avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters206995

Activitate ContSters206995

Numarul cadastral corespunde. Cei de la cadastru sustin ca suprafata masurata in 1997 este cea corecta si ca probabil la intabularea din 1999 proprietarul ar fi declarat mai putin pt a plati un impozit mai mic, lucratorul de la cadastru nu o fi observat si astfel s-ar fi putut strecura greseala.

Exista vreo modalitate de a corecta suprafata din CF?
Buna ziua,

Doresc sa achizitionez o casa si are urmatoarea problema:

In CF (intabulare prin mostenire 1999) apare urmatoarea mentiune la suprafata:

Din acte:212;
Masurata:-


Insa pe schita si masuratoarea efectuata de expert in 1997 apar 414mp. Terenul este in forma de triunghi, fiind delimitat de strada, o casa vecina si un cimitir dezafectat. Deci diferenta de la 212 la 400 ar putea fi doar pe terenul cimitirului. Intre teren si cimitir nu exista gard, doar o bariera naturala (marginea unui deal excavat).

As avea cateva intrebari:
- care suprafata primeaza, cea din CF sau cea masurata?
- cum pot sa fac sa se reflecte suprafata masurata in CF?
- pe ce baze se face masurarea si cum e posibil sa exista o diferenta atat de mare?

Multumesc frumos
Răspuns la discuția Pret adjudecare imobil
Hmn... o portita

Mai departe ce se intampla daca nici la a doua licitatie nu se prezinta nimeni? Se intra in acelasi ciclu de scadere a pretului de pornire la 75% la nesfarsit?
Răspuns la discuția Pret adjudecare imobil
Am inteles, multumesc pentru clarificare. Sa inteleg ca licitatia incepe de la zero si nu de la pretul de pornire?

In cazul acesta, ce impiedica pe cineva sa aduca un licitator fals, in afara de buna credinta?
Buna ziua,

Este vorba de un imobil scos la licitatie, care nu a fost vandut la prima licitatie deoarece nu s-a prezentat nimeni, astfel incat pretul a fost redus la 75%. As dori sa particip la a doua licitatie, insa nu inteleg textul de lege de mai jos. Mi se pare ca ultimele doua propozitii se contrazic. Propozitia ingrosata sugereaza ca imobilul ar putea fi vandut si la un pret mai mic decat pretul de pornire, daca exista o singura oferta. Insa ultima propozitie contrazice spunand ca se poate vinde doar la pretul de pornire.

Intrebarea pe scurt este: pot sa inaintez o oferta cu un pret mai mic decat pretul de pornire si sa am sanse sa castig daca sunt singurul licitator? Mi se pare absurd, astfel as putea castiga licitatia cu un pret de 1 RON, dar asta pare sa sugereze propozitia ingrosata.

[ link extern ]

(5)În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie în condiţiile art. 504 alin. (3). La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei, la acelaşi termen bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia.

Multumesc
Buna ziua,

Am intrat in concediu de crestere a copilului in varsta de 1 an si 11 luni, pentru luna ramasa. Mi s-a refuzat depunerea cererii pt indemnizatie pe motiv ca am lucrat doua luni in Canada in anul premergator nasterii copilului si ca nu exista acord intre cele doua tari. Lucru de care ma indoiesc, pentru ca stiu sigur ca exista, spre exemplu, acord de impozitare unica intre cele doua tari. Mentionez ca sunt cetatean roman si canadian, daca are vreo relevanta.

Mi se pare cel putin dubios pentru ca legea permite de exemplu (extras de pe site protectie sociala):

Cele 12 luni (…) pot fi constituite şi din perioade asimilate în care persoana îndreptăţită:

şi-a însoţit soţul în misiune permanentă în străinătate;


Adica daca insotesti pe cineva e OK, dar daca lucrezi tu nu mai e OK...

V-as multumi pentru o parere pertinenta, pt ca nu as vrea sa ma bazez pe cineva de la ghiseu.

Multumesc

P.S.: Si de ce 12 luni premergatoare nasterii copilului si nu 12 luni premergatoare depunerii cererii? Am platit impozit in perioada asta. Intreb si eu retoric...
Buna ziua,

Am "achizitionat" o casa in 2005 cu curte comuna in care se mai afla 3 alte case. Am pus ghilimele pentru ca nu am mai ajuns la oficializarea contractului, am semnat doar un contract de mana si am dat un avans. La data respectiva intabularea curtii nu era facuta, teoretic fiecarui proprietar revenindu-i o patrime din curte. Noi am semnat contractul de mana in ideea asta, la intelegere cu proprietarul, urmand a oficializa contractul in 2007, cand intabularea curtii se va fi efectuat. In 2007 insa a reiesit ca unul din vecini si-a insusit si intabulat deja toata curtea.

A urmat apoi un proces intre proprietarul legal al casei "noastre" si vecinul care obtinuse toata curtea. Procesul s-a finalizat cu castigul de cauza al vecinului.

