avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate oanaelenapopescu

Activitate oanaelenapopescu

Buna ziua,
Am un copil cu handicap grav cu asistent personal. Am auzit s-ar fi dat o hotarare prin care nu mai este limitat la un numar maxim de asistenti personali pe care ii poate angaja primaria. Vreau sa depun actele pt angajare si as vrea sa fiu pregatita sa nu imi motiveze ca nu au locuri.
Multumesc
Buna ziua! Am un baietel cu tulburari de dezvoltare. De la 4 ani facem terapie ABA, acum este la clasa 0 cu certificat de oriebtare scolara si eu sunt insotitor. Desi am crezut ca se va imbunati situatia lui, nu s-a intamplat si doresc sa depun actele pt incadrarea in grad de handicap. Tatal cu care am avut o relatie de 11 ani, dupa nastere nu a mai avut nici o relatie cu copilul, il vede 10 min de cateva ori pe ani, dar pe cale amiabila nefiind casatoriti tutele este comuna. Acum el nu vrea sa-si dea accordul pt depunere actelelor pt certificat,desi avem multiple scrisori medicale si fise de evaluare psihologica. Ce pot face ca baiatul meu de 7 ani sa poata beneficia de aceste drepturi? Multumesc
Am un copil cu handicap grad 1 grav. Locuiesc in casa parintilor mei, iar copilul este luat in spatiu. Parintii mei, proprietarii casei in care locuieste copilul, beneficiaza de scutire de la plata impoxitului pe locuinta, teren, masina?
Multumesc
Asa am si facut! S-a rezolvat.

geanina-laura a scris:

Buna ziua ,

Va raspund din propria experienta . Si eu sunt mama unui astfel de copil. Se face un dosar la CJARE pe baza unui certificat medical ( nu de handicap ) dat de medicul specialist . Medicului specialist trebuie sa-i transmiteti pentru ce doriti certificatul medical. Va specifica pe acesta ca se recomanda insotitor .
Veti obtine un Certificat de Orientare Scolara ( exact asta trebuie sa cereti la CJARE ) .
Pentru asta va vor solicita niste documente precum si o ancheta sociala .
Pe baza acestui certificat vor fi obligati sa va accepte copilul in scoala cu insotitor si chiar cu un curiculum adaptat daca este cazul .
Multa bafta !

Inclusiv copiii cu autism merg in scoli normale insotiti de un shadow. Toti copiii cu nevoi educationale speciale pot merge la scoli normale. In urma orientarii scolare au dreptul la un facilitator. Pentru orientarea scolara pe langa cateva acte se face si ancheta sociala acasa. Eu nu sunt casatorita cu tatal lui. Nu sta cu noi. Rezolvam problemele de comun acord. In cazul unei anchete sociale imi pot cere ceva documente ca este in grija mea? Ca are domiciliul la mine? Cum pot demonstra asta?
Buna seara!
Care ar fi baza legala prin care un copil cu tulburari comportamentale (fara certificat de handicap, nu este cazul) sa fie primit in scoala cu insotitor? Sa ne accepte cu insotitor. Face terapie si ar fi insotit de terapeut.
In cazul unui copil ai carui parinti nu sunt necasatoriti si au adrese de domiciliu diferite in actul de identitate care este procedura de obtinere a alocatiei, care parinte poate depune actele, ce acte sunt necesare, in raza carui domiciuliu se depun actele, al mamai sau al tatalui?
In cazul in care parintii sunt necasatoriti, iar tatal a recunoscut copilul, acesta ce obligatii si drepturi are? Cine detine custodia copilului?
Buna ziua,

Sunt gravida si urmeaza sa nasc in luna august a acestui an. As dori sa stiu care mai sunt reglementarile in acest moment referitor la nasterea/spitalizarea in cazul gravidelor fara asigurare medicala. Mentionez ca sunt necasatorita. Am inteles ca poate aduce adeverinta de munca/talon de pensie o ruda de gradul 1 cu gravida. Este adevarat sau trebuie platita spitalizarea si costurile operatie de cezariana?

Multumesc anticipat