avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate TDorina

Activitate TDorina

Răspuns la discuția rezıdent permıs de sedere
Cetatenii statelor terte care calatoresc pe teritoriul unui stat Schengen trebuie sa inseplineasca urmatoarele conditii de intrare:
a) sa se afle in posesia unui document/documente valabile de calatorie care-i autorizeaza sa treaca frontiera;
b) sa se afle in posesia unei vize valabile, ori de cate ori aceasta este necesara. Cu toate acestea, daca cetateanul unui stat tert se afla in posesia unui permis de sedere emis de un Stat Schengen, acest permis de sedere se considera a fi echivalentul unei vize Schengen. Aceasta echivalenţă nu se aplica permiselor temporare emise si care sunt in asteptarea examinarii unei prime solicitari pentru permis de sedere sau a unei cereri de azil;
c)justificarea scopului si conditiilor de sedere in Statul(-ele) Schengen ce urmeaza a fi vizitate, inclusiv sa posede mijloace suficiente de subzistenţă pe durata sederii avute in vedere si pentru intoarcerea in ţara de origine (sau pentru tranzitul intr-un stat tert in
care sunt siguri ca vor fi admisi, de exemplu deoarece se afla in posesia unui permis de sedere emis de acea ţara), sau posibilitatea de a dobandi aceste mijloace in mod legal;
d)sa nu faca parte dintre persoanele pentru care a fost emisa o alerta in Sistemul Informatic Schengen (SIS) cu scopul de a-i refuza intrarea;
e)sa nu faca parte dintre persoanele considerate o amenintare la adresa politicii publice, securitatii interne, sanatatii publice sau relatiilor internationale ale oricaruia dintre Statele Schengen. Acesta poate fi in particular cazul cand nu exista nicio alerta intr-o baza nationala de date care sa atraga un refuz de intrare in directia persoanei respective.
In aceasta situatie chiar daca aveti rezidenta in Romania, va trebuie o viza Schengen pentru a calatori.
Conform legislatiei actuale nu se mai publica in monitorul oficial.
Acte necesare:

a) Fişa deţinătorului permisului de conducere (se procura de la un birou de copiat acte);

b) Originalul şi copia actului de identitate (xerox);

c) Dovada plăţii contravalorii permisului de conducere şi a taxei de eliberare a acestui document (chitanţa CEC sau BCR de 68 RON);

d) Permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită, în original, dacă acesta exista. Dacă nu există se va prezenta cu declaraţie de pierdere, furt sau distrugere.

e) Fişa medicală (efectuată la o unitate sanitară autorizată), din care să rezulte pentru ce categorii sunteţi apt a conduce autovehicule sau tramvaie (dacă valabilitatea administrativă a permisului de conducere a expirat).

f) În cazul schimbării numelui – documentul care atestă acest lucru, în original şi copie.
Răspuns la discuția Proces politie
Declararea pierderi va cauzeaza dvs. Se poate dovedi ca nu este pierdut insasi prin procesul dvs. In plus este si dovada de retinere ce se afla la dvs., deci o proba de " acuzare" in plus.
Vi se elibereaza alt permis, avand valabilitatea de 10 ani de la data eliberarii.
Il declarati pierdut astfel poate sa vi-l preschimbe. Actele solicitate si taxele sunt aceleasi. Coada la ghiseu este deoarece incepand cu 19.01.2013, la preschimbarea permisului se solicita obligatoriu fisa medicala.
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Fiind vorba de un auto nou, nu se poate recupera taxa.
Răspuns la discuția Proces politie
In momentul in care va prezentati in audienta, depuneti si un memoriu in acest sens. Trebuie sa va dea nr. de inregistrare.
O solicitare asemanatoare o puteti trimite si prin email pe adresa IPJ-ului respectiv.
Se poate executa orice bun mobil sau imobil al dvs. pana la recuperarea intregului debit.
Răspuns la discuția Proces politie
Chiar daca primiti amenda, o contestati aratand faptul ca ati facut demersuri in vederea recuperarii permisului, si nu din vina dvs. nu ati putut intra in posesia lui.
In ceea ce priveste contestarea nu o puteti cere intrucat dvs. ati avut permisul suspendat in baza unei contraventii.
Trebuia contestat ( procesul verbal ) in termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta.
Daca ICCJ stramuta cauza, alta instanta egala in grad o va judeca si va prununta o hotarare