In acest moment noi am solicitat anularea intelegerii cu vanzatorul si returnarea avansului. Vanzatorul a fost de acord verbal, a returnat o mica parte din avans, dupa care a intrat in imposibilitate de plata, desi verbal este de acord ca trebuie sa returneze toata suma.

As vrea sa va intreb daca as avea sanse in instanta sa obtin avansul, suma investita in renovarea casei si dobanda pe 7 ani? Vanzatorul are totusi un contract de mana in care este mentionat doar nr de cadastru, care conform cartii funciare contine doar casa, nu si terenul aferent. Detaliile despre curte nu sunt mentionate direct in contract. Motivatiile mele ar fi urmatoare:

- vanzatorul a promis sa vanda un teren care nu ii apartinea
- contractul nu s-a finalizat din vina vanzatorului
- dovada ca vanzatorul intentionase sa vanda casa+teren este procesul pe care l-a intentat impotriva vecinului
- acelasi lucru il sustine si partea de avans pe care ne-a returnat-o
- exista martori care sa ateste spusele vanzatorului, ca intentiona sa vanda casa+teren, desi acest lucru nu este specificat explicit in contractul de mana

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Culpa comuna?
Buna ziua,

Am primit sentinta prin care se hotaraste NUP pentru ambii soferi. Dar nu se da niciun verdict in legatura cu vinovatia partilor. Mie mi s-a inapoiat permisul si nu mi s-a aplicat nicio amenda. Cand am intrebat la politie cine este considerat vinovat de producerea accidentului au dat din umeri. Din faptul ca nu mi s-a aplicat nici macar o amenda, deduc ca sunt total nevinovat si ca ar trebui sa fiu despagubit in totalitate de catre asigurator, iar celuilalt sofer sa i se ia ce i s-a dat (initial am fost despagubiti amandoi in procent de 50% pana la stabilirea vinovatiei pentru producerea accidentului). Nu am insa niciun act in acest sens, cu care as putea sa ma prezint la asigurator.

As vrea sa va intreb daca mai e vreo etapa de parcurs la procuratura sau la politie sau acesta este finalul?

Multumesc
Răspuns la discuția Culpa comuna?
Da, a iesit din dreapta, am gresit eu. Am corectat si in mesajul original.
Discuție Culpa comuna?
Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident si as dori un sfat. Imprejurari:

- inaintam pe Stefan pe linia de tramvai cu 40-50km/h, in dreapta mea fiind 3 benzi auto foarte aglomerate. Intre linia de tramvai si benzile auto era linie continua, pe care nu am calcat-o insa, eu intrand pe linia de tramvai mai in spate intr-o intersectie. Ghinionul meu ca nu cunosteam un paragraf din art. 103: daca sunt mai mult de doua benzi auto, nu ai voie pe linia de tramvai
- la un moment dat rasare din dreapta, dintre celelalte masini un autoturism pe care l-am lovit in coltul fata stanga, cu coltul fata dreapta al masinii mele. Distanta a fost prea mica (~5m) ca sa evit coliziunea, desi am franat la maxim si am virat stanga
- doar dupa ce m-am dat jos din masina am putut vedea de unde aparuse. Venea de pe o strada laterala din dreapta, perpendiculara pe Stefan si vroia sa faca stanga.

Abaterea mea am descris-o mai sus, abaterile lui sunt:

- a facut stanga, desi avea voie doar dreapta
- a calcat linia continua dintre cele 3 benzi auto si linia de tramvai
- nu a acordat prioritate (daca venea tramvaiul sau vreo masina de politie, salvare, o lua si mai rau)
- a intrat usor pe contrasensul celor 3 benzi auto, fiind la 2m de axul strazii laterale in momentul coliziunii

Cum nu am putut sa ne intelegem asupra culpei la fata locului, proprietara celeilalte masini, aflata pe locul din dreapta, a cam simulat vatamarea pentru a atrage politia la fata locului. Odata dusa la spital a fost eliberata, avand doar 3-4 contuzii usoare, in special de la centura. Astfel cazul a fost catalogat "cu victime", politia nu s-a pronuntat asupra culpei, a notat doar abateriile fiecaruia in procesul verbal ( art 57 la celalalt sofer si art 103 la mine) si a intocmit dosar penal ce urmeaza a fi solutionat de un procuror. Pe procesul verbal eu sunt trecut pe pozitia a doua la abateri. Politistul mi-a mai spus ca pentru art 103 se ia doar amenda si puncte, iar pentru 57 se suspenda permisul.

Politistul a mai precizat ca probabil procurorul va da NUP, "victima" neavand rani grave. Dupa cate stiu "victima" nu a mers la medicul legist si nu are intentia de a da in judecata pe nimeni.

Intrebarea mea este una simpla: legal vorbind exista posibilitatea unei remize? Sau trebuie obligatoriu sa aleaga un vinovat, sa zicem pe cel cu abateri mai multe si mai grave?

Asta m-ar ajuta sa iau o decizie legata de repararea masinii. Daca se decide culpa comuna, as opta pentru indreptarea carosieriei si nu inlocuirea elementelor.

Multumesc frumos