avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Brinzaru

Activitate Anca Brinzaru

Discuție Inchidere PFA
Buna ziua! am un PFA neplatitor de TVA si neinscris la Reg. Comertului (profesie liberala) acum vreau sa il inchid. cum procedez si cat ma costa?
Răspuns la discuția Suprapunere cadastrala virtuala
de unde anume ati aflat de suprapunerea virtuala? in mod normal cel care a executat documentatia receptionata cu suprapunerea este responsabil, dar acest lucru trebuie verificat in arhive CF. se poate sa fii aparut greseala mult in urma, fie la intabularea initiala a lotului, fie la dezmembrarea in cele 7 parcele (banuiesc ca cele 7 parcele provin dintr-o dezmembrare mai veche)!
In primul rand, daca vecinul nu are intabulat pamantul de unde stie el ca exista o suprapunere? ca sa va de-a in judecata tb el sa isi angajeze un topograf sa isi faca intabulare si abia atunci se poate discuta despre suprapuneri! nu stiu din ce judet sunteti, (in partea de sud a tarii cadastrul e mai nou) dar va sfatuiesc sa ii solicitati topografului angajat de dumneavoastra si o identificare in cadastru vechi (repet, daca exista)!
Răspuns la discuția intabulare teren
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
partea cu intabularea pe defunct este doar partiala. nu v-a explicat destul de clar. se intocmenste o singura documentatie de catre un topograf autorizat in care se solicita intabularea terenului, intai pe defunct - pt ca el este pe titlul de proprietate si apoi in baza Cert. de mostenitor se solicita intabularea pe mostenitori! dar totul se intampla intr-o singura documentatie la care se depun si titlul si CM.la receptia lucrarii se va deschise foaie de carte funciara pe numele mostenitorilor.
Răspuns la discuția Inscriere in cartea funciara
Daca ati construit casa inainte de 2001 se face o documentatie cadastrala de actualizare cu declaratie notariala ca ati construit subsolul fara autorizatie! daca e dupa 2001 tb sa scoateti o noua autorizatie, dar e posibil sa se lase cu amenda!
Nu am inteles clar ce ati marit dumneavoastra? suprafata terenului? trebuie documentatie cadastrala de rectificare suprafata conform legii 700/2014 - ultima lege de cadastru in vigoare (634 s-a schimbat)!
Răspuns la discuția Autorizare de construire
nici o sansa! aveti nevoie de 12 metrii deschidere. puteti incerca totusi sa cereti un certificat de urbanism si acolo aveti explicitate toate conditiile!
Răspuns la discuția autorizatie mansarda casa veche
In primul rand aveti nevoie de autorizatie de construire, o poate obtine firma care va face proiectul sau un topograf autorizat
Răspuns la discuția Teren intravilan
Scoate-ti un CF recent si impreuna cu actele primite odata cu HCL si PUZ mergeti la primarie, acolo s-a comis o greseala, dupa parerea mea!
Răspuns la discuția Teren intravilan
NU! daca exista extras cf cu intravilan asa ramane dar va expira Autorizatia de construire