avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Activitate Florian Sebastian Mihaileanu

Activitate Florian Sebastian Mihaileanu

Buna ziua,
Ca si regula sotii raspund cu bunurile comune pentru datorii ce le-au contractat impreuna sau pentru cheltuieli obisnuite ale casatoriei. Mai mult, daca bunul imobil este bun comun ( ex. locuinta familiei) este necesar consimtamantul celuilalt sot pentru perfecatarea ipotecii in mod legal. Este deci posibil ca si sotul sa fie notificat in acest sens inainte ca banca sa treaca la executarea silita a imobilului ipotecat. In fine. In mod normal nu ar trebui trecut in biroul de credit.
Cu stima,
Răspuns la discuția Probleme cu TradeMark
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Inregistrarea unei marci europene are avantajul ca poate proteja marca pentru produse si servicii pe intreg teritoriul UE ci nu doar la nivel national. Aceasta confera titularului sau dreptul exclusiv de a interzice folosirea pe teritoriu UE al unui semn identic cu marca, sau a unui semn care poate fi confundat cu marca, asa cum este situatia in cazul dumneavoastra, etc. Incep prin a pune o intrebare: marca dumneavoastra a fost inregistrata in tara anterior inregistrarii marcii aproximativ identice in Spania?
Răspuns la discuția Vecin care ma acuza ca il iradiez
Buna ziua,
Infractiunea de hartuire prevazuta si pedepsita la art. 208 Cod penal presupune savarsirea faptei de catre o persoana care in mod repetat fara a avea drept sau interes legitim, urmareste o persoana ori ii supravegeaza locuinta, locul de munca etc., cauzandu-i o stare de temere. Deci pe langa starea de temere a victimei actul de hartuire presupune ca faptuitorul sa urmareasca victima sau sa-i supravegheze locuinta. In cazul de fata acesta savarseste faptele sale din locuinta proprie deci nu se poate spune ca face un act de supraveghere.
As merge pe daune pentru tulburarea ordininii si linistii publice caci pana la urma el cauzeaza un disconfort sau dupa caz poate exista posibilitatea internarii involuntare pentru ca exista posibilitatea clara de a fi bolnav psihic.

Conform Codului muncii , salariatii concediati din motive ce nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri de combatere a somajului precum si de compensatii in conditiile stabilite de lege si contractul de munca aplicabil. Daca legea speciala nu prevede nimic se va aplica contractul colectiv dupa cum urmeaza : mai intai cel pe unitate , apoi pe ramura pe domeniu si cel national.
Mai mult nu exclud posibilitatea unei negocieri directe cu angajatorul.
Nu stiu ce va impiedica sa nu le inserati insa ca exemplu dreptul la concediu paternal se naste ope legis si da dreptul salariatului sa ceara daca vrea suspendarea CM. Deci nu vad rostul a inscrie in ROI un drept faculativ nascut din lege.
Poate cei de la ITM s-au referit la altceva .
Cu stima,
Răspuns la discuția incalcarea conditiilor de munca
Stimata doamna,
Cata vreme sunteti in concediu medical- corect concediu pentru incapacitate temporara de munca , angajatorul nu va poate concedia contractul fiind suspendat de drept . Apoi cand reveniti ramane de vazut ce va face . Daca concedierea va fi abuziva poate fi contestata in instanta.
Cu stima,
Răspuns la discuția pensie intretinere copil major
Daca este in continuare de studii poate fi ceruta pensie alimentara prin instanta,pentru ca pensia platita pana acum isi produce efectele doar pana la 18 ani.
Problema este Bac-ul , cum poate continua alte studii fara a lua bacaloreatul?
De evacuat este imposibil pentru ca este proprietar . Insa poate fi amendat de catre politie.
Răspuns la discuția contract intre 2 societati
Ai putea incerca un contract de asociere in participatiune daca se pune problema sa se imparta profitul.
Y are vadul comercial x dreptul legal .Dar ai spus ca x trebuie sa efectuaeze lucrarile in numele societatii Y ceea ce nu se prea poate pentru ca s-ar interpreta ca un mandat y neavand ea insasi puterea de a face actul/
Deci ar merge o asociere in care profitul sa fie al societatii y.
Ps. Nu ma injurati este doar o mica opinie.
Răspuns la discuția recurs
Stimate domn,
Exceptiile de ordine publica pot fi invocate in orice stare a procesului inclusiv in apel sau recurs.
Cu stima,