avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua.
Am un copil de 7 ani dintr-o relatie de 8 ani de concubinaj. Suntem despartiti (eu si tatal) de cca 1 an. Eu i-am intentat proce pt custodia minorului si pensia alimentara. Vom avea prima infatisare peste cateva zile.
Daca el (tatal), in instanta, va fi de acord sa mi se incredinteze mie minorul, (custodia mamei), se termina din prima procesul?
Multumesc!
nu.
ce intelegeti prin custodie.. sa stea cu dvs sau si sa exercitati singura autoritatea parinteasca ?
oricum se vor efectua anchete psihosociale si nu veti termina in niciun caz la primul termen.
Buna ziua. Nu mai exista institutia incredintarii copilului, ea a fost schimbata cu exercitarea autoritatii parintesti in comun, adica ambii parinti au custodia copilului, iar unul dintre ei este si parinte rezident, adica minorul are domiciliul stabilit la acest parinte. Parintele nerezident are program de relatii personale si obligatia de a contribui la cheltuielile referitoare la cresterea, ingrijirea si pregatirea profesionala a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Mariamoise2015 Mariamoise2015 Buna ziua...sunt mama unui minor de 1an si 5 luni ..sunt in concubinaj cu tatal copilului el fiind trecut pe numele lui! Au aparut certuri si neintelegeri ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)
Divort 2009, rejudecare pentru obtinere autoritate parinteasca comuna merlin12 merlin12 Buna ziua, Fratele meu a divortat in 2009. In urma divortului, fosta sotie a ramas cu copilul (pe atunci legea nu dadea castig de cauza si tatilor) si cu ... (vezi toată discuția)