avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate tomus.georgeta

Activitate tomus.georgeta

Buna ziua!
Sunt contabil si in acelasi timp functionar public intr-o primarie de comuna. Ca studii, sunt economist, absolvent de ASE.
1.Am fost solicitat sa fac parte din comisia de cenzori a unei Case de Ajutor Reciproc, constituita la nivelul comunei si care face parte din Uniunea Nationala a CAR-urilor.
2.Vecinii mei si-au deschis un ABC prin care desfac produse alimentare si m-au rugat sa-i ajut sa-si conduca contabilitatea, in baza unui contract de munca cu timp partial de 2 ore.
Pot accepta una dintre oferte fara a intra in vreun conflict de orice natura cu functia publica?
Multumesc.
In ce conditii, o societate care se ocupa cu bobinarea motoarelor, poate sa-si deconteze cheltuiala cu combustibilul folosit pentru transportul in vederea aprovizionarii cu materii prime sau depunerii declaratiilor, al diverselor raportari, pentru plata salariilor, etc. Multumesc.
Lasand la o parte partea buna a lucrurilor (ma refer aici la constructia de autostrazi din tara noastra si fara a nominaliza despre care dintre ele este vorba), vreau sa relatez pe scurt o situatie creata: pentru constructia unei variante de ocolire a localitatii se realizeaza un proiect, care nu se dovedeste a fi cel mai ieftin. Peste cateva luni se intocmeste un al doilea proiect, pe un alt amplasament, prin care constructia variantei de ocolire distruge locuintele a circa 11 familii. Dupa cateva discutii si memorii catre proiectantii si executantii soselei, se renunta si la cea de-a doua varianta de proiect si se intocmeste o a treia, mult mai avantajoasa pentru ambele parti, cu pagube mult mai mici (pentru ca spatiu exista pentru ca aceasta lucrare sa nu afecteze decat niste terenuri si nu locuinte). Tragedia incepe abia acum, cand nu cu mult timp in urma, Monitorul Oficial publica lista cu imobilele expropriate, paradoxal, dupa varianta a doua de proiect, in timp ce lucrarile pentru constructia autostrazii s-au facut deja pe varianta a treia de proiect iar imobilele-cladiri au ramas cu mult in urma, nefiind afectate in nici un fel. Sper ca m-am facut inteles, intrebarea este daca mai exista legal vreo modalitate prin care statul roman care s-a improprietarit sau cei vinovati de predarea gresita a documentelor, sa-si recunoasca greseala, iar acele persoane sa ramana totusi proprietare pe agoniseala lor de-o viata, care nu incurca cu nimic constructia acelei sosele. Multumesc.
Discuție declaratia 112
Mai preiau Administratiile financiare in luna iulie 2011, D112 aferenta lunii iunie 2011, la ghiseu?
Discuție CAZIER FISCAL
O SOCIETATE COMERCIALA, CU ACT DE SUSPENDARE DE ACTIVITATE DIN PARTEA REGISTRULUI COMERTULUI, DEPUS LA FINANTE, FARA ACTIVITATE SI FARA SALARIATI, NU DEPUNE DE LA SUSPENDARE DECLARATIA PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT, ORICUM PE ZERO. FINANTELE O DECLARA INACTIVA, IAR ASOCIATUL UNIC ARE CAZIER FISCAL TIMP DE 5 ANI DE LA DATA DECLARARII CA INACTIV. CE EFECTE ARE ACEST CAZIER FISCAL ASUPRA ADMINISTRATORULUI SOCIETATII, NUMIT PRIN ACTUL CONSTITUTIV AL FIRMEI, SI CE LEGE REGLEMENTEAZA ACEST LUCRU? MULTUMESC.