avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Birou de Mediator-Valeria Tivda

Activitate Birou de Mediator-Valeria Tivda

Răspuns la discuția Divort-partaj
Buna ziua

In cazul in care va intelegeti, la notar ar fi cel mai rapid de realizat divort si partaj. Aveti ca si costuri: onorariu notar, taxa divort si procent din valoare bunului partajat.
In cazul in care nu va intelegeti, puteti merge in instanta. Ca si costuri: taxa 20lei, 3% din valoare bunului partajat, iar partajul se realizeaza in functie de probatoriu. Procesul pate dura si pana la 1 an.
In cazul in care nu va intelegeti,puteti apela intai la un mediator. Ca si costuri: onorariu mediator. Acolo puteti incheia un Acord de Mediere pe divort si partaj, iar partajul se realizeaza in functie de cum se inteleg partile in procedura de mediere.
Mai apoi, cu Acordul de mediere, puteti merge la un notar sau la instanta pentru investirea acestuia. La Instanta platiti o taxa judiciara de 1,5% din valoare bunurilor. La notar, veti plati un comision de investire.
Răspuns la discuția Despartire amiabila
La Primarie puteti divorta, numai in cazul in care nu au rezultat copii in timpul casatoriei.
Altfel, aveti optiunea notar sau judecatorie. Daca este amiabil, la judecatorie taxa este de 200lei.
Răspuns la discuția \'\'Partaj\'\'
ce ar fi sa incercati sa va intelegeti pe cale amiabila,prin mediere...in procedura partile pot negocia asistat anumite aspecte, chiar daca acestea nu pot fi dovedite cu documente..plecand de la nevoile si interesele partilor, mediatorul va deschide optiunea solutiilor, in asa fel incat partile sa fie multumite
face o cerere si o depune la registratura judecatoriei
Răspuns la discuția Divort prima casa si copil 10 ani
puteti gasi solutii si temporare, in momentul in care veti discuta omeneste la un mediator...viata este grea, daca o facem si noi imposibila, vom ajunge la disperare...cum pentru orice problema exista cel putin 3 solutii, zic ca ar fi ideal sa va linistiti si sa cautati un mediator....in acest mod, veti gasi cea mai buna rezolvare la toate problemele pe care le aveti, pe cale amiabila
Medierea este o modalitate alternativa de solutionarea conflictelor, alta decat instanta de judecata.
Legea, permite partilor, persoane fizice/juridice sa ajunga la o intelegere pe cale amiabila, inaintea sau in timpul unui proces aflat pe rolul instantelor de judecata si sa stinga un litigiu, daca partile au ajuns la un consens concretizat printr-un Acord de Mediere, care poate fi investit cu hotarare de expedient de catre judecator.
Medierea nu este institutie judiciara, cel putin in Romania.
Răspuns la discuția Caut avocat - onorariu de succes
ati spus: "foarte posibil ca si angajatorul insusi sa recunoasca asta, culmea"

si atunci de ce nu mergeti pe o negociere, asistati de o persoana neutra, un mediator?

scapati de instanta si de taxe, negociati cu angajatorul direct prejudiciile, poate plati si onorariul mediatorului, daca va intelegeti, sau il platiti jumate/jumate, si rezolvati problema

nu este usor, este de munca, insa angajatorii, in general pentru a evita publicitatea negativa, prefera la un moment dat anumite intelegeri.
Răspuns la discuția Violenta in familie
vedeti, de asta spuneam ca avocatul avea mai multe informatii

deci, sunteti coproprietari..sunteti divortati...exista violenta in familie...nu se doreste vinderea apartamentului, dar nu ati facut partajul...

atata timp cat nu va intelegeti, nu veti putea vinde apartamentul in mod amiabil...puteti incepe sa faceti demersurile pentru partaj in instanta, iar unul dintre motive, inafara ca sunteti divortati, poate fi si violenta domestica si ca nu mai puteti coabita.

Si dv. si dl. aveti un drept in acel apartament si nimeni nu poate ingradi dreptul de proprietate al cuiva, nici macar judecatorul, atata timp cat nu se demonstreaza faptele (probe cu martori, certificat medico-legal, etc.)
Pot sa fie si lipite una de alta, atata timp cat respecta distanta de la limita de proprietate.

Doar daca de la gard, nu a respectat limita de proprietate, puteti sa depuneti o sesizare. Cel mult va primi o amenda, ca nu cred ca o sa-l pune cineva sa le darame.
Răspuns la discuția Violenta in familie
nu am inteles foarte bine daca este agresiune doar la adresa sotiei sau aveti si copii si este agresiune si pentru minori

poate ca avocatul stie mai in amanunt spera si de aceea v-a sfatuit asa...trebuie cantarite toate aspectele in momentul in care faceti un demers..iar judecatorul, in baza probelor si depinzand de gravitatea faptelor , va lua o decizie