Buna,
Spuneti-mi va rog si mie din tematica afisata ieri pe site-ul SNG la Caile de atac au ramas numai ,,Dispozitii generale?,, sa inteleg ca Apelul, Recursul au fost scoase?
Merci!
Buna,
Am si eu o intrebare legata de tematica afisata la procedura civila: voi invatati si Stramutarea, Persaoanele care sunt impreuna reclamante sau parate, Chemarea in judecata a altor persoane, Aratarea titulrului dreptului, Amenzile judiciare si despagubiri, Procedura inainte de judecata. Dispozitii generale, Sedintele de judecata si politia lor, Verificarea de scripte, Expertiza, Cercetarea la fata locului, Interogatoriul, Asigurarea dovezilor, Hot. partiale, Hot. care consfintesc invoiala partilor, Cheltuielie de judecata, Judecarea apelului, Judecarea recursului si efectele casarii, pentru ca nu apar specificate in tematica si sa nu existe surpriza de a avea subiecte din ele la examen.
Bunurile dobandite prin mostenire de unul din soti inainte de casatorie, devin bunuri comune ale ambilor soti dupa casatorie?
Mentionez ca bunurile sunt dobandite prin mostenire dupa decesul unuia din parinti, insa nu este facuta taxa de succesiune. Multumesc!
nu strang eu dovezi impotriva angajatorului, ci angajatorul strange pentru a actiona in justitie persoana (angajatul) care o fraudat-o si care este termenul de prescriptie, si la ce?
nu au luat nici o masura asupra acelei persoane deorece urmeaza sa-si ia licenta de banca si daca ar s-ar afla nu ar mai obtine-o (am intales ca strang dovezi- probabil pentru a o actona in justitie dupa ce isi vor obtine licenta)
pot sa zic din razbunare, alt motiv nu am sa cred, in urma cu ceva timp am descoperit o frauda si am facut-o cunoscuta superiorilor, trecand peste seful meu direct asta deoarece nu am incredere in el. alte motive nu sunt, nu poate sa-mi reproseze nimic d.p.d.v. profesional.
Sunt inca salariatul acestei institutii, nu am fost concediata, doar mi s-a inchis biroul pe motiv ca nu corespunde normelor BNR, iar eu sunt lasata cumva in aer, de aceasta inchidere a biroului oficial am aflat numai prin notificarile ce au fost trimise la clienti prin care erau instiintati ca se va inchide biroul din data de 1 ianuarie 2010( iar neoficial in urma cu cateva luni).biroul meu isi desfasura activitatea in mediul rural, sediul principal fiind in urban, iar eu incepand de azi am venit in urban fara sa am o noua fisa a postului, fara sa stiu cu ce ma voi ocup de acum inainte doar mi se mi spune sa mai fac niste notificari, sa mai sun cativa clienti, nimic clar.
de curand mi s-a inchis biroul in care imi desfaruram activitate la o institutie financiara-nebancara, la cativa KM de biroul meu exista un alt birou al aceleiasi institutii in care s-au facut angajari pe aceeasi pozitie ca a mea. Intrebarea mea este: este legal sa faci angajare pe o pozitie similara intr-un alt birou fara sa oferi posibilitatea celui deja angajat si caruia i-ai inchis biroul, sa ocupe acel loc?, (cel angajat nu a fost disponibilizat, dar nici o noua fisa a postului nu i-a fost acordata pentru ce va face in continuare). Exista o perioada de timp (de care ei se pot folosi,justifica) ce poate fi luata in calcul de la angajarea acelei persoana si pana la o eventuala disponibilizare a mea?