avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate Dori_

Activitate Dori_

:vishenka:

La multi ani, dragi prietene!


Chiar daca nu avem venerabila varsta pomenita aici si noi am prins vremuri mai grele, unii dintre noi, iar ceilalti pot considera, la un moment dat ca fiind "vremuri grele" oricare dintre vremurile vietii lor. Dar totul, nu-i asa? Totul este relativ! Si mai ales, pentru linistirea noastra sufleteasca...toate trec...si vremurile bune se succed cu cele rele si invers intr-un uimitor carusel!
Important e, cred eu, sa incercam sa desavarsim acest suflet al nostru primit in dar odata cu nasterea omenirii. Fiecare viata nu este decat o noua incercare, o noua sansa de a face acest lucru. Tot ce ne propunem si ce realizam...sunt relative, dar precum stanca in mijlocul naturii capricioase si noi, de-a lungul unei vieti incercam sa ne "intarim", sa ramanem in picioare.
Nimic din vitregiile vietii nu ar trebuii sa ne ingenuncheze pentru prea mult timp, doar pentru timpul necesar a prinde din nou puteri pt. a ne lua la tranta cu viata.
Viata e minunata, dar nimeni nu ne-a invatat sa o privim asa! Fiece incercare, fiecare tranta pe care ne-o administreaza nu este decat o "declaratie de dragoste" din partea ei. E semnul ca putem trece mai departe, spre un alt nivel, am desavarsit un ciclu de dezvoltare personala ori spirituala si putem invata spre a trece si mai departe. Nimic nu se obtine fara efort! Nimic nu se realizeaza fara o mai mare ori o mai mica suferinta. Multumirea sufleteasca, bunastarea, realizarile de tot felul, sunt bune, doar daca nu te tin pe loc. Viata noastra se vrea o evolutie spirituala si la un moment dat, cu totii ne dam seama de acest lucru!

Mi-am propus personal sa incerc "sa nu strivesc corola de minuni a lumii"...sa incerc sa nu mai poluez aceast univers, sa elimin pe cat pot, din ce in ce mai mult, sentimentele negative care genereaza vibratii negative si sa incerc sa le dezamorsez pe cele ce-mi parvin din alte parti...cu bunatate, intelegere, dragoste, si refuzul de a raspunde raului cu rau! Stiu ca e greu !

Ca tot parafrazam marele poet...Lucian Blaga...



"Eu nu strivesc corola de minuni a lumii


Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,
dar eu,
eu cu lumina mea sporesc a lumii taină -
şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
nu micşorează, ci tremurătoare
măreşte şi mai tare taina nopţii,
aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare
cu largi fiori de sfânt mister
şi tot ce-i neînţeles
se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
sub ochii mei-
căci eu iubesc
şi flori şi ochi şi buze şi morminte."
Răspuns la discuția Regretele din viata noastra
Timisoara, 30 decembrie 2011!

O zi mohorata si...nefiresc de calma (pt.mine).

Traversez orasul pt. a ajunge in celalat capat al lui, ma las integrata in coloana de masini, nu protestez, nu depasesc, privesc in treacat orasul cu cladiri impetuoase si mici. Pe strazi nimic din forfota obisnuita a orasului, doar cativa oameni si cativa caini razleti...si toate par schimbate, diferite. Caldura din masina ma face oare ca eu sa le percep diferit?

Si brusc imi dau seama. Retraiesc aceleasi senzatii si sentimente...retraiesc aceeasi stare de pierdere, asemanatoare cu pierderea celor dragi...timpul e parca dilatat, nici un lucru nu mi se mai pare a fi vreo urgenta acum, descopar din nou, acea stare plina de tristete insotita de un fel ciudat de nepasare.

