avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Activitate vasi2007

Activitate vasi2007

Faceti vorbire despre "acele aparate" - la controlul 'gratuit' ati primit cumva si aparate auditive de la firma respectiva?
La acel moment este posibil sa fi semnat si altceva (contract) in afara de confirmarea ca ati beneficiat de control gratuit?

Factura este semnata de catre dumneavoastra? Formulati un refuz la plata pentru acea factura pe motiv ca nu ati achizitionati nimic de la ei si depuneti-l la dosar si transmiteti-l si firmei care a emis factura cu confirmare de primire.
La fond ati solicitat respingerea cererii de divort sau respingerea (intregii) cereri a reclamantei?
Solicitarea de respingere a cererilor reclamantei - inclusiv a cererii de stabilire a domiciliului minorului- echivaleaza cu o cerere de stabilire a domiciliului minorului la celalalt parinte. Astfel, daca in urma probatoriului administrat in cauza ar rezulta ca parintele care a introdus cererea de divort si de stabilire a domiciliului minorului la domiciliul sau nu "corespunde" moral/emotional/afectiv/material, prin prisma art. 919 alin 2 cpc., instanta, din oficiu, ar trebui sa dispuna stabilirea domicilului minorului la parintele mai "corespunzator".
Prin hotararea de divort sotul-parat nu este decazut si din drepturile si obligatiile de parinte, iar una dintre obligatii este aceea de asigurare a ocrotirii minorului, incluzand locuinta corespunzatoare.
Fie ca sarbatorile acestea sa aduca intelepciune ambilor parinti a.i. sa actioneze in interesul copilului.
Sunteti sigura ca tatal nu a vrut sa transmita bunul imobil(?) fiicei 1? Vrea fiica 2 sa treaca peste vointa tatalui?

Art. 1665 Cod Civil Preţul fictiv şi preţul derizoriu
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit.
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.

In cazul in care tatal are o pensie care ii poate asigura existenta, atunci se poate invoca pretul derizoriu, respectiv lipsa contra-prestatiei echivalente.
Se poate invoca si o clauza imorala a clauzei de intretinere a contractului incheiat intre parinte si copil avand in vedere ca copiii (ambii!) au obligatia de intretinere a parintelui aflat intr-o stare de nevoie care nu este cauzata din culpa sa.
Vedeti prevederile art. 1179 Cod Civil -Condiţiile esenţiale pentru validitatea contractului

Daca tatal nu este pus sub interdictie si fiica 2 nu este numita tutore nu va putea justifica interesul in promovarea unei actiuni in anularea actului cata vreme tatal traieste.
Asa cum a precizat un alt utilizator este un proces complex care implica costuri mari, taxe judiciare de timbru calculate la valoarea bunului ce face obiectul contractului, expertize (medico-legale, eventual de evaluare a bunurilor), onorarii avocati si se poate intinde pe foarte muuulti ani.

Un astfel de proces i-ar putea cauza suferinte psihice si agrava boala tatalui.
Fiica 2 ar trebui sa incerce sa discute cu sora sa si chiar si cu tatal lor si sa gaseasca o solutie echitabila pentru toti 3.

Ganditi-va bine inainte de a incepe un proces la toate consecintele pe care le poate cauza un astfel de demers.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumparatorul vrea sa se asigure ca actul nu va putea fi atacat ulterior de catre familia Dv. pe motiv ca nu ati avut discernamant la momentul incheierii contractului.
Răspuns la discuția Executare silita imobil


SteliPopescu a scris:

Executorul mi-a spus ca este posibil ca aceste lucrari sa fi crescut valoarea casei, si cumparatorul sa ma dea in judecata sa isi recupereze investitia.
...
si dupa un numar de incercari esuate de a vinde casa, se va inchide dosarul.


Aveti clauza de rezolutiune a contractului de vanzare in cazul in care cumparatorul nu plateste restul de pret?
Din ceea ce ati prezentat foarte sumar nu reiese asa ceva. In aceasta situatie Dv. aveti o de recuperat o creanta de 10500 euro de la cumparator pe care creditorul poate incerca sa ii recupereze (prin intermediul executorului jud. si dupa incuviintarea de catre instanta de judecata) prin toate formele permise de catre lege - poprirea veniturilor si a disponibilitatilor banesti, vanzarea bunurilor mobile si imobile ale debitorului. Executarea silita nu trebuie sa se limiteze la bunul asupra caruia s-a constituit ipoteca.
Executorul trebuie sa interogheze registrul PATRIMVEN detinut de ANAF pentru a afla ce surse de venit (salarii, pensii, chirii) are debitorul, bancile la care are deschise conturi, bunurile mobile si imobile inregistrate in vederea impozitarii, dupa care, la cererea creditorului sa infiinteze popriri si sa scoata la vanzare bunurile debitorului pana la recuperarea integrala a creantei, inclusiv cheltuieli de executare.
Nu ati furnizat suficiente informatii: de ex. cat reprezinta suma ramasa din valoarea bunului vandut (10% sau 90%?).
Nu as incepe executarea silita cu bunul aflat sub ipoteca. Ipoteca este o garantie/protectie suplimentara a creditorului fata de debitor si de alti posibili creditori. Odata declansata executarea silita debitorul isi poate risipi averea - mai butin bunul ipotecat - si va fi mai dificil de recuperat creanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 a scris:


