avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate mariana_en

Activitate mariana_en

Răspuns la discuția Admitere INM 2013
si eu zic la fel: poti sa ceri probe (nu poti sa le administrezi). Poate necesitatea administrarii probei apare chiar in cuprinsul dezbaterilor. Daca se admite cererea se reia cercetarea judecatoreasca.
avand in vedere ca nu vor fi subiecte comune, as zice ca nu.
avand in vedere celelalte chestii legate de organizare, as zice ca da.
da si tu cu banu`.
nu mai pierd de mult timpul incercand sa ghicesc ce vraji mai fac baietzii. viata e prea scurta.
bun
deci stim macar pe ce lume suntem
1. nu mai e concurs comun
2. avem codurile noi
sa inteleg ca actul aditional a fost semnat la ceva vreme dupa angajare.
inca o data, dupa parerea mea, totul depinde de detalii. Daca, sa zicem, ati fost angajata cu un salariu de 1000 ron si, la o luna de la angajare ati semnat acel act aditional prin care recunoasteti ca firma a cheltuit 10 000 cu cheltuielile de formare profesionala, in conditiile in care singura lor dovada e actul aditional, eu cred ca ati avea castig de cauza. Nu uitati ca ei (firma) ar trebui sa va dea in judecata si tot ei ar trebui sa dovedeasca faptul ca au cheltuit niste bani. Inca o data, o diploma nu are relevanta; dovada se face cu facturi catre o firma care se ocupa de formare profesionala, cu chitante care atesta plata unor taxe etc
"formarea profesionala" nu presupune neaparat ca te-au trimis la cursuri, eventual acreditate de ministerul educatiei. Firma trebuie sa dovedeasca faptul ca a cheltuit niste bani ca sa te invete sa faci..in fine, ce faci. daca, de ex., te-ai angajat ca necalificat si dupa x luni se schimba incadrarea, si mai semnezi si un act aditional prin care recunosti ca s-au cheltuit niste bani cu calificarea respectiva..
e nevoie de mai multe detalii.
ce scrie, concret in acel act aditional
ce calificare ai avut la angajare si ce s-a schimbat, daca s-a schimbat, ulterior
mneatza
cum e vremea pe baricade?
cand e interviul?
O PFA care a optat pentru impozitare in sistem real va fi obligata, dupa modificarile C.fiscal, sa plateasca impozit conform noilor norme de venit?
Domeniul de activitate este cultivarea si valorificarea de produse agricole.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
nu mi-am argumentat raspunsul; scuze.
deci: suma obtinuta din vanzarea apartamentului intra in masa partajabila; e bun comun, stapanit in devalmasie, ca toate bunurile dobandite in timpul casatoriei; in lipsa unei conventii sau HJ cu privire la partaj nu se poate determina % din suma cuvenit fiecaruia, asa ca partajul este necesar.
imbogatirea fara justa cauza are caracter subsidiar: se foloseste numai atunci cand nu exista alta posibilitate legala de a-ti valorifica un drept; in situatia descrisa, nu se stie nici macar intinderea acestui drept, respectiv cota-parte cuvenita fiecarui (fost) sot, asa ca o actiune avand ca temei imbogatirea fara justa cauza va fi respinsa ca inadmisibila.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
adi_09 a scris:

speta: X si Y soti dobandesc in proprietate comuna un imobil. Divorteaza dar nu fac partaj, ramanand in continuare copropietari asupra imobilului. Y cu acordul lui X vinde imobilul si banii primiti ii pastreaza. X isi cere partea lui din bani, dar Y refuza. Ce actiune va intenta X ?


partaj
parerea mea e de dincolo de gard, de data asta, asa ca luati-o ca atare...
trebuie sa incep prin a-i felicita pe cei care au sarit de 7. Mult succes in continuare, si tineti minte ca asta a fost doar prima proba. Cei din urma pot sa fie cei dintai.. De vreo 2000 de ani se tot intampla chestia asta...avem inscrisuri oficiale..
Desi conflictul de interese e vizibil, probabil, si de pe luna, dl. udroiu continua sa fie singura persoana capabila sa elaboreze subiectele de penal/ procedura penala. Am afirmat lucrul acesta inainte, si nu ma tem sa-l repet:obtinerea a jumatate din punctaj e conditionata de lecturarea cartilor susnumitului. Dupa ceva vreme in care am citit opiniile lui si ale celorlalti pe teme specifice cred ca pot sa spun si de ce: tipul abordeaza probleme sensibile din legislatia noastra facuta/modificata/"imbunatatita" cu contributia oricarui organ in afara de creier, pe care ceilalti autori ...asta e, dar le cam ignora..Nici macar nu poti spune ca problema respectiva e controversata...daca autorii cu state vechi o ignora, unde dracu` mai e controversa.
Acu vreo 20 de ani, raposata mea profa de romana imi spunea ca imi respecta si apreciaza opinia, dar daca vreau sa iau bacu` ar fi cazul sa-mi tin dracu opiniile pentru mine si sa le citez pe ale altora.. Ca orice sfat bun, e musai sa-l dau mai departe