avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters191238

Activitate ContSters191238

Este necesar un expert tehnic judiciar ( si ce determina el de fapt prin expertiza in acest caz?) si nu un evaluator care da valoare imbunatatirilor pentru ca un evaluator poate fi si economist si alta profesie care a absolvit cursul de evaluator.
Iar un expert tehnic judiciar in specialitatea constructii stie despre ce ete vorba, stie cum sa priveasca .Este vorba de scoala absolvita.
Va multumesc
Marin Baescu

Răspuns la discuția Modificari in apartament
Buna seara.
In primul rand rste necesar releveul atasat la cartea funciara. DE aici incolo incepe dansul.Releveul apartamentului care a stat la baza vanzarii apartamentului.
Va multumesc.
Marin Baescu
Răspuns la discuția Evaluare materiale de constructie
Buna seara.
Si acesta este un subiect spinos si controversat.Va trebuie un epert constructor specialzat in materiale de constructii. Un expert evaluare bunuri mobile( in speta un economist ) mai rau ar incurca lucrurile, denaturand esenta problemei.Sunt multe de discutta si pe aceasta tema( prvenienta materialelor, facturi, certificate de calitate, modul de depozitare, etc..)
Va multumesc.
Marin Baescu
Răspuns la discuția Cum procedeaza evaluatorul?
Buna seara.
Acesta este un punct foarte spinos in toate cazurile de partaj.
In primul rand vreau sa fac mentiune ca valoarea de impozitare de la fisc sau la birourile notariale sunt calculat ca si cum aceste apartamente ar fi ,,toate la fel'',fara sa se tina cont de realtatile din teren.
*Dupa opinia mea una din metode <<ar trebui pornit da la valoarea de inlocuire,>>, cu criteriile legate de data punerii in functiune, cu modul de orientare al apartamentului, cu fluxul de locuire in cadrul apartamentului, cu prevederile din legea locuintei, cu gradul de finisare , cu modul de intretinere, precum si alte conditii de realizare si amplasare a apartamentului. in cadrul blocului respectiv.
Urmeaza apoi criteriile de amplasare a apartamentului( zona , vecinatati, poluare, parcuri, dotari, si alte criterii...)
**Metoda comparatiei directe cu preturile unor proprietati similare tranzactionate pe piata luate de le publicitatea imobiliara.
*** Cea mai eficace metoda este vanzarea apartamentului si impartirea banilor.Asa toata lumea este multumita. Vine cineva cu bani multi, castigati mai facil si se face tranzactia.
Va multumesc.
marin Baescu

Buna seara.
Avand in vedere cele prezentate se poate face ,,plangere panala impotriva expertului care ete pasibil sa aiba un interes major in a ascunde adevarul.''
Dar cel mai bine este in primul rand prezentarea de obictiuni si apoi daca acestea nu se rezolva in sensul realitatilor din teren sa se treaca si la plangerea penala impotriva expertului.
Va multumesc.
Marin Baescu
Buna seara.
Demolarea zidului despartitor al balconului, a usii si ferestrei acestuia, a usii bucatariei, mutarea chiuvetei si a caloriferului in balcon lucrari executate fara Autorizatie; trebuiesc aduse la satarea initiala pe cheltuiala paratilor.Un expert corect si nepartinitor cre cunoaste legislatia in vigoare va intocmi o lucrare corecta.
Va multumesc
Marin Baescu
Buna seara.
Atentie se calculeaza la nivel de 2012 dar se tine cont de uzura lucrailor( sunt intre 6 si 8 ani vechime). Fiecare lucrare executata are o durata de viata. Functie de calitatea si pretul lucrarilor acestea se pot incadra in lucrari voluptorii ( faianta cre depaseste cu mult pretul pietei , parchet esente exotice,obiecte sanitare placate cu matriale rare, etc. ) .
Va multumesc,
Marin Baescu
Buna seara.
Este mai dificil dar nu imposibil.Trebuie avut in vedere chitantele si facturile din acea perioada. eventual devizul general al lucrarii care de obicei este transmis si pentru obtinerea Autorizatiei de constructie stabilindu-se valoarea de inlocuire( pentru plata autorizatiei).
In concordanta prevedrile Buletinelor Expertilor tehnici din acea perioada se poate reface valoarea de circulatie.
Va multumesc.
MarinBaescu
Buna seara.
In conformitate cu Art.27 si 28 din ordonanta, atribuirea calitatii de expert tehnic extrajudiciar revine “ministerelor si altor institutii centrale,fiecare in domeniul sau de specialitate,stabilit conform legii”.ANEVAR-ul nu este nici minister,nici alta institutie centrala,ci asociatie profesionala,care atribuie calitate de expert extrajudiciar,calitate recunoscuta pe plan
national,dar NU exclusivista.
Deci expertul judiciar trebuie sa fie in specialitate.Poate fii un expert ANEVAR dar de alta specialitate.
Va multumesc.
Marin Baescu
Buna seara . As vrea sa mentionez urmatoarele :
Evaluarile se pot intocmi de catre experti tehnici judiciari si extrajudiciari.
Depinde de scopul evaluarii.Unele institutii ale statului(primarii,de exemplu) pretind ca evaluarile(re-evaluarile) sa fie intocmite de experti ANEVAR,dar fara nici o sustinere legala.
Consultati OG 2/2000 privind org.act.de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara
In conformitate cu Art.27 si 28 din ordonanta, atribuirea calitatii de expert tehnic extrajudiciar revine “ministerelor si altor institutii centrale,fiecare in domeniul sau de specialitate,stabilit conform legii”.
ANEVAR-ul nu este nici minister,nici alta institutie centrala,ci asociatie profesionala,care atribuie calitate de expert extrajudiciar,calitate recunoscuta pe plan national,dar NU exclusivista.
Va multumesc