DE ACUM NU MAI POT FACE NIMIC PENTRU EI...asa am gandit tot timpul cand am pierdut oameni dragi...asa gandesc si acum cand am mai pierdut un an al vietii mele. Ultimele zile din an nu sunt decat, poate ca suna sinistru, "inmormantarea" anului ce a trecut. O manifestare ce se vrea a fi cu multa muzica si multa distractie.

Dar, nicicand, nimic nu va mai fi la fel ca AZI, nicicand! Nici eu, nici cei apropiati, nici chiar orasul.

Deci, tot ce mi-a mai ramas e sa iubesc clipa prezenta, cu frumusetea si neajunsurile ei. Iubesc viata mea de acum si viata mea trecuta. Si voi iubi cu patima fiece zi in care mirata voi deschide ochii.
O noua zi minunata va fi!

Un an nou fericit va doresc!

:kissing::kissing::kissing::kissing::kissing:
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
Sarbatori fericite!

Thalia & Michael Buble (Especial Christmas) en VIVO...
[ link extern ]
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
Sarbatori minunate va doresc!

David Guetta - Without You...
[ link extern ]

Adele - Someone Like You...
[ link extern ]

Laura Pausini - Strani Amori - Live...
[ link extern ]
:love1:

Buna seara, dragele mele prietene,

cred ca Cleopatra Stratan cu "Ghita" a inceput sa ne incante inimile....si pe urma cu atatea altele.
[ link extern ]
:oops:

In mesajul anterior, in mare graba am pus un link pe care nu l-am verificat intai, la care se afla un film intitulat: "apa-misterul cel mare".

L-am regasit fragmentat in 8 parti pe Youtube...

cea in care cercetatorii afirma ca nu pot nega puterea apei "sfintite" (adica a apei asupra careia s-au rostit rugaciuni si s-a facut semnul crucii)...este aici...

[ link extern ]
Multe din leacurile babesti au fost reconfirmate de-a lungul anilor si au devenit, probabil...leacuri noi, naturiste.

E sezonul racelilor si uneori doar faptul ca ne "programam" sa nu racim ...nu tine. Ceva, ceva, tot ne da peste cap. Trecerea de la un anotimp la altul, stressul, oboseala, supararile suprasolicita probabil organismul si creeaza "portite" de intrare pentru virusii ce zburda nestingheriti in aceasta perioada.

De obicei, alung raceala, de la primele semne (nas ce incepe sa se infunde, gat ce pare ca v-a ragusii, febra usoara) cu "cocteilul" facut dintr-o lamaie intreaga stoarsa, miere si putina apa bauta dintr-odata si eventual repetata inca odata in acea zi si ziua urmatoare. In cazuri rezistente stau si in repaus putin, sa poata organismul reactiona, imi pun sosete de lana si aerisesc bine camerele 1-2 ori pe zi 10-15 minute macar.

In tarile germanice am inteles ca persista obiceiul acesta, ca atunci cand raceala da tarcoale celor ai casei, sa se dechida ferestrele mai larg si sa se aeriseasca mai bine toata casa, contrar obiceiului de la noi de a sta cat mai la cald si infofolit atunci cand racesti.

Supa de pui/gaina de casa, plina de verdeturi, servita cu un praf de piper pe ,mine ma ajuta foarte mult, imi usureaza toate caile respiratorii.

Compotul proaspat de mere, la care adaug cateva cuisoare e foarte bun. Cuisoarele au efect calmant, dezinfectant, au actiune antivirala, calmeaza tusea.

Si mai manc usturoi. Feliute mici taiate adaugate unui sandwich maruntit.

Ajuta si o cana de vin de casa fiert rapid, nu indelung ca-i distrugem proprietetile, cand face spume luam de pe foc, adaugam zahar imediat sau miere cand s-a mai racorit putin si poate fi baut, la care adaugam putina scortisoara.

Cand incepe sezonul rece incercam sa nu ne lipseasca din casa: mierea, lamaiele, portocalele sau alte asemanatoare citrice, dar si merele, consumam zilnic fructe si legume proaspete, congelate sau muraturi.

