avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate flaviatoma

Activitate flaviatoma

Buna ziua, as dori sa stiu care sunt motivele care sunt acceptate pentru amanarea primului termen de judecata, stiu ca pentru angajare aparator, mai sunt si altele? Sunt in imposibilitate de prezentare
Solutie: Condamnă pe inculpata TOMA FLAVIA, la: - 4(patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală prev. şi ped. de art. 184 alin.1 şi 3 c.pen. cu aplic. art.3201 c.pr.pen. Interzice inculpatei drepturile civile prev. de art. 64 lit.a teza a-II-a şi lit.b c.pen. în condiţiile şi pe durta prev. de art. 71 c.pen. În baza art. 81,82 şi 71 alin.5 c.pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii şi a pedepsei accesorii pe o durată de 2 ani şi 4 luni reprezentând termen de încercare. Atrage atenţia inculpatei asupra disp. art. 83 c.pen. cu privire la revocarea suspendării condiţionate. În baza art. 14 lit.b şi 346 c.pr.pen. obligă inculpata la plata sumei de 10.588 lei despăgubiri civile către partea civilă S. A. I. , domic. în Petroşani, str........, jud. Hunedoara, din care suma de 8.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 313 din Legea nr.95/2006 modif. prin OUG nr.72/2006 obligă inculpata la plata sumei de 1.191,08 lei cu titlu de cheltuieli de spitalizare către partea civilă Spitalul de Urgenţă Petroşani, cu sediul în Petroşani, str.1 Decembrie 1918 nr.137 A, jud. Hunedoara. Constată calitatea de asigurator a Societăţii de Asigurare-Reasigurare Astra SA Bucureşti- Sucursala Deva. În baza art.7 din Legea nr.76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare dispune prelevarea probelor biologice de la inculpata Toma Flavia, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza art. 193 c.pr.pen. obligă inculpata la 3.000 lei cheltuieli judiciare către partea civilă S A I. În baza art. 191 c.pr.pen. obligă inculpata la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs la Tribunalul Hunedoara în 10 zile de la pronunţare cu inculpata şi partea civilă S A I şi comunicare cu partea civilă Spitalul de Urgenţă Petroşani şi asiguratorul Societatea de Asigurare-Reasigurare A SA. Pronunţată în şedinţă publică azi 1 noiembrie 2011.


Aceasta a fost sentinta Judecatoriei Petrosani, Iar Tribunalul Hunedoara a considerat ca nefondat recursul formulat de societatea de asigurari.

Si mai am o intrebare ce inseamna data la care a ramas definitiva sentinta?
Am avut un accident in octombrie 2010, in urma caruia m-am ales cu un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa art 184 1 si 3, si implicit cu anularea permisului de sofer. As vrea sa stiu cand as putea da din nou examen tinand cont ca procesul a trecut prin 2 instante respectiv Judecatoria Petrosani si Tribunalul Hunedoara, iar sentinta data de tribunal a fost pronuntata in data de 31 ian 2011. Va multumesc anticipat
Daca cineva face afirmatii neadevarate la adresa mea, inventeaza tot felul de lucruri pecare nu le poate dovedi, iar cel caruia a spus aceste lucruri m-a amenintat ca va face legea cu pumnul, ce se poate face? as vrea sa actionez in instanta atat omul care a facut afirmatiile cat si pe cel care m-a amenintat. Va rog sa imi spuneti care sunt incadrarile juridice pentru faptele savarsite de cei doi. Mentionez ca am inregistrat conversatia dintre mine si persoana care m-a amenintat, conversatie din care reiese si identitatea persoanei care a raspandit zvonurile. Va multumesc anticipat!
Discuție INTABULARE
Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa procedez?
Discuție Succesiune
Buna seara!

Tatal meu a decedat in urma cu o saptamana si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru dezbaterea succesiunii. Problema este in felul urmator: parintii mei au divortat in 1996, cand s-a facut si partajul de bunuri, apartamentul ramanand de comun acosrd tatalui meu care trebuia sa o despagubeasca pe mama si sa se prezinte la judecatorie cu dovada platii pentru a putea trece apartamentul pe numele lui, pana atunci existando clauza in sentinta cum ca nu are voiesa instraineze apartamentul fara stirea mamei mele. Tatal nu a dat acei bani mamei mele, si in consecinta mama este inca trecuta pe contractul apartamentulului. Dupa divort tata a locuit cu o femeie in concubinaj 12 ani de zile si acum se pare ca are pretentii la apartament. poate obtine ceva? Eu sunt singur ul copil al tatalui meu.