avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Cristi Cristi

Activitate Cristi Cristi

Răspuns la discuția Cumparare auto
Inca nu dar m-am informat
Răspuns la discuția Cumparare auto
Multumesc frumos pentru raspuns, printre raspunsurile fate am gasit si asta '' depunere dosar pentru impunere la primariecu aplicare stampila pe fisa de inmatriculare '' ce inseamna dosar pentru impunere la primarie,nu am auzit pana acum de asta?
Discuție Cumparare auto
Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica taxe,verificari,la politie etc si pretul pe care trebuie sa il platesc la transcrierea pe mine adica o suma totala atunci cand transcri o masina ma refer cu verificari ,cu timbre etc etc.Multumesc anticipat si frumos tuturor celor ce ma vor ajuta.
Buna,daca puteti sa mam lamuriti si pe mine cu ceva.Am citit pe un site in legatura cu taxa auto spunea acolo asa:

''Timbrul va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere, dar nu şi în cazul tranzacţiilor civile (moştenire sau partaj).''

Pe alt site spune asa :''Potrivit ordonanţei de urgenţă 9/2013, timbrul de mediu înlocuieşte vechea TAXÃ AUTO, este plătit o singură dată atunci când o maşină este înmatriculată în România pentru prima dată, atunci când este reintrodus în parcul auto naţional şi pentru maşinile rulate pentrui care s-a dispus restituirea sau înmatricularea fără plată a unei taxe de poluare sau înmatriculare.''

Intrebarea mea este timbrul de mediu sau taxa de poluare ca tot una e daca o masina e inscrisa in Romania eu vreau sa o cumpar deja si vreau sa o transcriu pe mine atunci trebuie sa platesc acea taxa? Zice acolo ca la prima transcriere, adica daca vanzatorul e primul propietar atunci inseamna ca eu va trebui sa platesc acea taxa? Sau daca vanzatorul e al doilea propietar atunci inseamna ca eu nu va mai trebui sa platesc acea taxa pentru ca deja a fost transcrisa o data? Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Plata cheltuieli
Dar cheltuieli cota parte e inseamna?
Buna,am o intrebare,daca intr-un apartament cu doua camere nu locuieste nimeni de ce trebuie sa se plateasca cheltuieli? Si plus de asta desi nu sta nimeni acolo e trecut o persoana la cheltuieli,e legal asa ceva? Si as mai avea o intrebare,ce inseamna cheltuieli cota parte si cheltuieli pe apartament? Intreb asta pentru ca atunci cand sau afisat cheltuielile peste tot era zero lei doar la cheltuieli cota parte si cheltuieli pe apartament erau sumele respective mai exact 107 RON. Asta desi nu locuieste nimeni in acel apartament.Intrebarile sunt:
1) -e normal asa ceva ,daca nu locuieste nimeni sa se plateasca acele cheltuieli si sa fie trecuta o persoana chiar daca nu sta nimeni in acel apartament?
2) - Ce inseamna cheltuieli cota parte? si aici suma este de 49 lei dar nu specifica ce anume( precizez ca la apa calda,rece,etc toate sunt zero)?
3) - ce inseamna cheltuieli pe apartament? ( aici e trecut 18 lei)
Bineinteles ca mai este trecut 20 lei fond de rulment si 20 lei fond de reparatii.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Scuze daca intrebarea nu e pusa la categoria care trebuie,nu stiu unde sa o incadrez.
Buna ziua,am o prietena care sa despartit de fostul sot deci a divortat ,are doi copii la proces sa stabilit ca,copilul mic ramane la mama si copilul mai mare la tata,de pensie alimentara nu sa stabilit nimic deci nu se plateste,eu ma voi casatori cu prietena mea si as dori sa adopt copilul mic ,dar tatal biologic nu doreste sa dea acordul,asadori sa stiu ce se poate face sa pot adopta pe copil?
Deci e obligatoriu sa se faca autopsia sau nu? Daca nu doresti sa se faca atunci trebuie sa platesti o taxa ca sa nu se faca?
Dupa ce moare o persoana,daca familia decedatului nu doreste sa i se faca autopsia trebuie sa plateasca ca sa nu i se faca autopsie, iar daca i se face autopsia atunci nu trebuie sa plateasca. Deci daca nu doresti sa i se faca autopsie trebuie sa platesti si daca doresti sa se faca autopsie atunci nu platesti. Este adevarat?
Răspuns la discuția Mostenire
Buna ziua ca sa ma fac mai explicit tatal celor doi frati a lasat un sfert din apartament unuia dintre frati restul de o treime sotiei lui care inca traieste,eu intrebam cum se va face acea imparteala dupa decesul mamei celor doi frati? E valabil acel sfert sau dupa decesul doamnei se imparte jumate - jumate la cei doi frati?