avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil de catre sotul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil de catre sotul mamei

Buna ziua,am o prietena care sa despartit de fostul sot deci a divortat ,are doi copii la proces sa stabilit ca,copilul mic ramane la mama si copilul mai mare la tata,de pensie alimentara nu sa stabilit nimic deci nu se plateste,eu ma voi casatori cu prietena mea si as dori sa adopt copilul mic ,dar tatal biologic nu doreste sa dea acordul,asadori sa stiu ce se poate face sa pot adopta pe copil?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 28 Martie 2013
Daca un copil creste cu mama si celalalt cu tata, contributiile se compenseaza, niciunul din parinti nu va plati pensie celuilalt parinte, insa fiecare parinte are doi copii chiar daca nu locuieste cu unul din ei.
Nu aveti cum sa-l adoptati , copilul are un tata care nu e de acord cu adoptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala Anais30 Anais30 Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare minor Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa-mi spuneti; daca unu dintre copii mei locuieste la mine si celalalt cu mama (cu fosta sotie) Cum se plateste pensia alimentara???? Sau cum se ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie intretinere knight_ess knight_ess Din pacate, in urma unui divort, ramane un razboi si dorinta de razbunare a unuia dintre parinti, care primeaza interesului superior al copilului. As dori o ... (vezi toată discuția)