Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 8543 soluții astăzi
Forum Activitate mihialescu mioara

Activitate mihialescu mioara

Daca un salariat solicita incetarea conf.art.55 lit.b din Codul Muncii si intre timp se imbolnaveste si prezinta un certificat deconcediu medical care depaseste data de incetare a CIM, CM-ul suspenda data incetarii CIM pana la incetarea efectelor acestuia???
Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: un salariat este angajat pe perioada determinata cu urmatoarele contracte: un contract cu durata de 1 an si 9 luni (angajat initial pe durata de 1 an si apoi prelungit prin aditionale pana la 1 an si 9 luni), un contract cu durata de 1 an si cel de-al treilea contract cu durata de 1 an. Mai poate fi prelungit cel de-al treilea contract pana la 36 luni?
Buna ziua! Daca societatea are capital majoritar de stat si se aplica prevederile legii 109/2011, adica directorul societatii nu mai are CIM ci contract de mandat, perioada in care CIM-ul este suspendat, cum se poate tine evidenta vechimii totale, avand in vedere ca noi practicam inca acordarea de spor vechime, care este legat strict de vechimea acumulata in munca! Multumesc!
Este vorba despre un cim intre 2019-2020 la 2 ore. Nu s-a suprapus ci alt con. Multumesc!
Buna ziua! Pt stabilirea vechimii in vederea acordarii sporului de vechime( suntem o societate cu capital de stat care inca mai acorda acest tip de spor in transe de vechime) un nou salariat aduce adeverinta cu vechime la o alta firma la un contract cu timp de lucru 2 ore. Se poate folosi petioada de timp pt stabilirea transelor de vechime cs si la un salariat cu timp de lucru 8 ore, sau se diminueaza in conformitate cu timpul de lucru.? Teoretic ziua lui de lucru a fost stabilita la 2 ore prin Cim, asa incat 1 an vechime la 2 ore ar trenui sa fie egal cu 1 an vechime la 8 ore. Pierderea este la stabilirea punctului de pensie. Este corect rationamentul? Multumesc!
Buna ziua! In conformitate cu legea concediului paternal tatal poate beneficia de zile de concediu suplimentare daca a absolvit curusul de puericultura. In Lege scrie ca el poate fi acordat numai o singura data indiferent de nr. de copii. Daca salariatul a beneficiat la primul copil de aceasta prevedere, iar acum are un nou copil, a urmat din nou cursul de puericultura, mai poate beneficia si la cel de al doilea copil???? Multumesc!
Buna ziua! Pt ca am divergenta de pareri cu colega mea asupra contractului de munca pe durata determinata, va solicit din nou parerea cu privire la executia lui. Daca i se face salariatului un CIM determinat pe 3 luni, care se prelungeste cu acte aditionale pana la durata max.de 12 luni, se inchide si se deschide altul in aceleasi conditii si apoi inca unul, pana la limita de 36 luni, se mai poate prelungi ultimul si peste limita celor 36 luni in virtutea prevederilor CE, care dau posibilitatea largirii perioadei pana la 60 de luni. Va multumesc!
Buna ziua. Avand in vedere prevederile hot.CCR nr.702/2020 care a modificat art..170 din leg.263/2010 cu privire la aplicarea indicelui de corectie, cum interpretati prvederea? Numai pt pensiile de invaliditate care s-au transformat in limita varsta la indeplinirea cumulativa a conditiilor, sau si pt pensiile anticipate transformate in limita varsta? Am vazut decizii recalculate si pt acest tip de pensii si nu cred ca este corect, decat daca ulterior exista unele norme de aplicare . Multumesc!
Buna ziua! pt. un salariat detasat de la mijlocul lunii ianuarie pt. 6 luni la un alt angajator, care este cerut sa ramana definitiv la acest angajator si sa inceteze CIM cu societatea noastre, Zilele de concediu platite de societatea noastra vor fi numai pentru activitatea prestata la societate in decursul jumatii de luna ianuarie??? Este corect???
Răspuns la discuția Reducerea programului de lucru
Multumesc frumos!!!