avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters193759

Activitate ContSters193759

Daca secretarul are calitatea de salariat, îi sunt aplicabile urmatoarele prevederi din Codul muncii referitoare la fisa postului: art. 17/3/d, 39/2/a.
Fisa postului, anexa la Contractul individual de munca, este documentul care poate contine prevederi din legea 215/2001, cum este cazul de fata, dar acestea devin atributii ale salariatului numai dupa aducerea la cunostinta prin semnarea fisei postului.
Pentru ca am sesizat mirare fata de faptul ca, inginer fiind, am oferit sfaturi pe o tema care, in general, nu este proprie activitatii ingineresti, poate va fi interesat sa stiti ca am activat ca director al unui departament de lucrari publice si urbanism la o primarie a unuia din primele 3 mari orase ale tarii, si de atunci continui sa raman in actualitate cu reglementarile din domeniu.
Multumesc pentru aprecieri.
Aflati raspunsul citind prevederile art. 213 din Legea 95/2006 si cele ale art. 27 din Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 617/2007.
Buna seara,

Autorizarea executarii constructiilor este obligatorie, indiferent de natura proprietatii.
In plus, doresc sa va atrag atentia ca faceti o regretabila greseala de exprimare folosind expresia "domeniul public al primariei".

Potrivit prevederilor art. 77 din Legea 215/2001 primaria este "o structura functionala cu activitate permanenta", care nu are in administrare si, cu atat mai putin, in proprietate, terenuri apartinand unitatii administrativ teritoriale.

De asemena, in conformitate cu prevederile art. 3 din Legea 213/1998, domeniul public apartine unitatilor administrativ-teritoriale si sunt administrate de catre consiliul local, potrivit prevederilor art. 36/1/c din legea 215/2001.

Observatia este valabila pentru toti cei care folosesc expresii de forma "terenul apartine primariei".

Daca vreti sa-mi multumiti pentru sfaturile competente pe care vi le-am oferit, o puteti face, deoarece lucrurile nu se pot desfasura altfel decat cum am expus mai sus.
Primul si cel mai important pas pe care treuie sa-l faceti este sa solicitati primariei emiterea unui Certificat de urbanism pentru "Realizare parcare privata".
In baza actelor care vi se vor cere pentru emiterea Certificatului de urbanism, puteti cunoaste conditiile concrete de realizare sau, dupa caz, imposibilitatea realizarii/realizarii cu conditii dpv urbanistic a obiectivului pe care vi-l propuneti.
Tot certificatul de urbanism va stabili si care sunt avizele obligatorii pentru realizarea obiectivului, printre care este posibil sa se afle si cel de la asociatie.
Pentru a va fi mai clar raspunsul la intrebarea pe care o adresati in numele sotului, va mai ofer urmatoarele informatii:
- prin Legea 118/2010 art. 14 lit. "d", indemnizatia a fost redusa cu 15%;
- prin Legea 285/2010 art. 10, indemnizatia a fost majorata cu 15% fata de cea in plata in luna Octombrie 2010, fara a se mai aplica calculul cunoscut: 1,1 x salariul mediu.......;
- facand aceste socoteli si avand in vedere si prevederile art. 213 din Legea 95/2006, se ajunge la suma pe care sotul v-a pus-o la dispozitie, si care este mai mica decat cea pe care ati mentionat-o dvs.
Da.
A se vedea art. 213 din Legea 95/2006.
Am ajutat un coleg sa rezolve o astfel de problema si a reusit.
Intrucat se pare ca spetele sunt asemanatoare, cred ca v-as putea oferi modelul sesizarii pe care am intocmit-o pentru colegul meu, daca imi comunicati o adresa de e-mail.
Răspuns la discuția tevi sub teren
Este foarte probabil ca tevile despre care vorbiti sa faca parte din ceea ce legea denumeste "sistem de utilitati publice", a carui functionare este reglementata de Legea nr. 51/2006, a serviciilor comunitare de utilitati publice. Continutul acestei legi nu este tocmai generos in stabilirea modului de reglementare a raporturilor dintre prestatorul serviciului public si proprietarii pe ale caror terenuri se afla conducte de apa.
Daca am aplica rationamentul dedus din prevederile art. 4 din aceasta lege, coroborate cu cele din Legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, Anexa 1, II, pct. 3, aceste conducte apartin domeniului public judetean si, in consecinta, se supun regimului juridic instituit de prevederile art. 11 din Legea 213/1998.
Pentru ca tematica este complexa si nu poate fi dezvoltata in cadrul acestui topic, va invit sa studiati legile la care am facut referire si sa incepeti niste demersuri adresandu-va, mai intai, operatorului (furnizorului local de apa) care are in administrare conductele, apoi Consiliului judetean si, poate, chiar ANRSC, care este autoritatea de reglementare in domeniu.
Răspuns la discuția promovarea
Poate n-ati inteles bine, dar Legea 184/2010 nu se refera in niciun caz la aceasta speta.
Prin aceasta lege s-a aprobat OU 38/2010, prin care s-au transmis bunuri de la Ministerul Apararii Nationale la operatori economici din industria de aparare.