Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate gratiela26

Activitate gratiela26

Multumesc pentru raspuns !
Sa zicem ca acei 2500 lire este esenta de rom pusa in tort , pe langa celelalte ''ingrediente''.
Cand esti ''furat ''sub pretextul ca esti ''married'' , nu cred ca iti da garantia sau puterea de siguranta legala .
Transfer de bani din contul unui prieten fara autorizatia acestuia ! Ce este de facut ?

Pe scurt , acest prieten este in stadiul de divort , ceea ce a ''impins-o pe sotia lui , ,,inca '' la gesturi frauduloase !
Prietenul meu a lucrat in Anglia pe o perioada de 3 ani din ce stiu ,in present inca isi plateste impozitele si taxele ( mai mult nu stiu sa exemplific ) , acum este in tara . Sotia lui , inca , i-a accesat parolele si din ce am inteles a pus un alt baiat sa vorbeasca in contul prietenului meu pentru a avea acces la acel ajutor de 2500 lire din Anglia care l-a si primit ! Se pare ca in Anglia sunt alte conditii de a se da bani , nu necesita prezenta .
Prietenul meu a sunat la banca si acest cont din Anglia a fost blocat dar, banii sotia i-a sustras , foarte probabil sa nu -i mai aive nici in contul ei de aici din Romania !
Care este procedeul in astfel de situatii , aici in tara cat si in Anglia ?
Mentionez ,prietenul meu a ajuns din om , neom …. cu toata sinceritatea mi-as dori sa i se faca dreptate .

Multumesc !
Multumesc frumos, pentru raspunsuri !
Inca o precizare : fiul decedat al bunicului , are un urmas pe care nu l-a recunoscut in timpul vietii , acesta nu -i poarta numele...are vreo importanta ?
Nu ma pricep ….Nu stiu ce acte detine bunicul ...Exista vreun act care nu poate fi atacat de nici un fel ...Daca detine un contract de vanzare -cumparare , si acesta ii ''vinde'' totul concubinei , fiii acestuia , ( cel ramas in viata si urmasii dupa al doilea ) , il pot ''anula '' ….un exemplu :)
Legat de o viitoare mostenire .
Incerc sa explic detaliat o anumita situatie :
Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu concubina sa ( necasatoriti ) de peste 10 ani .Acesta detine un pamant si casa unde cei doi isi duc traiul.Acest pamant cu casa sunt ale dumnealui , pe numele dansului de dinaintea concubinei . Bunicul are doi fi , potentiali mostenitori : un fiu ( tatal meu ) care traieste si un fiu ( care , din pacate a decedat ), avand urmasi , la randul lui . Concubina de asemenea , are un fiu . Daca dansul , decedeaza , procentual cat ii revine concubinei ( caci cei doi au convietuit impreuna , acestia au facut treburi gospodaresti : intretinere pamant si animale pe care le- au crescut ), investitii in casa sau alte investitii de natura materiala , nu au facut . Si cat la suta le revine fiilor? Daca dansul cat traieste doneaza partea dansului concubinei , cat % inseamna asta ?
Multumesc !
Multumesc frumos pentru raspunsuri !
O ultima intrebare : caci greu imi pot limpezi mintea ...Daca ar fi sa fiu chemata ca martor la divortul celor doi ...desi psihic nu cred ca o sa fac fata tensiunii de acolo ...ar fi bine , sa ma reprezinte un avocat ?

Acum 5 luni credeam lucrurile rezolvate , printre care detin mesaje intre noi doua , unde ''pare '' ca ea este ''prietena '' cu mine , mesaje scrise unde scrie clar negru pe alb , unde considera ca relatia dintre ei doi s-a degradat acum multi ani , printr-un eveniment stiut doar de ei , nicidecum eu …. ajuta asta , daca voi fi chemata in fata instantei ? Se ia in considerare mesajele provenite de la nr ei personal ?
''Viata bate campii !!!''
Pe scurt : Lucrez intr-o intreprindere cu multi angajati , de ordinul sutelor .Mentionez asta , deoarece interactionez cu multe persoane in departamentul unde activez .Totodata suntem o echipa aici .Pana in prezent lucrez de 15 ani si de 2 ani am lucrat cu un fost coleg ( zic , fost ptr ca si-a dat demisia ).Cu acest coleg am avut o colaborare colegiala aproape perfecta , si trecand atata timp , am ajuns sa ne cunoastem mai bine, avand lucruri comune . Am iesit de doua ori extra serviciu , o data impreuna cu ceilalti colegi si o data doar noi .Si acum , incepe telenovela ...sotia lui , care lucreaza intr-un alt departament ( fosta , caci e in divort ) la ''prins '' ca a iesit cu mine , doar cu mine...si a incercat sa ma denigreze in ultimul hal , reusind performanta ca toata intreprinderea sa afle de ''noi''...lucru ce a dus sa cer o audienta la director , ceea ce am si facut …( de aici , nu mai intru in detalii )...Colegul meu ( fost ) , actual prieten ( virtual ) , caci sa ne mai vedem REAL , este doar un vis , pana nu isi incheie divortul .Intrebarile care consider legale : Doamna ( viitoarea fosta sotie ), a mentionat intr-o cerere scrisa , motivele divortului , printre care , sotul ei a avut o relatie extraconjugala ( mentionez , la vremea aceea toti 3 am avut o discutie fata in fata , unde am crezut ca toata lumea a inteles , in fapt si in fond , caci ''noi '' eu si sotul ( viitorul fost sot ) nu avem o relatie de nici un fel , decat colegialitate si prietenie )… Ce rau mai mare decat raul care este mi se poate face in mod legal ?? As putea fi chemata la judecatorie sa dau cu subsemnatul , in vreuna din parti ? As putea fi obligata sa fac asta ? Eu una sunt cu moralul la pamant si am probleme de concentrare toata ziua ….
2. D-na viitoare, fosta sotie , sufera de grave probleme de personalitate...si exemple sunt urmatoarele : I-a controlat telefonul lui , I-a schimbat parolele la aplicatiile de socializare , a vorbit in contul lui cu mine , a reusit sa vada conversatii intre el si rudele lui , I-a pus microfon in casa , l-a filmat in diferite ipostaze , pe mine m-a amenintat ca vine sa imi faca scandal la serviciu ( lucram pe schimburi diferite ) , mama mea a primit mesaje ( pe FACEBOOK ) cum ca as avea o relatie extraconjugala , a chemat politia ca viitorul fost sot o bate ( de 2 ani cunosc baiatul acesta , nu l-am vazut o data nervos sau sa ridice tonul , desi pana si jobul unde activa , cateodata cere o iesire incontrolabila ) … eu am 36 de ani , sa fim seriosi, sunt lucruri care puteau fi rezolvate altfel … legal , ce as putea face ?
As vrea sa inceteze cosmarul acesta , imi doresc , sa scapam si sa devim , actuali prieteni … Ce sfat legal ar fi ?
De 5 luni incearca sa divorteze amiabil , dar , doamna vrea scandal … eu pot fi chemata ca parata ? As fi obligata ? Si daca da , as putea face ceva acum si sa nu am surpriza asta ?
Multumesc !
Răspuns la discuția partaj
Banii imprumutati au fost ptr a achizitiona masina, care da este bunul nostru comun.Pe mine ma intereseaza doar partea cu imprumutul,daca poate fii obligat sa plateasca jumatate din suma luata de mine.
Multumesc !