Salata de sfecla rosie la care adaug hrean ras sau chimen e o minune plina de vitamine (printre multe alte beneficii, sfecla rosie stimuleaza si sistemul imunitar), la fel si ceaiul de fructe de padure sau de maces (macesul e multivitamin, tonic si stimulent general).


Dar, dintre leacurile babesti, autentice, as vrea sa amintesc aici, leacul de deochi, folosit de bunicile noastre. La prima vedere/analiza ai zice ca este o aiureala, bazata poate pe autosugestie, dar cercetatori au stabilit ca apa asupra careia se face semnul crucii dobandeste proprieteti vindecatoare. Semnul crucii dovedindu-se miraculos.( [ link extern ] )



Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
iures

:love1: o zi frumoasa sa aveti !
Răspuns la discuția Sã mai și râdem
Un tip se duce la biserică să se spovedească. Preotul îl întreabă:
- Ai făcut păcate?
- Da părinte...
- Te lepezi de Satana?
- M-aş lepăda părinte, dar am 2 copii cu ea...


- Dragul meu, suntem împreună de 20 de ani, n-ar fi bine să ne căsătorim?
- Ba da, dar iubita mea, cine o să ne mai ia acum?


Un evreu in Manhattan la volan, invartindu-se in jurul buildingului unde in 5 minute urma sa semneze contractul vietii lui, disperat ca nu gaseste un loc de parcare.
Ridica ochii spre cer si spune:
- Doamne, te rog gaseste-mi un loc de parcare ca sambata vin la sinagoga si donez 2-3 mii de $.
Trec 2-3 min, nimic. Ridica din nou ochii spre cer:
- Doamne, te rog din suflet, fa-mi rost de un loc de parcare ca vin sambata la sinagoga si donez 5-6 mii, 8 mii nu mai conteaza suma, doar ajuta-ma cu un loc de parcare.
Moment la care o masina parcata mai in fata iese de pe locul de parcare, omul nostru face volan dreapta intra in parcare, ridica ochii spre cer si spune:
- Doamne, nu mai e nevoie, mersi frumos, s-a rezolvat.


La NASA soseste unn OZN acoperit complet cu aur.
Din el coboara un extraterestru mic, verde, dar cu antenele din aur.
Este luat la intrebari, cercetat:
- De unde vii tu?
- De pe Marte.
- Si toti aveti acolo farfurii zburatoare din aur?
- Da.
- Si toti aveti acolo antene din aur?
La care extraterestrul:
- Numai noi, evreii....


Un evreu se afla pe patul de moarte si-i spune singurului său fiu:
- Isaac, mai am putin si mor si vreau sa stii ca cele 7 vile, 3 blocuri, 30 de taxiuri, fabrica de imbracaminte, cele 2 ferme, 8 magazine, bijuteriile, titlurile bancare, valorile, sculpturile...
- Da, tata, mi le lasi?
- Ţi le vând ieftin, foarte ieftin!



Un american, un neamt, un evreu si un negru prin padure...
Cade o omida pe american, acesta o arunca pe neamt, neamtul pe evreu, evreul pe negru; negrul o ia si o mananca.
Cade alta omida pe american. O arunca pe neamt, neamtul pe evreu, iar evreul spre negru:
- Cat dai pe o omida?


Itic, elev in clasa I este intrebat de invatator cât fac 2x2.
Itic: 6.
Invatatorul: Cum, asa Itic, chiar nu sti cât fac 2x2?
Itic: 5, domn profesor.
Invatatorul foarte suparat: Itic, daca nu spui exact cât fac 2x2, mâine sa vii la scoala cu taica-tu!
Itic: 4, domn profesor.
Invatatorul: Pai, daca stiai, de ce n-ai spus de la inceput?
Itic: Da, ce, eu n-am voie sa ma târguiesc?



