da, este obligatoriu sa se autentifice la notar?
Acest contract fiindu-i necesar la APIA
Buna ziua,
Daca postul primarului si vicelui dintr-o primarie de comuna de pana la 3000 de locuitori sunt considerati conform OUG 77/2013 la numar total de posturi.
Noi suntem 11 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata + vice+ primar.Mai trebuie sa plece din angajati?