O alta varianta ar fi - asta daca are bani de procese si timp sa se judece ( ani), sa actioneze in instanta pt partaj, la final sa i se atribuie casa, sa aiba de platit sulta, sa nu o revendice nimeni 3 ani, sa se constate ca a intervenit prescriptia si sa ramana cu toata casa.

In cazul unui proces taxa judiciara de timbru se plateste anticipat de catre cel care initiaza procesul si are o valoare destul de mare. La aceasta se adauga onorariul pentru expertul evaluator si eventual onorariul avocatului.

Este mai important de stiut daca in urma procesului de iesire din indiviziune (fiind deja determinate cotele de 1/2 pentru fiecare proprietar) cel caruia i se atribuie apartamentul are de platit sulta (0bligatie de plata care se supune prescriptiei de 3 ani) sau trebuie sa consemneze banii inca de la inceput.
In ipoteza a doua deja costul apartamentului ajunge la peste 110% din valoarea reala de piata iar titlul proprietarului (hotararea judecatoreasca) poate fi atacat cu contestatie in anulare de catre cetateanul strain pe motiv ca nu a fost legal citat si nu a avut cunostinta de proces.
Va multumesc pentru raspunsuri.
O ultima intrebare: Care complet ar trebui sa aplice sanctiunea amenzii judiciare, cel recuzat, dupa anularea cererilor de recuzare ca netimbrate si reluarea judecatii, sau completul care judeca cererile de recuzare?
Acesta din urma s-a multumit de fiecare data sa invoce lipsa timbrarii fara sa faca vre-o mentiune ca nu exista o cerere scrisa de recuzare, ca nu s-a indicat vre-un motiv de recuzare sau ca noi am depus cerere scrisa de amendare a partii adverse (e adevarat, fara sa indicam temeiul de drept).

Cererile de recuzare au fost formulate verbal in sedinta dupa ce instanta nu a amanat judecata pentru a 4-a, a 5-a oara pentru lipsa aparatorului ales, dupa ce instanta i-a respins proba cu expertiza in recurs, etc. DAR partea precizeaza de fiecare data ca va redacta si va motiva cererea in scris dupa ce i se va comunica cuantumul taxei judiciare de timbru. Ulterior nu mai face nici un demers in legatura cu aceste cereri.
Ce se poate face in cazul in care partea adversa formuleaza verbal cerere de recuzare a completului de judecata la fiecare termen iar ulterior nici nu o depune in forma scrisa si nici nu o timbreaza.
Mentionez ca procesul se judeca dupa vechiul cod de procedura civila.
Multumesc.

hotumattua a scris:

E bine dacă vă adresați instanței; s-ar putea ca acolo lucrurile să se lămurească și să vă treziți chiar cu o amendaă penală și deci cu cazier.


Nu se pune problema de amenda penala dar s-ar putea ca instanta sa aprecieze ca va faceti vinovat de tulburarea ordinii publice.

Procesul verbal a fost intocmit in prezenta dumneavoastra? Ati refuzat sa il semnati? Este facuta mentiune despre aceasta? Este semnat de vre-un martor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, precizati daca Enel este si furnizorul Dv. (aveti contract cu ei si va emit factura) sau doar distribuitor.
Vi s-au comunicat procesele verbale de constatare si stabilire consum? Le-ati semnat cand v-au fost perezentate?
Este posibil ca la verificarea din noiembrie 2020 sigiliile contorului sa nu mai fi fost intacte sau sa existe o modificare a instalatiei electrice?
Furtul se constata de catre Politie nu de catre Enel. Am avut si noi o situatie cu lumina pe scara, la un moment dat nu a mai functionat si cineva a reparat-o legand un fir inainte de contorul de pe scara. Dupa cateva luni, cititorul contorului a observat ca nu se mai inregistreaza consum si a fost sesizata Politia care a facut constatare, poze, PV, etc. Consumul a fost stabilit ulterior prin estimare pe baza consumului mediu lunar din anul anteriror, cateva zeci de lei. Prejudiciul fiind f mic nu s-a mai continuat ancheta.
Notificati Enel de refuz la plata pentru sumele pe care nu le recunoasteti si le considerati nejustificate.