avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate lilianateo

Activitate lilianateo

Buna !
Ma numesc Lili Dumutru si am urmatoarea problema.
Eu si mama vrem sa vindem casa.
Pe 24 aprilie 2023 am primit hotararea definitiva orin care avem titlul de proprietate.
Am gasit client...urmeaza sa facem cadastru si intabularea.
Insa azi am fost anuntata ca Primaria a facut recurs PE 11 MAI 2023 la hotaratea care este deja DEFINITIVA DIN 24 APRILIE 2023.
ce putem face? Este legal?
Clientul sa razgandit.
Multumesc frumos!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
Sunt in Germania de 4 luni, impreuna cu fiul meu cel mic de 8 ani. Avem amandoi anmeldung la adresa unda stam. Copilul merge la scoala din luna octombrie anul trecut. Luna viitoare il voi aduce in Germania si pe fiul meu cel mare de 12 ani. ii voi face anmeldung, si il voi inscrie aici la scoala. In luna martie voi face 6 luni de sedere aici in germania. intrebarea mea este ,,pot obtine casa aici in germania? dar ajutor social?
va multumesc
Buna dimineata
Sunt mma unui minor de 8 ani, si urmeaza sa plecam in Germania. Copilul imi este incredintat exclusiv mie, prin hot definitiva si irevocabila, iar copilul are pasaport. Calatorim in Germania cu autocarul. Este necesara traducerea hotararii de incredintarea in limba germana? multumesc
Discuție Nume gresit
Buna ziua.
Am observat ca s-a gresit numele fiului meu in hotararea de incredintare. Am facut cererea de indreptare acum 2 zile, mi s-a dat termen pt. data de 27 august, dar am inteles ca trebuie sa astept iarasi 30 zile pt a deveni definitiva si irevocabla. Eu vreau sa plec din tara cu fiul meu, pe 30 august. ce fac in acest caz?
Discuție Custodie minor
Buna ziua.
Am un copil de 7 ani dintr-o relatie de 8 ani de concubinaj. Suntem despartiti (eu si tatal) de cca 1 an. Eu i-am intentat proce pt custodia minorului si pensia alimentara. Vom avea prima infatisare peste cateva zile.
Daca el (tatal), in instanta, va fi de acord sa mi se incredinteze mie minorul, (custodia mamei), se termina din prima procesul?
Multumesc!
pai si alta instanta poate decide altceva decat prima?
eu pot merge singura sa cer o copi a dosarului nou, sa vad ce acte a depus la noul dosar?
ma scuzati
am vazut pe net ca mi-a intentat alt proces, pe 31.03.2015 fiind data inregistrarii.(alt nr de dosar ) inca nu am primit citatie. mai poate intenta iarasi proces?
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat
Am luat bani cu imprumut de la o persoana, si am fact act de vanzare-cumparare a casei mele, proprietate., in fata notarului
Am primit suma ceruta in fata notarului.
Persoana care m-a imprumutat mi-a deschis proces de evacuare.
Iar hotararea instantei este acesta:
Anulează cererea. Cu drept de cerere de reexaminare pentru reclamant în 15 zile de la data comunicării, cerere care se depune la Judecătoria ....Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi,...
Document: Încheiere finală (dezinvestire)

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Răspuns la discuția NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE
Buna ziua
M-am adresat unui birou de ex. judec. , dar mi-au spus ca trebuie sa am chitantele cu ce a platit el, ca sa justifice cat mai are de plata. Le-am spus ca nu le mai am, si ca trebuie da plateasca retroactiv pe ultimii 3 ani, dar...mi-au raspuns sa oricum le trebuie dovada cu cat a platit el.
Va rog frumos sa imi recomandati un birou exec, care stiu sa-mi explice sit.