avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate marianpr

Activitate marianpr

Răspuns la discuția Cheltuieli judiciare
Mulțumesc pentru lămurire
Bună ziua,
Am foarmulat o plângere penală împotriva unei persoane pentru abuz în serviciu. Parchetul a clasat dosarul cu soluția fapta nu există, deșii nu a epuizat toate cercetările și nu există nicio dovadă că fapta nu există. Am formulat plângere la soluție și mi-a fost respinsă atât de prin procuror cât și de judecător.
Vă rog să mă lămuriți dacă pot formula o nouă plângere penală ( deoarece am dovada vinovăției și am depus și la dosar alte dovezi, dar nu a ținut nimeni cot de ele ). Și dacă există posibilitatea să fie din nou clasat dosarul pe principiul autoritate de lucru judecat .
Mulțumesc pentru înțelegere.
Răspuns la discuția Cheltuieli judiciare
Mulțumesc pentru răspuns. Deci să înțeleg că trebuie să achit două cheltuieli judiciare pentru același dosar.
Bună ziua,
Am primit soluție de clasare la un dosar penal iar Parchetul a stabilit cheltuieli judiciare . Am contestat soluția până la Instanță unde mi-a fost respinsă. Instanța a stabilit altă sumă de cheltuieli judiciare pe care le-am achitat . După 4 luni am primit o înștiințare de plată de la Administrația Fiscală de la locul de domiciliu că trebuie să plătesc cheltuielile judiciare stabilite de Parchet.
Este normal să plătesc de două ori cheltuieli judiciare pentru același dosar, adică și cele stabilite de Parchet ( a cărei soluție am contestat-o ) și de Instanța de Judecată care mi-a respins plângerea la soluția parchetului.
Mulțumesc pentru înțelegere.
Răspuns la discuția Am dreptul la salariu ?
Am formulat o solicitare la Inspectia Muncii și am primit răspuns prin care îmi dau dreptate. Citez : Referitor la speta dumneavoastra , ziua de 01.06.2020 se considera zi libera platita, fiind in cadrul repausului de 24 ore, dupa tura de 12 ore prestata ca activitate in ziua de 31.05.2020.
In consecinta am formulat plangere penala impotriva sefului si a contabilului.
Răspuns la discuția Am dreptul la salariu ?
Exact asta vreu să aflu, dar înainte să ajung la Instanță, pentru că nu știu dacă voi avea câștig de cauză și cu siguranță voi avea cheltuieli.
De aceea am și deschis acest subiect aici.
Răspuns la discuția Am dreptul la salariu ?
Angajatorul susține că nu mă plătește pentru că ultima zi ca angajat a fost o zi nelucrătoare și nu am fost la serviciu ( deși eu eram liber după serviciu în perioada refacere a capacității de muncă, cum spune legea ).
Nu știu ce să fac, mă întreb dacă am vreo șansă să primesc salariul ?
Răspuns la discuția Am dreptul la salariu ?
Pensionare la limita de varsta.
Alti colegi care au iesit la pensie in aceleasi conditii ca mine, au primit salariu. Diferit fata de mine este ca , tura lor a fost, tura de zi in ultima zi de activitate sau au iesit in dimineata zilei de activitate ( au avut ore lucrate in luna respectiva) dar au fost platiti cu alariu brut, plus sporul pentru orele prestate in zile de sarbatori. Si aici fac precizarea ca este vorba de aproximativ 3000 lei ( fara sporul pentru orele din sarbatori legale).
De aceea sunt nedumerit. De ce nu am primit salariul brut ? De ce colegii mei au primit salariul brut, plus sporul pentru orele lucrate in sarbatori legale și nu au fost platiti doar pentru orele lucrate ( daca tot vorbim de salarizarea pentru munca prestata ) ?
Răspuns la discuția Am dreptul la salariu ?
Poate nu am fost suficient de explicit.
Nu am lucrat datorită faptului că până la data pensionării am lucrat în ture 12/24, 12/48. Ultima tură a fost Duminică 31.05.2020 (liber după serviciu), și trebuia să intru de serviciu în 01/02.06.2020, dar nu am mai fost planificat din motivul că începând cu ora 00 a zilei de 02.06.2020, eram pensionar.
Mai fac precizare că pentru ziua de 01.06.2020, am primit o parte din bani ( aici mă refer la norma de hrană ).
De ce nu am dreptul și la salariul brut pentru ziua de 01.06.2020, dacă eram angajat ?
Vă rog, o explicație punctuală și legală.
Mulțumesc.
La data de 02.06.2020 am iesit la pensie.
Pana la acea data am lucrat in ture 12/24, 12/48. Ultima zi de lucru a fost in data de 31.05.2020, interval orar 08-20, dar nu am mai fost planificat la serviciu in ziua de 01.06.2020, din motivul că tura mea ar fi trecut in ziua de 02.06.2020 ( zi in care eram pensionar ) si ar fi fost contrar legii.
Va rog sa ma lamuriti daca am dreptul la salariul de baza brut pentru singura zi din luna iunie-2020 ( chiar daca nu am lucrat ).
Angajatorul nu a vrut sa ma plateasca pe motivul ca nu am fost la serviciu ( fiind zi libera ) si nu am desfasurat activitati.
Avand in vedere ca eram angajat cu drepturi depline, nu trebuia sa fiu platit pentru luna iunie-2020, cu salariul brut din care sa fie retinute ( impozit , cas, cass ) ?