avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Activitate iorgos_ro

Activitate iorgos_ro

Răspuns la discuția Va rog ajutati-ma...
Ca sa vanda cota trebuie sa o aiba mai intai asa ca trebuie sa se dezbata succesiunea. Din pacate pentru renuntare la succesiune e cam tarziu pentru ca dreptul de obtiune succesorala se prescrie in 6 luni. Ulterior se considera ca acceptata. Singura solutie este un partaj cu sulta egalizatoare pentru frate si mama si stabilirea unui uzufruct pentru mama (daca vrea).
Te iertam. :D. La ora asta e de inteles sa mai gresesti.
Hotararea de expedient este cea prin care se ia act de o tranzactie asa ca nu este aplicabila in speta de fata.
Actiunea necesara este una de exequatur adica de recunoastere a hotararilor judecatoresti straine. Pentru ca este vorba de o hotarare in legatura cu starea civila a persoanelor, recunoasterea este de drept nu nu trebuiesc administrate probe suplimentare sau invocate conventii internationale ca in alte situatii de recunoastere. Ai nevoie de hotararea straina legalizata, apostilata si purtand mentiunea ca a ramas definitiva. Si, bineinteles, tradusa. Actiunea se introduce la tribunalul din judetul unde se afla localitatea in care s-a incheiat casatoria. Taxa de timbru nu o stiu acum dar te interesezi. Daca ti-o spun si pe aia datorezi onorariu pt consultatie :)) (glumesc)
Da sunt de acord. Formalitatea "redactarii" de un alt angajat al instantei nu este supusa desfiintarii pe calea nulitatii absolute. Este cunoscuta practica instantei ca hotararile sa fie redactate de grefieri sau dactilografe. Singura care este desfintata in mod absolut daca nu a fost redactata de unul din judecatori si semnata de ceilalti membrii ai completului este minuta. Si este normal sa fie asa. De asemenea si motivarea trebuie sa fie facuta de judecatori. Insa redactarea este o formalitate pur tehnica de scriere a hotararii care, daca sunt respectate cele aratate (pentru minuta si redactare) este valabila. Altfel ar trebui sa acceptam ca citatiie (foarte multe la numar) care sunt semnate de presedintele instantei sa fie intocmite de acesta. Or, acest lucru nu este decat un formalism excesiv.
Răspuns la discuția Va rog, un sfat....
Scuze, nu tu ci tatal trebuie sa faca aceste lucruri.:">
Răspuns la discuția Va rog, un sfat....
In codul penal roman exista o infractiune (art. 271) care sanctioneaza nerespectarea hotararilor judecatoresti. Asa ca solutia este sa te adresezi unui executor pentru a pune in executare hotararea in mod silit si in cazul unui nou refuz din partea ei cu o plangere (impreuna cu procesul verbal al executorului) la politie. Succes.
Răspuns la discuția Donatie sau vanzare-cumparare?
Completare. Revocarea donatiei pentru survenienta de copii se refera la donator (mama) asa ca tu poti avea si alti copii.:D
La donatie nu se plateste impozit dar se palteste taxa de intabulare care s-ar putea sa fie mai mare decat impozitul (per total)
Răspuns la discuția Donatie sau vanzare-cumparare?
Depinde de ce va temeti. Daca e vorba de mostenire si aveti frati acestia ar putea cere raportul donatiei.
Avand in vedere ca este vorba pana la urma de un transfer de drept de proprietate, costuriele sunt cam aceleasi pentru ca si in cazul donatiei trebuie sa stabiliti o valoare. Chiar daca nu se mai percepe taxa de timbru la notar este posibil sa se ia o taxa mare la intabulare. Modificarile de taxare sunt recente si nu pe deplin cunoscute asa ca va recomand sa va adresati la CF si unui notar. Ca act recomand vanzarea cumpararea insa daca fata este minora si nu are venituri s-ar putea pune in discutie seriozitatea pretului, o donatie ascunsa etc.
Răspuns la discuția cine ma poate ajuta si pe mine
Hmm. Posibilitatile sunt mai multe si necesita ceva verificari. Daca titlul in baza caruia s-a inscris cealalta persoana este valabil nu prea aveti ce face mai ales ca nu ii puteti opune uzucapiunea (mai cu seama in sistemul de cadastru). Daca este valabil insa s-a inscris gresit (putin probabil) trebuie introdusa o actiune in rectificare de carte funciara. Daca nu este valabil atunci e necasara o actiune in constatarea nulitatii titlului si rectificare de CF. In functie de informatiile pe care le obtineti urmeaza sa actionati.
Daca locuiesti impreuna cu el si iti iei mobila si pleci e infractiune prev de 210 Cp. Daca nu locuiesti cu el si faci traba asta se poate chema furt calificat.
Prin urmare. La ora actuala comunitatea pe langa comunitatea de bunuri a sotilor se recunoaste si cea a concubinilor. Cea mai inteleapta cale, chiar daca mai lunga si poate mai dureroasa, ar fi aceea de a-l soma sa-ti predea lucrurile cumparate de tine si, daca nu se conformeaza, actiunea in justitie. Ar fi bine daca facturile de achizitie ar fi pe numele tau. Ai nevoie de inscrisuri, martori (dar nu rude de grad I-III) si nervi.
In ce priveste banii, daca acestia au fost folositi pentru achizitia unor bunuri e OK. Daca au fost cheltuiti pentru folosul tau propriu sau comun ... asta e. Insa daca i-ai lasat banii pentru folosul lui propriu sau sub forma de investitii in imobil ii poti cere inapoi. Termenul de prescriptie curge DELA SCADENTA adica de la momentul in care el trebuia sa ti dea inapoi. Cum tu nu i-ai cerut pana in prezent, cred ca ar trebui sa-l somezi in acest sens prin executor pentru a-l pune in intarziere si a face creanta certa, lichida si excigibila asa cu cere codul civil. Bafta!