avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara!

Tatal meu a decedat in urma cu o saptamana si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru dezbaterea succesiunii. Problema este in felul urmator: parintii mei au divortat in 1996, cand s-a facut si partajul de bunuri, apartamentul ramanand de comun acosrd tatalui meu care trebuia sa o despagubeasca pe mama si sa se prezinte la judecatorie cu dovada platii pentru a putea trece apartamentul pe numele lui, pana atunci existando clauza in sentinta cum ca nu are voiesa instraineze apartamentul fara stirea mamei mele. Tatal nu a dat acei bani mamei mele, si in consecinta mama este inca trecuta pe contractul apartamentulului. Dupa divort tata a locuit cu o femeie in concubinaj 12 ani de zile si acum se pare ca are pretentii la apartament. poate obtine ceva? Eu sunt singur ul copil al tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 08:27, 8 Mai 2011
Nu poate obtine apartamentul.
Concubinajul nu este prevazut de legislatia in vigoare. Nu poate pretinde drept de mostenire daca tatal dvs. nu i-a lasat prin testament ceva.

In ceea ce priveste achitarea sultei de catre tatal dvs., aceasta obligatie s-a prescris in termen de 3 ani de la asumarea ei, daca mama dvs. nu a solicitat executarea acesteia. Deci, sunteti unic mostenitor, veti fi unic proprietar.
Succes!
Va sfatuiesc sa deschideti cat mai repede succesiunea ! Nu-i bine sa tensionati relatia cu d-na, poate ca i-a fost de ajutor tatalui d-voastra, in fond nu totul se rezuma la bani ! Nu cunosc situatia, dar sa presupunem ca l-a ingrijit pe tatal d-voastra un an, doi, o luna, etc, scutindu-va pe d-voastra de o sarcina deloc usoara ! Poata merita o suma de bani ( nu apartamentul, evident !). Ar trebui sa tineti cont de multe !
D-voastra sunteti cea mai in masura sa stiti cum trebuie sa procedati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea m-a dat in judecata pentru fond -succesiune si evacuarea din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Pe citatie scrie ca sunt obligata de a depune Intampinare cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata. Pentru a ma face inteleasa cat mai usor voi ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune. Îi poate evacua cel care plătește sultele pe ceilalți coproprietari? AlexandraDD AlexandraDD Buna seara , Eu si fratele meu detinem in procent egal un apartament cu trei camere in Bucuresti in urma succesiunii facute dupa decesul mamei noastre. La ... (vezi toată discuția)