avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate SALLAY CATALINA

Activitate SALLAY CATALINA

Multumesc frumos.
Buna ziua. Din 2014 PFA-urile platesc CASS in functie de veniturile realizate, si, si daca nu au nici un venit. Persoana care detine PFA-ul beneficieaza de asistenta medicala gratuita in baza acestei plati a CASS-ului, sau banii se duc ,,pe apa sambetei,,? Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Contract de munca neinregistrat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul Consilier Juridic este ca ,,in afara,, problemei.
Se poate verifica foarte usor la ANAF in Decl. 112, unde apar platile contributiilor la salarii si, si numele angajatului. Faceti-va cont pe SPV, este destul de simplu si va puteti verifica, Si, si la casa de sanatate, daca s-a platiti sanatatea pe CNP-ul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Somaj tehnic, daca nu vor concediu de odihna. Suspendati CIM pana la 31.12.2021, somaj tehnic si iau 75% din salarul de incadrare.
Soțul meu are handicap grav cu asistent personal.Domiciliul stabil în alt județ decât cel de reședință. Certificatul de handicap este eliberat de autoritatea de reședință, nu de domiciliu. Mașina înmatriculată în localitatea de domiciliu, la fel și apartament în loc. de domiciliu. Primăria din loc. de domiciliu nu i aplica nici o scutire, întrucât certificatul de handicap nu este eliberat în loc. de domiciliu, ci în localitatea de reședință. Este corect?
Cabana, restaurant, SRL, cu 6 salariați, depune declarația de beneficiar real?
Buna ziua.Doi soti, in momentul casatoriei au avut bunuri proprii, fiecare cu copii majori la momentul casatoriei . Dupa 2 ani, divorteaza la Starea civila unde s-au casatorit , de comun acord. Nu se face impartire de bunuri, intrucat in timpul casatoriei nu au achizitionat in comun nici un bun. In timpul casatoriei sotia isi vinde apartamentul, cu banii obtinuti cumpara a casa, unde locuiesc impreuna cei doi fosti soti, casa nu este inregistrata ca si casa familiala la CF, ci ca si bun propriu al sotiei, cu declaratie din partea sotului, ca nu are nici o contributie la aceea achizitie. Dupa divort, locuiesc in contiunuare in acelasi imobil. Divortul a fost de forma(atunci asa a trebuit sa fie). Intrebarea mea: este vreo problema ca nu s-a facut impartirea de bunuri dupa divorti, neavand bunuri comune? In caz de deces a fostei sotii, pot copii fostului sot sa aiba pretentii la bunul fostei sotii?
Răspuns la discuția Ridicare dividende
Daca ridica o parte din dividende in luna noiembrie 2019 si decembrie 2019, mai depun situatia financiara interimara, si daca da, cand?
Buna seara. am si eu o nelamurire.Administratorul doreste sa ridice dividende din profitul din anul in curs.Cum se procedeaza in aceasta situatie, ce fac in contabilitate?