avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate MirabelaMaria

Activitate MirabelaMaria

Buna ziua,
parintii mei au constat azi, cand au luat un extras de cont de la banca, ca in luna februarie 2013 le-a fost diminuata pensia (la mama 170RON, la tata 40RON). nu le-a fost comunicata modificarea.

imi puteti spune de ce sau cum se poate sa fie diminuata? citisem ca incepand cu februarie 2013 vor veni pensile cu majorari.

ce pot face parintii mei?

multumesc.
Ce ar trebui sa faca societatea care are un angajat al carui CIM pe durata determinata inceteaza de drept si in acelasi timp inceteaza si perioada de transfer. cu alte cuvinte CIM a fost incheiat pe perioada solicitata de institutia la care a fost transferat.

acum la incetarea de drept trebuie sa informez si institutia la care a fost detasat sau e suficient sa-i dau angajatului decizia de incetare?

multumesc
Ma intreb daca faptul ca afland ca sunt insarcinata doreste sa injumatateasca salariul nu are relevanta?

OK, deci nu semnez actul aditional. ce poate face angajatorul mai departe? discutam despre un angajator privat, nu suntem bugetari.
multumesc.
Buna seara,

stiti daca este posibil ca angajatorul sa decida in mod unilateral (bagandu-mi sub nas un Act aditional la CIM, pe care nu l-am semnat) scaderea salariului la jumatate si, de asemenea, injumatatirea timpului de lucru in timpul sarcinii?

Va explic: in decembrie 2012 l-am informat in scris ca sunt insarcinata (notificare insotita de adeverinta de la medical specialist). azi sarcina are 11 saptamani si angajatorul doreste scaderea la jumatate a salariului.

va rog sa ma ajutati si un sfat si eventual sa-mi precizati actul normativ care m-ar proteja.

cu multumiri,
MM.
Am citit in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe Anii 2011-2014, la art. 66 ca poate fi solicitata plata diferenţei dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care am dreptul pe o perioada de maxim 6 saptamani.

la acesta compensatie ma refeream.
multumesc pentru raspuns.
va solicit ajutorul pt ca insarcinata fiind, angajatorul este dator cu salariul incepand cu decembrie 2010, ianuarie, februarie, martie (cat de curand).

ce pot face? daca nu a platit salariul, va plati el indemnizatia de maternitate? cat reprezinta aceasta indemnizatie? pot solicita angajatorului compensarea indemnizatiei?

cu multe multumiri,
Maria