Un rabin a slujit la Templu timp de 20 de ani. Ca sa-l rasplateasca, comunitatea il trimite intr-o excursie in Hawaii .
Cand ajunge in camera de hotel, o tanara foarte frumoasa si goala statea intinsa in pat. Revoltat, pune mana pe telefon si suna acasa:
- Nu aveti pic de respect pentru pozitia mea? Sunt rabin. Asta e o dovada crasa de nesimtire si lipsa de respect!
Auzind acestea, tanara, rusinata, incepe sa se imbrace. Dupa ce a terminat de vorbit la telefon, rabinul i se adreseaza:
- Tu unde pleci? Nu pe tine sunt suparat!



Un evreu se muta intr-un orasel de catolici. In fiecare vineri, in timp ce crestinii tineau post si mancau numai peste, evreul facea fripturi dupa fripturi, innebunindu-i cu mirosul. Disperati, catolicii se decid sa il converteasca si, dupa amenintari, rugaminti, promisiuni, reusesc sa il convinga. Il duc cu mare alai la Biserica, unde preotul il stropeste de 3 ori cu apa sfintita, intonand: "nascut evreu, crescut evreu, acum crestin". Vinerea urmatoare, in timp ce toti catolicii tineau post si mancau numai peste, din casa evreului convertit se ridica miros imbietor de friptura. Innebuniti, s-au prezentat la casa pacatosului, sa vada cum e posibil si l-au gasit in fata unui gratar mare, plin cu carne, pe care o stropea de zor cu apa, intonand: "nascuta vaca, crescuta vaca, acum peste".


Un batrân de 75 de ani, merge la spital sa faca o analiza a spermei. Doctorul îi da un borcan si-i spune:
- Ia borcanul asta si vino cu analiza mâine!
A doua zi, batrânul apare, cu borcanul la fel de curat si gol ca ziua trecuta. Doctorul întreaba ce s-a întâmplat, iar batrânul explica:
- Stiti, doctore, uite ce-am patit: Prima data am încercat cu dreapta, apoi cu stânga si nimic. Apoi am chemat-o pe nevasta-mea. A încercat si ea si cu mâna dreapta, si cu mâna stânga, apoi cu gura: prima data cu proteza, apoi fara proteza si tot nimic. Apoi am chemat-o pe vecina de alaturi: a încercat si ea si cu amândoua mâinile si cu gura si tot fara rezultat.
Doctorul era socat:
- Ai chemat-o pe vecina....????, iar batrânul raspunde:
- Da si oricât ne-am chinuit, n-am reusit sa deschidem borcanul!


La fabrica de prezervative soseste o delegatie straina. Dupa un tur prin sectiile de productie, seful delegatiei il intreaba pe director:
- De ce pe teritoriul fabricii exista si o gradinita de copii?
- Acolo se aduna reclamatiile....


Vine un mosulet de 80 de ani la doctor.
-Domnule doctor, maine o sa ma insor!
-Bine, mosule, cati ani are mireasa?
-21!
-Doamne, trebuie sa va avertizez, orice activitate sexuala ar putea fi mortala!!
Mosuletul sta un pic pe ganduri si raspunde:
-Bine, atunci daca moare... moare!


Răspuns la discuția asigurare RCA pe 1 luna
Errare humanum est...

Probabil ca nu ati fost instruit cum trebuie referitor la aceste reglementari ale asigurarii in vederea inmatricularii, dar ma gandesc ca detineti o asigurare de risc profesional si daca, dupa despagubirea clientului de catre societatea de asigurari veti fi pus in situatia de a plati dauna, veti avea de unde.

(Oricum e bine sa tineti o legatura stransa cu inspectorii de la firma de asigurari pentru care incheiati asigurari, sa intrebati acolo unde credeti ca nu stapaniti indeajuns reglementarile, eventual sa studiati bine contractul de colaborare incheiat intre dvs. si firma pentru a nu avea surprize pe parcurs.)