avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare RCA pe 1 luna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare RCA pe 1 luna

Buna-ziua!
Sunt agent de asigurare si am facut o asigurare pt o luna la o dacie ca nu a avut omul bani de mai mult.Asigurarea am facut-o la Carpatica. Respectivul a facut accident si Carpatica spune ca asigurarea nu este valabila, ca trebuia facuta pt 1 luna doar la autoturismele cu nr rosii.
Totusi sistemul m-a lasat sa fac aceasta asigurare.
Cel mai recent răspuns: Dori_ , utilizator 11:33, 29 Septembrie 2011
Nu puteti da vina pe sistem,parerea mea.
Totusi,asigurarea este valabila din punct de vedere al despagubirii.Societatea de asigurare trebuie sa isi asume erorile celor care intermediaza asigurari in numele sau.Trebuie sa acorde despagubirea avand apoi dreptul de a recupera suma platita de la persoana care a gresit.Pe acolo au gresit mai multi....

Legislatia in domeniu prevede ca RCA pe 30 zile se poate face NUMAI la autovehiculele neinmatriculate (nr. rosii), sau cele inmatriculate in strainatate dar se elibereaza RCA pt. 30 zile in vederea inmatricularii.Probabil ca in sistem ati bifat optiunea...emisa in vederea inmatricularii.
Errare humanum est...

Probabil ca nu ati fost instruit cum trebuie referitor la aceste reglementari ale asigurarii in vederea inmatricularii, dar ma gandesc ca detineti o asigurare de risc profesional si daca, dupa despagubirea clientului de catre societatea de asigurari veti fi pus in situatia de a plati dauna, veti avea de unde.

(Oricum e bine sa tineti o legatura stransa cu inspectorii de la firma de asigurari pentru care incheiati asigurari, sa intrebati acolo unde credeti ca nu stapaniti indeajuns reglementarile, eventual sa studiati bine contractul de colaborare incheiat intre dvs. si firma pentru a nu avea surprize pe parcurs.)

Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Dori_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca masina cumparata din strainatate vlad.eu vlad.eu Am si eu o nelamurire pe care o am cu privire la valabilitatea unei polite RCA facute in vederea inmatricularii. Problema mea este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)
Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)