avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate StRotaru

Activitate StRotaru

Va Multumesc!
Latka
1. Nu exista o astfel de prevedere legala, treaba cu apometrele e din 2018 obligatorie, dar nu wireless. se cheama legea 196/2018, daca nu ati citit-o.

OUG 130/2022[
Cum poate demonstra asociatia de proprietari ca "instalarea unor astfel de repartitoare de costuri nu ar fi rentabila..," OUG Nr. 130/2022 privind modificarea si completarea L121/2014 Art. 10 (7)?
Este legala aplicarea de catre Asociatia de Proprietari a reglementarii " marire salariu minim cu 200 de lei fara impozitarea angajatorului" pentru angajati cu program redus?
Cum poate reactiona un administrator PFA cu contract de prestari si administrare in cazul in care. intr-o AG reconvocata cu prezenta de 6 din 37 de membri se propune absolut fara motiv inlocuirea administratorului cu o firma de administrare.? Se voteaza cu 3 contra 2!
Este legala modificarea unui articol, 86(2) din Legea 127/2019, lege organica, prin OUG netrecuta prin parlament?
Actiune in justitie in legatura cu nerespectarea legii 127/2019

As dori sa stiu daca participarea la o actiune colectiva in instanta in ceea ce priveste nerespectarea legii pensiilor 127/ 2019 (punctul de pensie), anuleaza posibilitatea formularii unei actiuni individuale pe aceeasi tema?
In una din asociațiile de proprietari pe care le administrez exista un număr de apartamente cu altă destinație decât cea de locuință, respectiv au fost închiriate unui chiriaș /unor firme care desfășoară acolo activități economice.
Pentru acest tip de apartamente, este stabilit de către Adunarea Generala a Proprietarilor un regim special de calcul al repartizării cheltuielilor de întreținere pe baza unei convenții anexă la acordul de funcționare dat de Asociația de Proprietari.
In aceasta situație, exista apartamente care își respectă obligațiile asumate prin semnarea convenției si unele care se sustrag fie refuzând sa ceara acordul de funcționare de la asociația de proprietari, implicit sa semneze convenția, fie pur si simplu schimbând contractul inițial de închiriere in contract de comodat ca locuință dar evident continuând activitatea economica
Ce poate face asociația în această situație pentru a elimina discriminarea față de celelalte firme?
Vă mulțumesc
1. PFA cu cod CAEN 6832 poate functiona pe baza normei de venit?
2. Daca raspunsul este afirmativ ce trebuie facut pentru trecerea de la venitul real la norma de venit?
Va multumesc
Apartamentul al carui proprietar a chemat in judecata asociatia de proprietari este sau nu exceptat de la plata cheltuielilor cu reprezentarea juridica (avocatul angajat de asociatie) ?