avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate CONSTANTIN PETRUTA

Activitate CONSTANTIN PETRUTA

Buna ziua,
Pot cere rezilierea unui contract de arenda inainte de termenul de un an, deoarece am constatat multe greseli - buletinul expirat de peste 6 luni, ca proprietar este trecuta o doamna, conform unui act de proprietate pe care apare proprietar sotul doamnei care era decedat la data contractului, doamna facand succesiunea in luna ianuarie 2022, depunand declaratia de impozit pe teren cu dobandirea terenului la primarie in februarie 2022, adica dupa depunerea si inregistrarea contractelor la primarie, in contract se specifica cantitatea pe hectar din care se va scade impozitul pe venit si CASS, (care nu se mai plateste din 2018 la toate veniturile) iar data de valabilitate a contractului este dactilografiat 5 ani, apoi taiat cu pixul si trecut 4 ani, semnat si stampilat de arendas doar, cu valabilitate 18.01.2022 - 31.12.2026. Doamna in cauza are 79 de ani si i s-a inmanat contractul acum in luna iulie cand i s-a dat arenda, nu stim daca i s-a oprit sanatatea deoarece i-a trecut cantitatea pe un biletel semnat de primire ca a primit cantitatea x de grau. Deoarece nu mai are incredere in arendas vrea sa rezilieze contractul dar i s-a spus ca nu este posibil decat la sfarsitul perioadei trecute in contract si ca greselile semnalate sunt greseli de redactare si poate s-o dea in judecata daca vrea sau sa se duca oriunde.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca impozitele si taxele locale se mai prescriu, deoarece primaria din localitate ne spune ca nu.
Multumesc!
Buna ziua,
Conform Legii nr. 87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 conform careia, potrivit noii reglementări, art. 24 alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:
„(3) Terenurile aferente construcțiilor edificate de către fostele cooperative agricole de producție, de fostele asociații economice intercooperatiste, de fostele organizații și entități ale cooperației de consum, indiferent de denumirea acestora, precum și ale altor construcții aflate în proprietate privată se înscriu, la cerere, în proprietatea actualilor deținători, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) sunt deținători de construcții de la data dobândirii și până la data solicitării înscrierii dreptului de proprietate;
b) fac dovada că imobilul este înregistrat în registrul agricol și a plății impozitelor și taxelor aferente în conformitate cu prevederile legale;
c) pentru terenul aferent construcției nu a fost constituit sau reconstituit dreptul de proprietate.”

ma poate ajuta cineva sa inteleg daca mai se aplica aceasta lege daca cooperativa de consum a vandut imobilul catre un SRL. SRL-ul poate revendica terenul de sub cladire, fiind actualul proprietar, chiar daca cladirea este situata pe spatiul public?
Va multumesc!
Buna seara, multumesc pentru sugestie, ne amana mereu de vreo 8 ani cu promisiuni.
Buna ziua,
In cadrul spațiului comercial pe care societatea (SRL) il detine, o suprafață aparține primăriei din localitate, pentru care plătesc chirie. Nu exista acces la acea suprafață decât folosind intrările societății, dar terenul aparține primăriei. Ce solutii legale am pentru a cumpăra spațiul și terenul care figurează ca domeniu public.
De cateva zile pe facebook circula textul acesta: "Datorită faptului că Facebook a ales să utilezeze un software care va permite furtul din informațiile mele personale, la această dată, 2 decembrie 2014, ca răspuns la noile linii directoare ale Facebook, în temeiul articolelor L.111, 112 și 113 din Codul de proprietate intelectuală, declar că drepturile mele sunt atașate la toate datele mele personale, fotografii, poezie, video, texte etc. .... publicate pe profilul meu și pagina mea. Pentru utilizarea comercială a celor de mai sus este necesar acordul meu scris în orice moment.
Cei care citesc acest text pot face un copy / paste pe peretele de Facebook. Acest lucru le va permite să se pună sub protecția drepturilor de autor.
Prin această declarație, spun că este strict interzis ca Facebook să dezvăluie, copieze, distribuie, difuzeze, sau să ia orice altă acțiune împotriva mea pe baza acestui profil și sau conținutul acestuia. Acțiunile menționate mai sus se aplică, de asemenea, angajaților, studenți, agenți și alte categorii de personal sau sub îndrumarea Facebook.
Profilul meu conține informații private. Încălcarea confidențialității meu este pedepsită prin lege (UCC 1-308 1-308 1-103 și Roma statut).
Facebook este acum o entitate de capital deschis. Toți membrii sunt invitați să publice un anunț de acest gen, sau în cazul în care preferați, puteți copia și lipi această versiune.
Dacă nu ați publicat această declarație cel puțin o dată, permiteți tacit utilizarea unor elemente, cum ar fi fotografiile, precum și informațiile conținute în actualizarea profilului."
Are vreo baza legala?
Multumesc !
Răspuns la discuția impozit cladiri
Multumesc frumos.
Discuție impozit cladiri
Cum se calculeaza majorarile la un impozit pe cladiri persoana juridica datorat din 2009 achitat in martie 2013, de exemplu in suma de 1056? Care este baza legala? Multumesc
Răspuns la discuția BILANT 31.12.2011
Numai daca esti imputernicit prin procura notariala din partea societatilor respective