avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate mema

Activitate mema

Buna ziua! Va rog sa-mi explicati urmatoarea situatie: o cunostinta, incadrata in munca si cu statut de functionar public, doreste sa-si depuna dosarul de pensionare, caci a implinit demult varsta de pensionare. A fost sesizat de catre inspectorul RU din cadrul unitatii unde lucreaza ca i se desface contractul de munca imediat ce si-a depus dosarul de pensie. Legal nu este sa inceteze raportul de munca abia cand se emite decizia de pensionare? Ce lege reglementeaza aceste aspecte?
Răspuns la discuția procent deducere TVA ???
Multumesc mult pentru detaliere!=D>
Care sunt limitele impuse de care lege pentru executarea silita desfasurata de executorul judecatoresc? Poate intra cu politia in locuinta de domiciliu, daca debitorul refuza sa ii permita accesul in locuinta? Politia are nevoie de mandat pentru a intra in casa?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Lucrez intr-o societate care a castigat o licitatie publica pentru executarea unor lucrari de interes public, si unitatea noastra a fost invitata sa semneze contractul la finele lunii iunie. Dupa alegerile din 10 iunie, s-a schimbat primarul si acesta refuza incheierea de contract, pe motiv ca doreste sa imbunatateasca proiectul. Ce credeti ca putem face, o plangere catre ANRMAP sau direct la instanta???
Răspuns la discuția pensia de urmas
va multumesc din toata inima pentru lamuririle prompte si la obiect!
Discuție pensia de urmas
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: copilul meu beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui sau decedat. Acum, dupa bacalaureat, doreste sa se angajeze in part-time, si sa urmeze si facultatea. Stiu ca va beneficia de pensie numai daca are continuitate ca si elev/student. Exista insa cumva vreun act normativ care sa ii anuleze dreptul la pensie daca se angajeaza cu contract de munca part-time?
somatia este semnata de catre banca si contine precizarea ca daca nu platesc o suma intarziata la plata, intru in executare. Insa nu e mentionata suma totala a creditului, declarata scadenta.
Buna ziua! va rog sa ma lamuriti la cate contracte part time ma pot limita, pe langa unul cu norma intreaga de opt ore?
Dupa ce am primit somatie sa platesc x suma, se trece direct la poprire pe venit(pensie)? sau banca trebuie sa ceara de la judecatoarie incuviintarea executarii si apoi sa fac contestatie la executare? pot sa atac in instanta somatia si suma sau sa astept inceperea executarii silite?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie, spunandu-mi ce am de facut. In urma cu cativa ani am facut un credit de consum la banca P. Ulterior,am cerut o refinantare la banca R, urmand ca, din suma primita, sa inchid creditul de la banca P si diferenta sa-mi ramana pentru niste cheltuieli personale. Banca R trimite suma necesara catre banca P, aflu ca se inchide creditul si stau linistita pana de curand, cand ma trezesc cu somatie de la banca P pentru o suma nu foarte mare, dar care trebuie platita imediat, altfel voi fi supusa executarii silite.Mi se spune, cand cer explicatii, ca trebuia sa merg si sa fac cerere de achitare anticipata a creditului, ei si-au tras din acel cont rata lunara si acum cand nu mai sunt bani, ma someaza sa platesc. Eu nu stiu pe cine sa dau in judecata, banca P care ma someaza sau banca R care nu si-a facut treaba la refinantare. Necazul ca daca ma executa pe pensie, raman muritoare de foame. Va rog, ce actiune judecatoreasca am de facut si impotriva cui?